Αποκλειστικό! Μπήκαμε στο ''ναό'' του Ουίσκι στην Σκωτία και είδαμε μπουκάλι στην εξωφρενική τιμή των 18.000 λιρών & χιλιάδες μπουκάλια όλων των ηλικιών των γεύσεων & αρωμάτων! (φωτό)

Μπήκαμε στο ναό του ουίσκυ που βρίσκεται που αλλού; Στην Σκωτία την πατρίδα του ποτού που λατρεύουν οι Έλληνες και καταναλώνουν με μανία... Παραμονές του καινούργιου χρόνου και ανακαλύψαμε για το Εirinika.gr το Whisky Experience κάτω απο το περίφημο Κάστρο του Εδιμβούργου.

Μπήκαμε στο ναό του ουίσκυ που βρίσκεται που αλλού; Στην Σκωτία την πατρίδα του ποτού που λατρεύουν οι Έλληνες και καταναλώνουν με μανία... Παραμονές του καινούργιου χρόνου και ανακαλύψαμε για το Εirinika.gr το Whisky Experience κάτω απο το περίφημο Κάστρο του Εδιμβούργου.



Ένα πολυχώρο με χιλιάδες μπουκάλια καταρχάς ουίσκυ από το πιο απλό έως το πιο σπάνιο, από το πιο φθηνό έως και μπουκάλια πολλών χιλιάδων ευρώ σαν το Dalmore Constellation αλλά και συλλεκτικά μεγάλης αξίας με Βασιλικά πορτραίτα πάνω σε κεραμικά ή κρυστάλλινα θαυμάσια μπουκάλια. 

Γράφει η Μαρία Θάνου για το Eirinika.gr




H εντυπωσιακή είσοδος στο πολυκατάστημα με τα χιλιάδες ουίσκυ

Εδώ βρίσκεται και το μουσείο ενός Βραζιλιάνου συλλέκτη με 3.500 φιάλες σπανιώτατων ουίσκυ αλλά και το κατάστημα όνειρο κάθε λάτρη του δημοφιλούς ευγενούς ποτού με εκατοντάδες διαφορετικές μάρκες, αρώματα, χρώματα, χρόνια παλαίωσης και γεύσης.


Όλες οι φυλές της γης υποκλίνονται στην ιστορία και στις γεύσεις του Σκωτσέζικου " χρυσού"

Το "ταξίδι" ξεκινά με μία virtual ξενάγηση στο σκότάδι (βλέπε βιντεο στο τέλος) αλλά και την γευσιγνωσία απο τις 4 διαφορετικές επαρχίες της Σκωτίας με τα 4 διαφορετικών ειδών ουίσκυ: Highlands, Lawlan d, Scotland, Islay, and Campbeltown.


Πάνω από 5000 διαφορετικά ουίσκυ...


Δείτε την τιμή 3850£ - Αν νομίσετε ότι είναι το ακριβότερο πέσατε έξω γιατί....












Αυτό εδώ  είναι το ακριβότερο ουίσκυ στον κόσμο 18.500£ Dalmore  Constellation του 196, 45 ετών λοιπόν!!!














Εδώ είναι ένα μικρό μουσείο του ουίσκυ: Συγκεντρώθηκε η συλλογή 3.500 μπουκαλιών σκωτσέζικου ουίσκυ ενός Βραζιλιάνου "εραστή" του διάσημου ποτού





Χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της γής δοκιμάζουν εδώ μέσα τα 4 διαφορετικά ουίσκυ από τις 4 διαφορετικές περιοχές τη Σκωτίας:



Highlands με άρωμα και γεύση πολλών φρούτων, Lawlands (με πρωτεύουσα το Εδιμβούργο) με λεμονάτη γεύση και μυρωδιά, φυμέ και μπανανέ.










Εδώ παλαιώνουν το ουίσκυ




Ο μπάρμαν επί τω έργω


Το σωστό μέγεθος και σχήμα για το σερβίρισμα του ουίσκυ


Μπουκάλια σε ότι σχήμα μπορείτε να φανταστείτε - Εδώ από κρύσταλλο για τα 150 χρόνια του Johnnie Walker


Mε φωτογραφίες της πολυαγαπημένης τους Βασιλικής Οικογένειας


αλλά και ουίσκυ μέσα σε πιόνια του σκάκι ....!!!



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ