Κατερίνη: Πρασινίζει η πόλη, με 32 δρόμους να παίρνουν νέα μορφή

Έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής δημιουργώντας μια πόλη φιλική στους κατοίκους και τους επισκέπτες της είναι οι ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις στον πολεοδομικό ιστό του Δήμου Κατερίνης



Οι παρεμβάσεις που αλλάζουν ριζικά την όψη των γειτονιών της πόλης της Κατερίνης και παράλληλα προσδίδουν αξίες στις οικοδομές οδεύουν στην περαίωσή τους.



Όπως είναι γνωστό η χρηματοδότηση του έργου ύψους 5.000.000 ευρώ είναι από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013», ενώ συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το έργο είναι 100% χρηματοδοτούμενο και ο δημότης δεν επιβαρύνθηκε ούτε ένα ευρώ.

Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης: «Έργο πνοής για την Κατερίνη με σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους»



«Δίνουμε πνοή σε μια περιοχή που ταλαιπωρείται εδώ και δεκαετίες. Είναι ένα έργο που συμβάλλει στην αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της εικόνας των δρόμων και του αστικού περιβάλλοντος γενικότερα, στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της πόλης με τη δημιουργία άνετης, ασφαλούς και απρόσκοπτης μετακίνησης των πεζών και των ΑΜΕΑ στον αστικό ιστό της πόλης» σημειώνει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης αναφερόμενος στα απτά και σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από τις αστικές αναπλάσεις.



Η ανάπλαση έγινε με έμφαση στο πράσινο, με πολλά δέντρα, με επίστρωση των πεζοδρομίων με έγχρωμους κυβόλιθους, που περιέχουν ψυχρά υλικά και γενικότερα με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.Οι περιοχές που υλοποιήθηκαν οι παρεμβάσεις είναι όπως αναφέρθηκε στα Αστικά και στο κέντρο της πόλης σε συνολικά 32 οδούς.

Πηγή: Πιερικοί Αντίλαλοι Κατερίνης http://www.pierikoiantilaloi.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ