Παραδοσιακή κρεατόσουπα μας φτιάχνει ο σεφ μας Ηλίας Ιωσηφέλης-Εκλεκτό κι εύκολο Ελληνικό πιάτο να γλείφετε τα δάκτυλα σας!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ



1 κιλό μοσχάρι ελιά

2 φύλλα δάφνης

8 κόκκους μαύρο πιπέρι

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 καρότα

2 ξερά κρεμμύδια

200γρ σελερι

4 πατάτες

3 κολοκύθια

2 μέτριες ντομάτες

100γρ κουσκουσακι


100ml κρασί λευκό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας, την δάφνη και τους κόκκους πιπεριού και το σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας όχι όμως τελείως. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε μικρούς κύβους και κρατάμε τον ζωμό στην άκρη αφού το περάσουμε από μια σίτα. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρέας και μετά από λίγο το σβήνουμε με το κρασί!! στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό του. Συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. Προσθέτουμε και το κουσκουσακι και βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι .. Σερβίρουμε την σούπα με λεμόνι και φρεσκοτριμμενο πιπέρι.

Who is Who



Ο Ηλίας Ιωσηφέλης δραστηριοποιείται στους χώρους της εστίασης εδώ και 15 χρόνια. Στη μακρόχρονη πορεία του απέκτησε εμπειρία στην μεσογειακή και διεθνή κουζίνα. Αποφοίτησε από την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου. Στη γραμμή εκκίνησης της καριέρας του βρίσκονται μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως η Grecotel και η Hilton. Παράλληλα, σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα είναι οι συνεργασίες του με μεγάλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (caterings) ως head chef στον τομέα των δεξιώσεων! Η αγάπη του για την μαγειρική τον ώθησε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε φοιτητές και νέους επίδοξους σεφ σε δημόσιες σχολές, ως καθηγητής μαγειρικής τέχνης. Σήμερα εργάζεται ως executive chef στη ναυτιλιακή Λέσχη Εφοπλιστών, καθώς και ως private chef σε κύκλους υψηλών προσώπων. Η συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε διαφημιστικά σποτ στο web tv, του άνοιξε πρόσφατα το δρόμο για τα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα. Είναι μέλος της ομοσπονδίας αρχιμαγείρων Ελλάδας , της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας (chef club of Greece) και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ