Λαχταριστούς σοκολατένιους αφράτους λουκουμάδες από τον σεφ μας Κωνσταντίνο Μουζάκη.

Μια συνταγή που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!

ΥΛΙΚΑ

 300 γραμμάρια σοκολάτα

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

σκόνη κακάο για πασπάλισμα

λάδι για τηγάνισμα

αλεύρι για πασπάλισμα

 

ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

 250 γραμμάρια αλεύρι

1 κουταλάκι σούπας κόρν φλάουερ

1 κουταλάκι σούπας λάδι

1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 αβγό

225 ml μπύρα

2 ασπράδια αβγών

1 κουταλάκι σούπα ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Βάζετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα μέσα σε μπόλ. Βάζετε μισή κατσαρόλα νερό. Την απομακρύνετε από τη φωτιά και τοποθετείτε το μπολ πάνω της και πάνω απο το νερό. Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει αργά και στην συνέχεια απομακρύνετε το μπολ απο την κατσαρόλα. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα, μέχρι σημείο βρασμού, την αδειάζεται στη σοκολάτα και χτυπάτε μέχρι να πάρει ομοιόμορφη υφή. Ξεκολλάτε το μείγμα από τα πλαϊνά του μπολ, σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο να δέσει.

 Μόλις η κρέμα δέσει, τη βάζετε σε ένα κορνέ και σχηματίζετε, πάνω σε μια λαδόκολλα,48 μικρές μπάλες ,μην ανησυχήσετε εάν οι μπάλες δεν είναι ακριβώς στρογγυλές. Κατόπιντις βάζετε στο ψυγείο και τις αφήνετε να παγώσουν και να γίνουν σκληρές. Μετά τιςπλάθετε με τα χέρια,για να διορθωθεί το σχήμα τους και να γίνουν ομοιόμορφες,χρησιμοποιώντας σκόνη κακάου,ώστε να μη σας κολλούν πολύ στα χέρια σας. Στη συνέχεια παγώνετε τις μπάλες στην κατάψυξη για να στερεοποιηθούν. (αν έχεται χρόνο τις μπάλες σοκολάτες φτιάξτε τις μια μέρα πριν και να μπούν στην κατάψυξη θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα)

 Για το κουρκούτι ανακατεύετε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι μαζί με το κορνφλαουερ και στο κέντρο κάνετε μια λακούβα. Ρίχνετε μέσα το λάδι,το αλάτι,τα αβγά και ανακατεύετε καλά να ενωθούντα υλικά. Μόλις σχηματιστεί μαλακή ζύμη τότε προσθέτετε λίγη λίγη την μπύρα ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Εξακολουθείτε να δουλεύετε την ζύμη μέχρι να γίνει λεία και απαλή.

 Ρίχνετε το λάδι μέσ σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνετε να ζεσταθεί στους 200C. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και ρίχνετε την ζάχαρη,ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Κατόπιν αδειάζεται τη μαρέγκα στο κουρκούτι και ανακατεύετε ελαφρά. Βγάζετε απο την κατάψυξη κάθε φορά 2-3 μπάλες και τις αλευρώνετε. Με την βοήθεια λαβίδας τις βυθίζετε μέσα στο κουρκούτι και κατευθείαν τις ρίχνετε στο καυτό λάδι. Τις τηγανίζετε για 3-5 λεπτά. Καλό είναι να αποφεύγετε να τηγανίζετε πολλές μαζί κάθε φορά γιατί έτσι η θερμοκρασία που έχει το λάδι θα μειώνεται. Βγάζετε αμέσως τους έτοιμουςλουκουμάδες και τους αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίζουν από το λάδι. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο και τους υπόλοιπους λουκουμάδες. Πασπαλίζετε τους λουκουμάδες με λίγη σκόνη κακάου πριν τους σερβίρετε ζεστούς...........

Who is Who

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και Pastry Chef στο IEK ΞΥΝΗ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ