Βίσονες «επισκέπτονται» μοναστήρι στην Θεσσαλία!

Τον τρόμο έχουν σκορπίσει στις Μοναχές και σε προσκυνητές της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Ζάκρο Τρικάλων  Βίσονες(!)

Ιδού ο παράξενος «επισκέπτης» του μοναστηριού στην Θεσσαλία!



Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr όλο και συχνότερες είναι οι επισκέψεις των μεγαλύτερων βοοειδή στον πλανήτη με την καμπούρα και το πλούσιο τρίχωμα, στους χώρους του Μοναστηρίου που έχει ανεγερθεί τον 15ο αιώνα , βρίσκεται 2,5 χλμ. βόρεια του Ζάρκου και το οποίο είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της περιοχής καθώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στους αγώνες των Ζαρκινών κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας. Οι επισκέψεις αυτές γίνονται ιδιαίτερα αντιληπτές από τις Μοναχές κατά την αυγή και το δειλινό όταν οι Βίσονες αναζητούν τροφή και «επισκέπτονται» το Μοναστήρι προκαλώντας ζημιές.



 Η Ηγουμένη του Μοναστηρίου Ισιδώρα μιλώντας στο trikalanews.gr περιγράφει με έκδηλα τα σημάδια της ανησυχίας την κατάσταση που επικρατεί στο Μοναστήρι. «Τα τεράστια αυτά θηλαστικά ύψους 3 μέτρων περίπου και μήκος 7 μέτρων βάρους περίπου 1 τόνου προκαλούν καταστροφές στην αυλή του Μοναστηρίου αφού χρησιμοποιούν τα καλλωπιστικά φυτά και άλλα δέντρα που φροντίζουμε με μεράκι καθημερινά, για να τραφούν και το πρόβλημα έχει οξυνθεί τις τελευταίες ημέρες αφού τα τεράστια αυτά ζώα προκαλούν τον τρόμο και στους προσκυνητές που προσέρχονται προκειμένου να θαυμάσουν τις Ιερές τοιχογραφίες του 18ου αιώνα καθώς και το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο αλλά και τις φορητές εικόνες οι οποίες ανάγονται στον 17ο αιώνα» προσθέτοντας πως «φοβόμαστε ότι θα προκαλέσουν ζημιές και στα αυτοκίνητα της Μονής και χρειαζόμαστε βοήθεια καθώς δεν μπορούμε μόνες μας να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα». Οι Βίσονες φέρεται να αφήνονται ελεύθεροι από κοντινό εκτροφείο προς αναζήτηση τροφής.

Πηγή: www.trikalanews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ