Φτιάξτε το μπισκοτόσπιτο του Χάνσελ και της Γκρέτελ για να κάνετε τούτες τις γιορτές ακόμη πιο γλυκές και χαρούμενες

 

Υλικά

250 γρ. βούτυρο αγελάδος

325 γρ. ζάχαρη καστανή ανοιχτή

20 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες

1 αυγό μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικό

1 πρέζα αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού)

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το άνοιγμα της ζύμης

1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη

1/2 κουτ. γλυκού κακουλέ, κοπανισμένο

1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Για το γλάσο

550 γρ. ζάχαρη άχνη

3 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών

Για τη διακόσμηση

κουφέτα, Smarties ή Μ&Μ’s, χρωματιστή τρούφα, ζαχαρωτά κ.ά.

Μερίδες για 1 σπιτάκι

Προετοιμασία 1 ώρα     Αναμονή 2 ώρες              Ψήσιμο 20΄

 

Βήμα 1

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη, έως ότου γίνουν μια μαλακή κρέμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, το αυγό, το αλάτι και τελευταίο το αλεύρι με τα μπαχαρικά. Μόλις ενωθούν τα υλικά και γίνει μια ενιαία ζύμη, σταματάμε το χτύπημα. Σκεπάζουμε τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

 Στο μεταξύ, σχεδιάζουμε πάνω σε χαρτόνι τα πατρόν με τα οποία θα κόψουμε το μπισκότο. Το σχήμα και οι διαστάσεις φαίνονται στην εικόνα.



Βήμα 2

Με ένα ψαλίδι κόβουμε τα πατρόν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° - 170° C. Πασπαλίζουμε μια καθαρή επιφάνεια με αλεύρι και ανοίγουμε επάνω της τη ζύμη με έναν πλάστη, μέχρι να γίνει ένα μεγάλο φύλλο πάχους περίπου 3 - 4 χιλ. Βάζουμε επάνω του τα πατρόν και κόβουμε γύρω τους με ένα μαχαίρι.

 

Βήμα 3

Προσοχή: από κάθε πατρόν, κόβουμε δύο κομμάτια ζύμης. Αυτά με το τρίγωνο σχήμα είναι το μπροστινό και το πίσω μέρος του σπιτιού, τα τετράγωνα είναι οι πλευρές του και τα ορθογώνια η σκεπή.

 Τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, και τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Βήμα 4

Γλάσο: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά με μίξερ χειρός τη ζάχαρη άχνη με τα ασπράδια. Χρειάζεται έντονο και δυνατό ανακάτεμα, για να ενωθούν τα υλικά και το γλάσο να μη βγει ούτε πολύ σφιχτό ούτε αραιό.

 Συναρμολόγηση: Αδειάζουμε το γλάσο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στόμιο με δοντάκια και κολλάμε τις πλευρές από το σπίτι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.


Βήμα 5

Κάθε δύο κομμάτια που κολλάμε, τα κρατάμε με το χέρι μας για λίγο, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο.


Βήμα 6

Με το γλάσο μπορούμε επίσης να διακοσμήσουμε την επιφάνεια. Οσο το γλάσο είναι νωπό, κολλάμε επάνω τα διακοσμητικά όπως επιθυμούμε και αφήνουμε να στεγνώσουν.

glykesistories.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ