Μία ΤοpWoman πλάι στον Γιάννη Μπουτάρη - Αυτή είναι η Αυστριακή που γοήτευσε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης - Η πρώην χορεύτρια Γκαμπριέλα Σάινερ ζει και δραστηριοποιείται στις Πρέσπες εδώ και χρόνια!(φωτό)

Η Βιεννέζα, Γκαμπριέλα Σάινερ, με το αέρα μιας γνήσιας Ευρωπαίας, με μία αληθινή φινέτσα, αλλά και με την γοητεία της είναι εκείνη που έκλεψε την καρδιά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο παρελθόν, πως αναζητούσε μία σύντροφο - έπειτα από τον θάνατο της επί 50ετίας συντρόφου του, Αθηνάς.

Η Βιεννέζα, Γκαμπριέλα Σάινερ, με το αέρα μιας γνήσιας Ευρωπαίας, με μία αληθινή φινέτσα, αλλά και με την γοητεία της είναι εκείνη που έκλεψε την καρδιά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο παρελθόν, πως αναζητούσε μία σύντροφο - έπειτα από τον θάνατο της επί 50ετίας συντρόφου του, Αθηνάς.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η γυναίκα αυτή - που τον περασμένο Οκτώβριο ο δήμαρχος μιλούσε στο TEDx Academy για εκείνη και ο λόγο που ο κύριος Μπουτάρης δεν ήταν εκεί για την αντίστροφη μέτρηση δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού ταξίδεψε μαζί της έως την μακρινή Αυστρία.

Η 50χρονη Γκαμπριέλα Σάινερ είναι μια δυναμική, κοσμοπολίτισσα και γοητευτική γυναίκα. Χρόνια πριν άφησε τις σπουδές χορού στην Αυστρία, έπειτα από ένα σοβαρό ατύχημα που δεν της επέτρεπε να συνεχίσει στο θέατρο. Στη συνέχεια, στις αρχές της δεκαετίας του '90, ταξίδεψε ως την Ελλάδα και δεν έφυγε ποτέ ξανά. Ήταν η εποχή που εκτός από τον χορό δεν ήξερε τίποτα άλλο να κάνει...


Γρήγορα έμαθε την ελληνική γλώσσα και όπως δηλώνει σήμερα νιώθει για πρώτη φορά στη ζωή της ότι μπορεί να εκφραστεί συναισθηματικά και λογικά. Στην Αθήνα, που εγκαταστάθηκε άρχισε να συνεργάζεται με καλλιτεχνικό γραφείο μετάκλησης καλλιτεχνών και συνεργάστηκε το 1997 με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης.

Έφτασε με όνειρα, για μια νέα προσέγγιση στον πολιτισμό με έμφαση στα εκπαιδευτικά προγράμματα, όμως διαψεύστηκε οικτρά. Κάπως έτσι από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στις Πρέσπες και εκεί γοητευμένη αποφάσισε να ασχοληθεί με την τουριστική και όχι μόνο προώθηση της περιοχής. Ιδρυσε την ΜΚΟ Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών με έδρα τον Αγιο Γερμενό και άρχισε να δημιουργεί ένα νέο σκηνικό για τον τόπο αυτό. Είχε δηλώσει η ίδια στο παρελθόν "Το τοπίο μου άρεσε πολύ, με έναν περίεργο τρόπο. Ήρθα βράδυ και καθώς ανέβαινα στις Πρέσπες σταμάτησα το αυτοκίνητο για να απολαύσω το μαγευτικό τοπίο: τη λίμνη, λουσμένη από το φως της πανσελήνου και το χιόνι να σκεπάζει τις οροσειρές που την αγκαλιάζουν. Με συνεπήρε η ομορφιά του. Ήρθα στις Πρέσπες για να σκεφτώ για έξι μήνες. Ήρθα να μείνω για λίγο. Έχω χτίσει και το δικό μου σπίτι πλέον.»


Ετσι βρέθηκε από το Mariahilferstrasse στις Πρέσπες και στη Φλώρινα βέβαια όπου δραστηριοποιείται έντονα ο Αρκτούρος του οποίου ψυχή υπήρξε ανέκαθεν ο Γιάννης Μπουτάρης, υπερασπιστής ευρύτερα της ιστορίας του τόπου και των δυνατοτήτων του. Ετσι συναντήθηκαν, συνεργάστηκαν και σύντομα ο Γιάννης Μπουτάρης βρήκε «την θαλπωρή και τον έρωτα» που αναζητούσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ