Fodor's-Conde Nast Traveller-Sunday Times-Irish Times - Kατέταξαν ένα ξενοδοχείο του Ρεθύμνου το Kapsaliana Village Hotel στα 100 καλύτερα του κόσμου! Φέτος ανοιχτό και τα Χριστoύγεννα! (φωτό - βίντεο

Με μία ακόμα διάκριση από τον διεθνή ταξιδιωτικό οδηγό Fodor's τιμήθηκε το Kapsaliana Village Hotel. Το Fodor's.com που μετράει 77 χρόνια ιστορίας το ανακήρυξε ως ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου στην κατηγορία Local Characters.

Με μία ακόμα διάκριση από τον διεθνή ταξιδιωτικό οδηγό Fodor's τιμήθηκε το Kapsaliana Village Hotel. Το Fodor's.com που μετράει 77 χρόνια ιστορίας το ανακήρυξε ως ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου στην κατηγορία Local Characters.



Συγκεκριμένα στην κατηγορία Local Characters αναδεικνύονται τα ξενοδοχεία για την μοναδικότητα της θέσης τους, της αυθεντικότητας και του τοπικού χαρακτήρα τους, αλλά και της πολιτιστικής υποδομής που τα συνοδεύει: Μαζί με τα Kapsaliana Village Hotel στην ίδια κατηγορία βραβεύτηκε παραδείγματος χάριν ένα ξενοδοχείο - ηφαίστειο στην Χαβάη, ένα άλλο με εξαιρετική θέα στην Αριζόνα, στην Σαρδηνία, στην Παταγονία, στο Κάπρι και στην Μπαϊα της Βραζιλίας.

Πρόκειται για ακόμα ένα βραβείο που παίρνει το ξενοδοχείο - χωριό που βρίσκεται 5χλμ από το μοναστήρι Αρκαδίου στο Ρέθυμνο. Έχει ήδη βραβευτεί από την Sunday Times, το Conde Nast Traveler, Irish Times και το TripAdvisor, ενώ διεθνείς εκδόσεις το συμπεριλαμβάνουν στις ταξιδιωτικές τους προτάσεις. 



Πέρυσι η Daily Mail επέλεξε τον χώρο γιά φωτογράφιση μόδας  και η αλυσίδα των Historic Hotels με καμάρι συγκαταλέγει αυτό το αυθεντικό μετόχι της Μονής Αρκαδίου με τον ιστορικό της ελαιόμυλο στην καρδιά του μεταξύ αντίστοιχων Ευρωπαϊκών καταλυμάτων με παράδοση και ιστορία.



Περιτριγυρισμένο από τον μεγαλύτερο ελαιώνα του νησιού της Κρήτης, το Kapsaliana Village βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία με υπέροχη θέα στην εξοχή και στη θάλασσα. Το προσεκτικά ανακαινισμένο Kapsaliana Village Hotel είναι ένα όμορφο συγκρότημα με 17 λιθόκτιστα κτήρια κρητικής και βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής.



Οι 17 χώροι διαμονής του ξενοδοχείου, ιδιαίτερης μορφής ο κάθε ένας από αυτούς, διατηρούν ενιαίο  ύφος και αισθητικής, ενώ παράλληλα διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις (δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, δορυφορική τηλεόραση, mini bar, κλιματισμό και θέρμανση). Οι περισσότεροι χώροι διαμονής διαθέτουν τζάκι και βεράντα. Το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα, εξασφαλίζοντας στους φιλοξενούμενους στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Το ιδιωτικό ελαιοτριβείο σε άμεση επαφή με το μοναστηριακό ελαιόμυλο, έχει μετατραπεί σε καθιστικό με τζάκι, άνετες πολυθρόνες και καναπέδες, τηλεόραση, βιβλία και περιοδικά. Σε άμεση επαφή με το χώρο βρίσκεται και η ιδιαίτερα γραφική εκκλησία του οικισμού, αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, που χρονολογείται την ίδια εποχή με το μοναστηριακό ελαιόμυλο, δηλαδή 250 περίπου ετών. Η εκκλησία ανήκει διοικητικά στη Μονή Αρκαδίου και αποτελεί την ιδανική επιλογή για την τέλεση των μυστηρίων (γάμων, βαπτίσεων, κ.λπ).



Στο κέντρο του οικισμού, σε ένα μεγάλο πέτρινο κτίριο, βρίσκονται η υποδοχή, το εστιατόριο, το σαλόνι του εστιατορίου και το καθιστικό της υποδοχής. Στο εστιατόριο μπορείτε να απολαύσετε δημιουργίες της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας, αλλά και γευστικά εδέσματα της ευρύτερης μεσογειακής διατροφής. Η καταπράσινη πέργκολα κατά τους θερινούς μήνες, καθώς και ο καλαίσθητος χώρος μπροστά στο αναμμένο τζάκι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προσφέρονται για ένα ποτό, ένα γλυκό του κουταλιού ή μια ρακί. Ο πλακόστρωτος υπαίθριος χώρος, όπως και ο χώρος της πισίνας προσφέρονται για κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς και για επαγγελματικές διοργανώσεις απαιτήσεων, καθώς εξυπηρετούν έως και 300 άτομα.



THE KAPSALIANA VILLAGE HOTEL SELECTED FOR THE 2013 FODOR’S 100 HOTEL AWARDS HONORING THE BEST HOTELS AROUND THE WORLD



 Fodor’s Travel, the leading name in travel guides for 77 years, today announced that the KAPSALIANA VILLAGE HOTEL  has been recognized as a 2013 Fodor’s 100 Hotel Award winner. This distinction designates the KAPSALIANA VILLAGE HOTEL  as an outstanding hotel as selected by Fodor’s editors and travel experts, recognizing high style, excellent service and a one-of-a-kind stay for guests.

Each year, Fodor’s Travel invites their roster of 500 local contributors around the world to nominate the best hotels in their destinations. Fodor’s senior editorial team deliberated on over 4,000 Fodor’s Choice picks and new property reviews, poring over the list for months narrowing their top selections in eight categories reflecting 2013’s travel trends:
 
·    Creative Conversions —  Adaptive reuse offers new lives to historic buildings
·    Enduring Classics — Iconic, landmark hotels with timeless appeal
·    Home Suite Homes — Intimate pied-à -terres that make guests feel right at home
·    Culinary Gems — Hotels with onsite restaurants helmed by top toques
·    Exotic Hideaways — Destination hotels for a trip of a lifetime
·    Local Characters — Convey an immersive sense of place from décor to activities
·    Sleek City Addresses — Glossy city hotels that offer high style and first rate amenities
·    Blissful Beach Retreats — Best beach spots, all-inclusives to beachfront bungalows

“At Fodor's, hotels are more than our lifeblood—they're our passion. With every stay, we obsess over design choices, service, and amenities,” explained Arabella Bowen, Fodor’s Travel executive editorial director. “To compile the Fodor’s 100 list, we look for properties within emerging destinations, trends our editors have been seeing throughout the year, new and noteworthy hotels and enduring favorites to create a list that will inspire all types of travel and traveler.”

As a 2013 Fodor’s 100 Hotel Award-winning property, the KAPSALIANA VILLAGE HOTEL will be featured on www.Fodors.com and in a free interactive eBook, available in the iBookstore. A complete list of all 100 selected hotels is available at http://www.fodors.com/hotel-awards/2013/.
Kapsaliana is nominated in the category of
Local Characters

Download Video as MP4

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ