Φιλέτο Wellington μας φτιάχνει για το κυριακάτικο τραπέζι ο σεφ μας Ηλίας Ιωσηφέλης



Υλικα για 4 άτομα

Φιλέτο μοσχάρι  1 kgr
Κρεμμύδι 1 μέτριο τεμ
Μανιτάρια 300 γρ
Μπεικον 250γρ
Εστραγκον  20γρ
Αλεύρι 50γρ
Βούτυρο 50γρ
Γάλα 300γρ
Μαιντανος 1/2 τεμ
Σφολιατα εργαστηρίου 800γρ
Αυγό 1 τεμ

Εκτέλεση

Ψιλοκοβουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το 1/3 του μπεικον και τα σωταρουμε με το βούτυρο. Επειτα ρίχνουμε το αλεύρι και εν συνέχεια το γάλα. Κατόπιν καρυκευουμε και ρίχνουμε τον μαιντανο και το εστραγκον. Μόλις δέσει η φάρσα ειναι έτοιμη την βάζουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε το φιλέτο και το αλατοπίπερωνουμε. Το πουδραρουμε με αλεύρι και το θωρακιζουμε σε καυτό λάδι.
Ανοιγουμε την σφολιατα και στρώνουμε φέτες μπεικον. Επειτα απλωνουμε την μισή φάρσα που έχουμε ετοιμάσει και βάζουμε στο κέντρο το φιλέτο. Στην συνέχεια απλωνουμε την υπόλοιπη φάρσα και το υπόλοιπο μπεικον. Τυλιγουμε με προσοχή ώσπου να ετοιμασουμε ενα φρατζολακι! Ψηνουμε στους 180C για 40-45λεπτα. Αν θελουμε το φιλέτο μας καλοψημενο αφήνουμε πιο πολύ στο φούρνο.
Σερβιρουμε με πατατουλες και σαλτσα ψητου ή κόκκινου κρασιού

Who is who

Ο Ηλίας Ιωσηφέλης δραστηριοποιείται στους χώρους της εστίασης εδώ και 15 χρόνια. Στη μακρόχρονη πορεία του απέκτησε εμπειρία στην μεσογειακή και διεθνή κουζίνα. Αποφοίτησε από την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου.



Στη γραμμή εκκίνησης της καριέρας του βρίσκονται μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως η Grecotel και η Hilton. Παράλληλα, σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα είναι οι συνεργασίες του με μεγάλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (caterings) ως head chef στον τομέα των δεξιώσεων! Η αγάπη του για την μαγειρική τον ώθησε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε φοιτητές και νέους επίδοξους σεφ σε δημόσιες σχολές, ως καθηγητής μαγειρικής τέχνης. Σήμερα εργάζεται ως executive chef στη ναυτιλιακή Λέσχη Εφοπλιστών, καθώς και ως private chef σε κύκλους υψηλών προσώπων. Η συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε διαφημιστικά σποτ στο web tv, του άνοιξε πρόσφατα το δρόμο για τα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα. Είναι μέλος της ομοσπονδίας αρχιμαγείρων Ελλάδας , της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας (chef club of Greece) και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ