Μπουτάκια κοτόπουλου με λεμονάτο τζατζίκι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!

Ξύνουμε το αγγουρι με τον τριφτη το αλατίζουμε ελαφρά και το αφήνουμε για μια ώρα να βγάλει τα υγρά του.


Στοίβουμε καλα το αγγούρι και ανακατεύουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπόλ, μαρινάρουμε τα μπούτια, στο μίγμα που φτιάξαμε, για περίπου 4 ώρες και στην συνέχεια τα ψήνουμε στο  grill στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτα.


  • 6 μπούτια κοτόπουλο
  • 1 αγγούρι καθαρισμένο και τριμμένο
  • 2 λεμόνια το χυμό τους και λίγο ξύσμα
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • φρέσκο δυόσμο 10 φύλλα ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ