Με 600 χιλ. ευρώ θα βραβευθούν start up εταιρίες από όλο τον κόσμο-50 νεοφυείς ελληνικές διεκδικούν τα βραβεία

Με στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, διοργανώνεται στην Αθήνα η παγκόσμια εβδομάδα επιχειρηματικότητας από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC). Στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα είναι η νεοφυή επιχειρηματικότητα και η εξωστρέφεια.

Με στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, διοργανώνεται στην Αθήνα η παγκόσμια εβδομάδα επιχειρηματικότητας από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC). Στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα είναι η νεοφυή επιχειρηματικότητα και η εξωστρέφεια.



Από ελληνικής πλευράς, θα συμμετάσχουν 50 νεοφυείς ελληνικές νέες εταιρίες, ενώ 11 διεθνείς κορυφαίοι ομιλητές θα συμμετέχουν σε 10 Workshop και συζητήσεις, σε συνεργασία με Έλληνες συναδέλφους επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, οικονομολόγους, ερευνητές στο διήμερο με τίτλο «Disrupt, Startup, ScaleUp”, (Αναστάτωση, Ξεκίνημα, Αναβάθμιση), που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών στις 23 και 24 Νοεμβρίου.

Οι 50 ελληνικές επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν στο κοινό και ταυτόχρονα τους κριτές την επιχειρηματική τους ιδέα σε δύο λεπτά.

Οι διαγωνισμοί είναι:

•Re-Inspire Greece απευθύνεται σε ομάδες αποφοίτων λυκείου ή πτυχιούχων πανεπιστημίου που αποφοίτησαν πρόσφατα, και έχουν να προτείνουν καινοτόμες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του αγρο-διατροφικού τομέα της χώρας.

•ΣΦΕΕ Innovation Project επιβραβεύει την καινοτομία, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων στο χώρο της Υγείας.

•CleanTech Open Global Ideas στοχεύει στη δημιουργία ενός καθαρού και πράσινου κόσμου. Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους

• Get in the Ring είναι μάχη των επενδύσεων με στόχο να φέρει σε επαφή νέους και ταλαντούχους επιχειρηματίες με πιθανούς επενδυτές και να εμπνεύσει του επισκέπτες να ξεκινήσουν το δικό τους επιχειρηματικό ταξίδι.

• Creative Business Cup το παγκόσμιο πρωτάθλημα δημιουργικής επιχειρηματικότητας διοργανώνεται σε περισσότερες από 40 χώρες. Στις δημιουργικές βιομηχανίες εντάσσονται, το Σχέδιο, η Αρχιτεκτονική, η Παραγωγή Περιεχομένου, η Διαφήμιση, τα Βιβλία & ο Τύπος, η Μουσική, το Ραδιόφωνο & η Τηλεόραση, τα Πάρκα Ψυχαγωγίας και οι ζωντανές σκηνές, τα Οπτικοακουστικά έργα, η Καλές Τέχνες

Τα βραβεία αγγίζουν τις 600.000 ευρώ. Οι νικητές των διαγωνισμών θα αναρτηθούν στα website των 145 χωρών που συμμετέχουν και στηρίζουν την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το διάλογο για δυνατότητες συνεργασιών και επέκτασης στο εξωτερικό.

Από τις 50 συμμετοχές θα επιλεγούν οι 16 καλύτερες καινοτόμες ελληνικές εταιρίες.

Ο Οργανισμός Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC), μέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας του εξωτερικού, προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν την ιδέα τους μέσα από δικτύωση, διαγωνισμούς, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, mentorship και στρατηγικές επικοινωνίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες μίας start-up επιχείρησης. (περισσότερα στο: www.industrydisruptors.org)

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας έχει καθιερωθεί πλέον ως μία γιορτή ευκαιριών για τους νέους ανθρώπους παγκοσμίως. Ξεκίνησε το 2007 από τον Carl Schramm, πρώην πρόεδρο και CEO του Kauffman Foundation και τον πρώην Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Gordon Brown και έχει ήδη επεκταθεί σε 145 χώρες, ενώ μόνο το 2012 περισσότεροι από 7,5 εκ. άνθρωποι συμμετείχαν σε σχεδόν 20.000 events.

Μερικοί από τους διάσημους υποστηρικτές της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας είναι σημαντικές μορφές της παγκόσμιας πολιτικοοικονομικής σκηνής, όπως οι Barack Obama (Πρόεδρος των ΗΠΑ), Πρίγκιπας Κάρoλος (του Ηνωμένου Βασιλείου), Michael Dell (Dell Inc), Richard Branson (Virgin Group) και Muhammad Yunus (Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2006). Διαβάστε περισσότερα για την ΠΕΕ στο www.unleashingideas.org.

Το εισιτήριο για τους ανέργους και φοιτητές είναι 7 ευρώ, για το κοινό 35 για τις δύο ημέρες και το σύνολο των Work Shop

Οι φιναλίστ Εταιρίες στους διαγωνισμούς:

Get In The Ring

SPONSORBOAT,100 MENTORS, UNINOTES, SPOONMATES, POLLFISH, DIADRASIS, ELECTRIC CRIMSON (CY)

Creative Business Cup

FILISIA, ATHENS MEDIA GALACTIC VIDEO, FEREIKOS, LAZYPUB, CLIO MUSE

CleanTech OPEN IDEAS

EMELCAT, NECOVA, CRABTECH, MICAPE, METIS

Re-inspiring Greece

OF DREAMS AND KNOWLEDGE/ REINVENTING GREEK OIL, DEMETRA PIES, TRUFFLE DELIGHT, CREATIVE BEES, FAMILY FARM, DAPHNIS AND CHLOE, APOLLONIA GI, RADIKI, CALLISTA/ NATURAL HELLENIC PRODUCTS, GOLDEN BLACK, CHIPPLE, HERBOIL, MANA, COJI BERRY

Για περισσότερες πληροφορίες: Έλλη Παπουτσάνη, ellie.p@id-gc.org, 210 7236217, και Άννα Μιχαλιτσιάνου annetamicha@gmail.com, 6974.104086

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ