Καλημέρααα - Πάμε να δοκιμάσουμε εκπληκτικά τυρόψωμα με φέτα και δυόσμο από τα χεράκια Αργυρώς!



Εκτέλεση

1. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με κουτάλι. Διαλύουμε το αλάτι σε 1 φλιτζ. χλιαρό νερό. Το ρίχνουμε στα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Συμπληρώνουμε λίγο νερό μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
2. Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την ζυμώνουμε δυνατά για 10΄ κάνοντας τραβήγματα της ζύμης, τεντώνοντάς την και επαναφέροντάς την.
 
3. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε τη ζύμη. Καλύπτουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο. Ο χρόνος φουσκώματος ποικίλλει ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Όσο πιο ζεστό είναι ένα μέρος τόσο πιο γρήγορα φουσκώνει η ζύμη. Ακόμα και στο ψυγείο θα φουσκώσει, αλλά θα αργήσει πολύ.
 
4. Σε μπολ βάζουμε τη φέτα, το λάδι, το δυόσμο, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε στην ήδη φουσκωμένη ζύμη. Ζυμώνουμε καλά, να εγκλωβιστούν μέσα στη ζύμη τα υλικά. Αν κολλάει πασπαλίζουμε με αλεύρι.
 
5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Πλάθουμε μακρόστενα καρβελάκια. Τα πλαταίνουμε πατώντας τα ελαφρά. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα. Τα σκεπάζουμε καλά. Αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο για περίπου 40΄.
 
6. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και τ’ αλευρώνουμε γύρω-γύρω. Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνειά τους με κοφτερό μαχαίρι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40΄, έως ότου ροδίσουν καλά.

Mερίδες: 4

Υλικά συνταγής

    600 γραμμ. αλεύρι δυνατό
    1 φακελάκι μαγιά σκόνη
    1 κ.γλ. ζάχαρη
    1 κ.γλ. αλάτι
    Νερό όσο σηκώσει (περίπου 1½ φλιτζ.)
    Λίγο λάδι για το μπολ
    Για τη γέμιση
    300 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1 αυγό
    1 κ.σ. γάλα
    Λίγο επιπλέον αλεύρι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ