Καρέ καρέ τα χιόνια σε Θεσσαλονίκη, Διόνυσο, Φθιώτιδα - 100 φωτογραφίες με το πανέμορφο λευκό του ξαφνικού χειμώνα - Επιτέλους! (φωτό & βίντεο)

Με αλυσίδες οι μετακινήσεις σε πολλές περιοχές

Η κακοκαιρία Λέανδος έχει φέρει χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας, με την Θεσσαλονίκη και την Φθιώτιδα να έχουν ντυθεί στα λευκά. Χιονισμένο το τοπίο και στον Διόνυσο.

Επιτέλους το έστρωσε! Ο καιρός μας δείχνει το χειμερινό του πρόσωπο φέρνοντας χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας.

Photo: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Οι εικόνες από τα χιονισμένα τοπία είναι πανέμορφες και πολλοί είναι αυτοί που «άρπαξαν» την ευκαιρία και βγήκαν να περπατήσουν στο κατάλευκο τοπίο.

Ωστόσο η οι χιονοπτώσεις έχουν δημιουργήσει και ορισμένα προβλήματα, με τις αντιολισθητικές αλυσίδες να είναι απαραίτητες σε κάποιους δρόμους.

Photo: EUROKINISSI

Στα ορεινά της Φθιώτιδας το παχύ χιόνι έχει σκεπάσει τα έλατα με το τοπίο να μοιάζει απόκοσμο.

Photo: EUROKINISSI

Που χρειάζονται αλυσίδες

Ειδικότρα με αντιολισθητικές αλυσίδες και λάστιχα χιονιού διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του Εθνικού κα Επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας της συνεχούς χιονόπτωσης. Σε πολλά ορεινά σημεία της περιφέρειας το χιόνι ξεπερνά τα 15 εκατοστά, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες της περιφέρειας και των δήμων από τα ξημερώματα προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ελαστικών χιονιού ή αντιολισθητικών αλυσίδων στο τμήμα Α/Κ Πολυμύλου - Α/Κ Κοίλων καθώς και σε όλο το Εθνικό, Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Κοζάνης .Επίσης με δυσκολία και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση στο Επαρχιακό δίκτυο από το 13ο έως 54ο χλμ Γρεβενών - Σαμαρίνας από το 13ο έως 45ο χλμ. Γρεβενών - Χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας από το 13ο έως 45ο χλμ Γρεβενών - Περιβολίου και από το 20ο έως 35ο χλμ. Γρεβενών - Κρανιάς.

Σε ότι αφορά την ΠΕ Καστοριάς και Φλώρινας η χιονόπτωση είναι σφοδρότερη και η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων είναι αναγκαία σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Χιόνια και στην Αττική

Στα ορεινά της Αττικής, χιονίζει από το πρωί και η Αστυνομία έκλεισε δρόμους και προχώρησε σε μερικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των πολιτών.

Photo: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έκλεισε και η οδός Τατοϊου, δύο χιλιόμετρα μετά τα Ανάκτορα προς Κατσιμίδι.

Photo: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Επίσης, έκλεισε η κυκλοφορία και στον Υμηττό και συγκεκριμένα στην οδό Αναπαύσεως στου Παπάγου, στο ρεύμα προς το βουνό και η περιφερειακή οδός Αλίμου- Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής.

Photo: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Τέλος, διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Νέας Μάκρης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω, την λεωφόρο Διονύσου από το ύψος της λεωφόρου Θησέως και στην λεωφόρο Φυλής, προς Μονή Κλειστών στην Πάρνηθα, από το ύψος τελευταίας ταβέρνας.

Photo: EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στα «λευκά» ντύθηκαν Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα

Photo: EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Photo: EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Photo: EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Photo: EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Photo: EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Με χιόνια ξύπνησε σήμερα και η συμπρωτεύουσα! Στο κέντρο της πόλης έχει ήδη αρχίσει να το στρώνει, ενώ τα αυτοκίνητα έχουν ασπρίσει.

Παρόμοια όμως η εικόνα και στα Τρίκαλα με το κρυο να είναι τσουχτερό και το τοπίο λευκό!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ