Croc Monsieur : Το πιο χαρακτηριστικό γαλλικό νόστιμο και λαχταριστό τοστ μας φτιάχνει σήμερα o σεφ μας Ηλίας Ιωσηφέλης


Κροκ μεσιε ( croc Monsieur)

 

Υλικά για 4 μερίδες

8 φέτες ψωμί τοστ

8 φέτες τυρί τοστ

4 φέτες ζαμπόν φουε

150γρ τυρί Φιλαδέλφεια

2 αυγά

100γρ γάλα

Αλάτι πιπέρι

Βούτυρο

 

Εκτέλεση

Απλώνουμε τις 4 φέτες ψωμιού και τις αλειφουμε με το τυρί κρέμα . Στην συνέχεια τοποθετούμε απο μια φέτα τυρι στην κάθε μια. Ακολούθως βάζουμε το ζαμπον και ξανά απο μια φέτα τυρί! Αλειφουμε και τις υπόλοιπες 4 φέτες ψωμιού με το τυρι κρέμα και κλείνουμε τα τοστ.

Σε μια μπασινα σπάμε τα αυγά προσθέτοντας και το γάλα. Καρυκευουμε με αλάτι πιπέρι  και χτυπάμε ζωηρά ώσπου να ενσωματωθούν τα υλικά!

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε λίγο βούτυρο αφήνοντας το να κάψει! Επειτα βουταμε τα τοστ μέσα στο μείγμα των αυγών και τα τηγάνιζούμε  και απο τις δυο μεριές ώσπου να πάρουν ένα χρυσάφι χρωμα!


Who is who

Ο Ηλίας Ιωσηφέλης δραστηριοποιείται στους χώρους της εστίασης εδώ και 15 χρόνια. Στη μακρόχρονη πορεία του απέκτησε εμπειρία στην μεσογειακή και διεθνή κουζίνα. Αποφοίτησε από την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου.



Στη γραμμή εκκίνησης της καριέρας του βρίσκονται μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως η Grecotel και η Hilton. Παράλληλα, σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα είναι οι συνεργασίες του με μεγάλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (caterings) ως head chef στον τομέα των δεξιώσεων! Η αγάπη του για την μαγειρική τον ώθησε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε φοιτητές και νέους επίδοξους σεφ σε δημόσιες σχολές, ως καθηγητής μαγειρικής τέχνης. Σήμερα εργάζεται ως executive chef στη ναυτιλιακή Λέσχη Εφοπλιστών, καθώς και ως private chef σε κύκλους υψηλών προσώπων. Η συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε διαφημιστικά σποτ στο web tv, του άνοιξε πρόσφατα το δρόμο για τα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα. Είναι μέλος της ομοσπονδίας αρχιμαγείρων Ελλάδας , της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας (chef club of Greece) και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ