Ονειρικά Χριστούγεννα σε χιονισμένα τοπία, στολισμένες πόλεις και χωριουδάκια που ξεχωρίζουν στην Ευρώπη (φωτογραφίες)

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και όλοι θα ήθελαν να βρεθούν σε τόπους και μέρη του κόσμου όπου είναι απόλυτα συνυφασμένα με αυτές τις γιορτές.

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και όλοι θα ήθελαν να βρεθούν σε τόπους και μέρη του κόσμου όπου είναι απόλυτα συνυφασμένα με αυτές τις γιορτές. Να δουν πολύ χιόνι, να θαυμάσουν όμορφες αγορές και στολισμένες πόλεις, να απολαύσουν την επαρχία και τα μικρά χωριουδάκια, να ζήσουν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα και να βρεθούν τρόπον τινά σε προορισμούς που ξεχωρίζουν τις μέρες των γιορτών. Ίσως να ανέβουν σε έλκηθρα και να δουν τον Άγιο Βασίλη. Ίσως να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα, αυτό των παιδικών τους χρόνων και των παραμυθιών… Το έγκριτο ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel Leissure» μάς δίνει… τα χριστουγεννιάτικα φώτα του!

1. Άμστερνταμ

(perierga.gr)

Ο μύθος του Αϊ-Βασίλη εδώ καλά κρατεί, ενώ τα πυροτεχνήματα και τα τραγούδια το βράδυ της παραμονής και των δύο γιορτών πλημμυρίζουν όλες τις πλατείες της πόλης.

2. Λαπωνία, Φινλανδία

Ενενήντα λεπτά από το Ελσίνκι μια ολόκληρη Winterland περιμένει τους τυχερούς να απολαύσουν πολύ χιόνι, βόλτες με έλκηθρα αλλά και να μείνουν στα ξενοδοχεία της περιοχής, κατασκευασμένα από πάγο.

3. Μόναχο, Γερμανία

Ωραίες χριστουγεννιάτικες αγορές, μεγάλα δέντρα στολισμένα στους δρόμους και ζεστό κρασί με τσουρέκι είναι μερικά μόνο από τα must-to-see σε αυτή την πόλη.

4. Πράγα, Τσεχία

Μια εξαιρετική παλιά πόλη, υπέροχα στολισμένη, μία χριστουγεννιάτικη αγορά ονομαστή στην Ευρώπη αλλά και λαχταριστά παραδοσιακά πιάτα με κυνήγι σε ρετρό μπιστρό.

5. Ζυρίχη, Ελβετία

Μια από τις ωραιότερες αλπικές πόλεις όπου η ζεστή σοκολάτα ρέει άφθονη τις μέρες αυτές, ενώ οι παραδοσιακές λειρουργίες στις κεντρικές εκκλησίες σηματοδοτούν με έναν διαφορετικό τρόπο τις γιορτές.

6. Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Εντυπωσιακά τοπία που δημιουργούνται από τα χρώματα από το Βόρειο Σέλας και ένας Άγιος Βασίλης που κυκλοφορεί από σπίτι σε σπίτικαι από μαγαζί σε μαγαζί με δώρα για μικρούς και μεγάλους!

7. Γαλλική επαρχία

Χριστούγεννα σε παραμύθι… Τα γαλλικά χωριά ντύνονται στα γιορτινά τους και προσφέρουν το καλύτερο φουά γκρα της εποχής.

8. Εδιμβούργο, Σκοτία

Το «διαμάντι» της Σκοτίας έχει τον τρόπο του και τα Χριστούγεννα να προσφέρει μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες σε μέρη όπου εκτός από τρομακτικά είναι και ατμοσφαιρικά των ημερών.

9. Μάλμε, Σουηδία

Με το χιόνι να υψώνεται… επικίνδυνα, οι χριστουγεννιάτικες παραδόσεις εδώ τηρούνται ευλαβικά με τους Σουηδούς να αφήνουν ρέγγες στοτζάκι για τον πεινασμένο Αϊ-Βασίλη αντί για μπισκότα και γάλα!

10. Τρόμσο, Νορβηγία

Χριστούγεννα στον Αρκτικό κύκλο όπου η «μέρα» κρατά λίγες ώρες και τα χρώματα στον ουρανό είναι το λιγότερο εξαιρετικά.

11. Βιέννη, Αυστρία

Όπερα, άμαξες με άλογα στην παλιά πόλη, πλούσιος στολισμός και ένα ποτήρι ζεστό κρασί με μπαχαρικά (glühwein) είναι ό,τι πρέπει για τις γιορτές.

12. Castleton, Βρετανία

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα υπό το φως των κεριών μέσα σε σπηλιές, δέντρα στολισμένα με λαμπάκια αλλά και η ατμόσφαιρα της επαρχίας αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του μικρού πέτρινου αγγλικού χωριού.

13. Κεμπέκ, Καναδάς

Τα χιονισμένα πλακόστρωτα δρομάκια, τα πέτρινα σπίτια του 16ου και 17ου αιώνα και το πολύ χιόνι κάνει την 400 ετών πόλη του κεμπέκ ένα ατμοσφαιρικό και απολύτως ευρωπαϊκό μέρος για τα Χριστούγεννα.

Πάντα βέβαια το καλύτερο μέρος για τα Χριστούγεννα είναι εκεί που βρίσκονται τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ανεξάρτητα από το αν είναι πολυτελές ή φτωχικό, εντυπωσιακό ή απλό, φωτισμένο ή σκοτεινό.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ