Δείτε τους πιο προσιτούς προορισμούς στον κόσμο-Στην 1η θέση τα Ελληνικά νησιά!

 Ταξίδια που δεν κοστίζουν πολλά, αλλά αξίζουν περισσότερα

Το μικρό ταξιδιωτικό βιβλιαράκι του Lonely Planet είναι το πιο αγαπημένο αντικείμενο των «ψαγμένων» ταξιδιωτών. Στο νέο τεύχος του, στην κατηγορία «Best Value Destinations» τα ελληνικά νησιά φιγουράρουν στην πρώτη θέση, ως ιδανικός προορισμός με βάση τη σχέση ποιότητας και τιμής, όπως γράφει το arttravel.gr



Λόγω της οικονομικής κρίσης, οι τιμές έχουν πέσει αισθητά και οι Έλληνες καταβάλλουν προσπάθειες να ξανακερδίσουν τους τουρίστες, εξηγούν οι συντάκτες του Lonely Planet. Στο αφιέρωμα τονίζεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι, πλέον, στα αρχαιολογικά μνημεία δεν υπάρχει συνωστισμός, γεγονός που τα καθιστά ακαταμάχητα.
 
Άλλοι προορισμοί που προτείνονται, ως οικονομικοί από τους συνεργάτες του Lonely Planet είναι: Βουλγαρία (το περίφημο μοναστήρι της Ρίλα που προσφέρει δωρεάν διαμονή στους προσκυνητές!)
 
Αιθιοπία



Εδώ με περίπου 25 ευρώ την ημέρα, χρησιμοποιώντας δημόσια μέσα μεταφοράς, μπορεί να δει κανείς τα λαξεμένα στον βράχο θαύματα της Lalibela.




Πορτογαλία



Γνωστή ως η πιο προσιτή επιλογή για τους λάτρεις του σερφ, που είναι όλο και πιο πολλοί τα τελευταία χρόνια.
 

Νικαράγουα



Υπολογίζεται πως τα ημερήσια έξοδα είναι κάτω από τα 20 ευρώ.
 
Νότια Ιταλία



Δεν είναι ψέμα, στη Σικελία, στη Σαρδηνία, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Νότιας Ιταλίας, θα βρείτε εξαιρετικές τιμές.
 

Νησιά Φίτζι



O παράδεισος μπορεί να μην κοστίζει τόσο ακριβά, όπως ίσως νομίζουμε, μιας και εδώ υπάρχουν καταλύματα που δεν ξεπερνούν τη τιμή των 30 ευρώ κατά άτομο, την ημέρα.
 

Ινδία



Σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες τα πακέτα για να ταξιδέψει κανείς στην Ινδία κινούνται σε πολύ χαμηλές τιμές. Ωστόσο, προειδοποιούν ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στους κρυφούς φόρους των πακέτων που κλείνουμε μέσω internet.


Φιλιππίνες



Μπορεί το ταξίδι για να φτάσετε να σας κοστίσει κάτι παραπάνω, όμως οι υπηρεσίες είναι σε πολύ χαμηλές τιμές και η φυσική ομορφιά θα σας αποζημιώσει.
 

Μεξικό



Πιο συγκεκριμένα στην πόλη Chacala, η διαμονή μπορεί να κινηθεί και κάτω από 30 ευρώ.
 

Ως καλύτερες πόλεις προκρίνονται, από το Lonely Planet για το 2014, το Κέιπ Τάουν, το Όκλαντ, η Ζυρίχη, το Βανκούβερ, η Σαγκάη, η Αδελαΐδα, η Ρίγα, το Σικάγο, το Τρινιδάδ και φυσικά το Παρίσι.
Οι χώρες που επιλέγονται ως ιδανικές για τουρισμό για τo 2014 είναι η Μαλαισία, το Βέλγιο, η Βραζιλία, η ΠΓΔΜ, η Σκωτία, οι Σεϋχέλλες, η Σουηδία,  το Μεξικό και το Μαλάουι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ