Γιορτινή γεμιστή κουλούρα για το στολισμένο τραπέζι από τον σεφ μας Κωνσταντίνο Μουζάκη!



YΛΙΚΑ

1 μεγάλη 'κουλούρα' ψωμί  200 γραμ. καπνιστό σολομό 600 γραμ. ανθότυρο 3 γεμάτες κουταλιές σούπας τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια 2 κουτ. γλυκού πικάντικη μουστάρδα Φρέσκο άνηθο (όσο θέλετε εσείς) 2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα (μόνο τα πράσινα μέρη) Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (όσο θέλετε εσείς) 1 μικρό βαζάκιί μπρικ (απομίμηση από χαβιάρι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε την κουλούρα του ψωμιού οριζόντια, ώστε να έχετε δύο 'δίσκους'. Αφαιρείτε την ψίχα 'σκάβοντας' με τα δάχτυλά σας (και στους δύο δίσκους), φροντίζοντας όμως να μείνει μία στρώση στον πάτο των 'δίσκων'. Κόβετε τον καπνιστό σολωμό σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά), και τον φυλάτε στο ψυγείο - επίσης, βάζετε και το μπρικ στο ψυγείο, για να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολ, χτυπάτε με το μίξερ το ανθότυρο, το Φιλαδέλφεια και τη μουστάρδα πολύ καλά, μέχρι το σύνολο να γίνει σαν κρέμα. Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον προσθέτετε στο μείγμα, ρίχνετε και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε καλά για να πάνε τα μυρωδικά παντού. Βάζετε το μείγμα του ανθότυρου στο ψυγείο - για τουλάχιστον 2 ώρες -, ώστε να ενωθούν πολύ καλά τα 'αρώματα' μεταξύ τους. Παιρνετε τον ένα 'δίσκο' κουλούρας και τον γεμίζετε με το μισό μείγμα του ανθότυρου. Από πάνω, στρώνετε τα κομμάτια του σολωμού και προσθέτετε και το μπρικ - με τη βοήθεια ενός κουταλιού, να πάει σε όλη την περιφέρεια του 'δίσκου'. Πασπαλίζετε από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Παίρνετε τον δεύτερο 'δίσκο' της κουλούρας και τον γεμίζετε με το υπόλοιπο μείγμα ανθότυρου. Ενώνετε τους δύο 'δίσκους', τους πατάτε για να 'κολλήσουν' μεταξύ τους. Βάζετε την 'κουλούρα' σε μεγάλη πιατέλα και την κόβετε σε φέτες με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρΙ!!

Who is Who

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και Pastry Chef στο IEK ΞΥΝΗ



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ