Ώρα για γλυκό: Σοκολατάκια με ρόδι σκέτη κόλαση μας φτιάχνει ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης




Υλικά:

½ ρόδι 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο 50 ml κρέμα γάλακτος ½ κουταλάκι του γλυκού, κοπανισμένο κόλιαντρο ½ κουταλάκι του γλυκού, κανέλα Φορμάκια για σοκολατάκια ή λαδόκολλα Προαιρετικά για το στόλισμα:

100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα 25 ml κρέμα γάλακτος 1/2 κουταλάκι βούτυρο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το ρόδι να το έχουμε έτοιμο.Σε μπεν μαρί ή σε διπλή κατσαρόλα λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα και μόλις αρχίσει να λιώνει βάζουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατευουμ.Κοπανίζουμε τον κόλιαντρο και τον προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα, καθώς και την κανέλα και το ρόδι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.Εάν έχουμε τα φορμάκια σιλικόνης τα γεμίζουμε ή με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιές ή σε θήκες για παγάκια ή απλώς σε ένα δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα.  Για να τα κάνουμε δίχρωμα βάζουμε πρώτα λίγη λευκή σοκολάτα, τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και μετά γεμίζουμε με τη μαύρη σοκολάτα.

Τα βάζουμε στην κατάψυξη περίπου δύο ώρες και μετά ξεφορμάρουμε.

 

Μπορούμε να κάνουμε διάφορα σχέδια με τη λευκή σοκολάτα. Τη λιώνουμε με τον ίδιο τρόπο αλλά λίγο πιο ρευστή και αφού τα ξεφορμάρουμε πάνω σε λαδόκολλα παίρνουμε τη σοκολάτα με χοντρή σύριγγα (χωρίς τη βελόνα) και τη ρίχνουμε από πάνω.

Τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθεί και η λευκή σοκολάτα.

 

Who is Who



Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και Pastry Chef στο IEK ΞΥΝΗ

 


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ