Πάμε το άλλο Σαββατοκύριακο να γνωρίσουμε τον Τηλεφωνούλη, τον Δορυφοράκια & τον Φρυκτωρίδη στο μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ – και ψιτ εντελώς δωρεάν (φωτό & βίντεο)

Όπως είδατε παιδιά στο προηγούμενο μας αφιέρωμα – ξενάγηση στο μουσείο τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ αφήσαμε για το τέλος το καλύτερο: συναντήσαμε τον Τηλεφωνούλη, τον Δορυφοράκια, τον Φρυκτωρίδης και τον Καπετάν Θαλή, κι ας μην είμαστε τόσο μικροί…

Όπως είδατε παιδιά στο προηγούμενο μας αφιέρωμα – ξενάγηση στο μουσείο τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ αφήσαμε για το τέλος το καλύτερο: συναντήσαμε τον Τηλεφωνούλη, τον Δορυφοράκια, τον Φρυκτωρίδης και τον Καπετάν Θαλή, κι ας μην είμαστε τόσο μικροί…



Σοβαρά τώρα: το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ ανοίγει τις πύλες του για γονείς, παιδιά και σχολικές ομάδες, προσφέροντας και φέτος εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μια ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία. Με τα νέα προγράμματα, μέχρι και το Μάιο 2014, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από τη διαδραστικότητα, την αφήγηση και το παιχνίδι, να ανακαλύψουν την τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών μέσα στο χρόνο.



Οι εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου περιλαμβάνουν παιδαγωγικά προγράμματα, εικαστικό εργαστήριο και προγράμματα ξεναγήσεων για μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Oι μικροί φίλοι του Μουσείου θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο 4ο Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών, με θέμα "Τηλεφωνούλης, Δορυφοράκιας, Φρυκτωρίδης & ο Καπετάν Θαλής στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών" για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’ έως Δ’ Δημοτικού, αλλά και με θέμα "Μάντεψε τι είναι;" για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών με τους γονείς τους. Την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών θα έχουν οι νεαροί επισκέπτες με το πρόγραμμα "Εξερευνητής στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών", που απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 8-10 ετών και 11-13 ετών.

Να πως υποδέχεται τα παιδιά και τους γονείς η κα Νικολέττα Λιακοσταύρου :



 
Συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά η ενημερωτική δράση για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου σε μαθητές Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ & Β’ Γυμνασίου, η οποία πραγματοποιείται από επιστημονικούς συνεργάτες της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Π&Α Κυριακού". Επίσης, κάθε μήνα θα πραγματοποιείται η θεατρική παράσταση "Η Φάρμα του Διαδικτύου" για παιδιά δημοτικού.



Μέσα από μια πλούσια συλλογή, που ξεπερνά τα 4.500 εκθέματα, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ ταξιδεύει τους επισκέπτες κάθε ηλικίας πίσω στο χρόνο. Φέτος, συμπληρώνει τα 23 χρόνια λειτουργίας του…



Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα του Μουσείου ΕΔΩ & ΕΔΩ .

Όλες οι δράσεις του Μουσείου προσφέρονται από τον ΟΤΕ δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 210 6201899, 210 6201999 ή να επισκεφθούν το www.ote.gr/mouseio.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ