Καλημέρα - Σήμερα σας ταξιδεύουμε στη... μαγική Αρεόπολη και στον γραφικό Γερολιμένα! Εντυπωσιακές φωτογραφίες!

Η Αρεόπολη είναι άτυπη πρωτεύουσα της Μάνης για πολλούς και το ομορφότερο χωριό της. Πετρόχτιστοι πύργοι με οικόσημα, λουλουδιασμένες αυλές, πελώριες μπουκαμβίλιες και χρωματιστές ξύλινες πόρτες. Δεν θα σε νοιάξει αν χαθείς στις γειτονιές της με τις πέτρινες μάντρες που προστατεύουν την καρδιά του οικισμού: το γιγάντιο καμπαναριό της εκκλησίας των Ταξιαρχών είναι ορατό από παντού και θα σου δείξει το δρόμο.

Η Αρεόπολη είναι άτυπη πρωτεύουσα της Μάνης για πολλούς και το ομορφότερο χωριό της. Πετρόχτιστοι πύργοι με οικόσημα, λουλουδιασμένες αυλές, πελώριες μπουκαμβίλιες και χρωματιστές ξύλινες πόρτες. Δεν θα σε νοιάξει αν χαθείς στις γειτονιές της με τις πέτρινες μάντρες που προστατεύουν την καρδιά του οικισμού: το γιγάντιο καμπαναριό της εκκλησίας των Ταξιαρχών είναι ορατό από παντού και θα σου δείξει το δρόμο.
 

 
Θα σε οδηγήσει στα δαιδαλώδη σοκάκια, στον κεντρικό πεζόδρομο με τα κουκλίστικα cafe, σε παμπάλαια εκκλησάκια με υπέροχα τέμπλα και τοιχογραφίες. Θα σου κάνει όμως και εντατικά μαθήματα νεότερης ιστορίας: στην πατρίδα των Μαυρομιχάληδων, άλλωστε, υψώθηκε για πρώτη φορά το λάβαρο της επανάστασης στις 17 Μαρτίου 1821. arttravel.gr
 
 
 
Καταφύγια
Το Παππουδικό Αρχοντικό συγκρότημα που μας ταξιδεύει σε περασμένες, ρομαντικές εποχές. Αποτελείται από διαφορετικά επίπεδα, πέτρινες αυλές, λιθόχτιστες σκάλες και περιλαμβάνει 7 πολυτελή διαμερίσματα επιπλωμένα με σπάνιες αντίκες (τηλ.: 27330 51050, www.topappoudiko.gr, από €90 το δίκλινο με πρωινό).
 
 
 
Κτήμα Καραγεωργίου Βρίσκεται μέσα σε καταπράσινο κτήμα και διαθέτει κουκλίστικα δωμάτια, σουίτες αλλά και πλήρως εξοπλισμένο, δίχωρο διαμέρισμα στο ισόγειο. Το σκηνικό συμπληρώνεται ιδανικά από την πισίνα με τις ξύλινες ξαπλώστρες, τον ξυλόφουρνο και το μπάρμπεκιου (τηλ.: 27330 51368, http://mani.ktimakarageorgou.gr, από €70 το δίκλινο με πρωινό).
 

 
Κάστρο Μαΐνη Παραδοσιακό ξενοδοχείο με 29 προσεκτικά διακοσμημένα δωμάτια που βλέπουν στον Ταΰγετο και το Μεσσηνιακό κόλπο. Πισίνα, εστιατόριο, πλούσιο πρωινό και υδρομασάζ συμπληρώνουν τις παροχές (τηλ.: 27330 51238, www.kastromaini.gr, από €55 το δίκλινο με πρωινό).



Γερολιμένας

Θα σε υποδεχτούν μια χούφτα κάτοικοι. Είναι αρκετοί όμως για να κάνουν να νιώσεις πως επιστρέφεις κάπου οικεία, στο πυργόσπιτο ενός μανιάτη παππού λίγο πριν το ακρωτήριο Ταίναρο, στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης. Απλωμένο στο μυχό του ομώνυμου όρμου με τα γαλαζοπράσινα νερά, το ξακουστό χωριό δεν έχει να επιδείξει αξιοθέατα. Μόνο απέραντη ομορφιά και γαλήνη. Θα καθαρίσεις το μυαλό σου, θα πάρεις μπόλικες φθινοπωρινές και άκρως αναζωογονητικές ανάσες με το βλέμμα πάντα καρφωμένο στο πέλαγος.
 
 
 
Όπως έκαναν κάποτε οι μανιάτες πειρατές αλλά και οι ναυτικοί που έβρισκαν εδώ καταφύγιο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι προς τη Μπαρμπαριά και το Τούνεζι, τις βόρειες ακτές της Αφρικής. Μόλις 10 λεπτά από το Γερολιμένα, το θέαμα συγκλονίζει. Είναι η έρημη Βάθεια, το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό της Μάνης. Πύργοι, σπίτια, εκκλησίες, λιοτρίβια, κάπου 150 κτίσματα, σοκάκια και ρούγες στριμώχνονται για να χωρέσουν όλα στο μικρό πλάτωμα της κορυφής, έχοντας θέα από τη μία την πολύσχημη ακτή και από την άλλη τα ξερά, άγρια βουνά. Στέκεσαι σε ένα πέτρινο πλάτωμα την ώρα που ο ήλιος βουτά στη θάλασσα, λούζοντας τους πύργους στο χρυσαφένιο φως και κάνοντας το σιωπηλό τοπίο ακόμα πιο απόκοσμο.
 

 
Καταφύγια
Citta dei Nicliani Λειτουργεί μόλις από το 2011 σε ιστορικό πυργόσπιτο του 18ου αιώνα, μόλις 5 χλμ. από το Γερολιμένα. Πέτρα και ξύλο, γκραβούρες και σκαμμένα στην πέτρα παράθυρα συνθέτουν το ρομαντικό σκηνικό των δωματίων. Πλούσιο και σπιτικό το πρωινό με φρέσκο ψωμί από τον τοπικό ξυλόφουρνο, σπιτικές μαρμελάδες και μανιάτικα λαλάγγια.  (Κοίτα, τηλ.: 27330 51827, www.cittadeinicliani.gr, από €80 το δίκλινο με πρωινό).
 
 
 
Κυρίμαι: Άκρως ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο που στεγάζεται στο παλιό κατάστημα, τις αποθήκες και τον πύργο της οικογένειας Κυρίμη. Ένας λαβύρινθος από σκαλοπάτια, καμάρες, εσωτερικές αυλές και διαφόρων μεγεθών καταλύματα συνθέτουν το σκηνικό. Κορυφαίο το εστιατόριο με μενού του Γιάννη Μπαξεβάνη (τηλ.: 27330 54288, www.kyrimai.gr, από €70 το δίκλινο με πρωινό).



Λάουλα: Γλυκύτατος ξενώνας δίπλα στην παραλία του με παραδοσιακά, πέτρινα δωμάτια, όλα με μεγάλα μπαλκόνια που απολαμβάνουν μαγευτική θέα στη θάλασσα (τηλ.: 27330 54269, www.laoula.gr, από €70 το δίκλινο με πρωινό).






Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ