Αθώοι Χρήστος Ιακώβου και οι αθλητές Μήτρου και Λεωνίδης της εθνικής ομάδας άρσης βαρών για την υπόθεση του ντόπινγκ το 2008

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας τους 25 κατηγορουμένους για την υπόθεση του ντόπινγκ στην εθνική ομάδα της άρσης βαρών το 2008.

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας τους 25 κατηγορουμένους για την υπόθεση του ντόπινγκ στην εθνική ομάδα της άρσης βαρών το 2008.



Μεταξύ των παραγόντων του αθλητισμού που κάθισαν στο εδώλιο ήταν ο προπονητής Χρ. Ιακώβου, ο Βαλ. Λεωνίδης, η αθλήτρια Ολυμπία Τόκκα και άλλοι.

Την απαλλαγή του συνόλου των κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας υποστηρίζοντας πως κανείς τους δεν είχε γνώση για παράνομες ουσίες, πόσο μάλλον οι αθλητές. "Η ζημιά έχει γίνει από την Κίνα. Από εκεί έγινε η παραγγελία και ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα με παράνομα σκευάσματα. Το ερώτημα παραμένει. Ήταν λόγο σκοπιμότητας ή ετυχε;" υποστήριξε ο εισαγγελικές λειτουργός επισημαίνοντας πως "η ομάδα μας μπήκε στο μάτι του κυκλώνα".

Είχαν προηγηθεί οι απολογίες των 25 κατηγορούμενων για πλημμεληματικά αδικηματα σχετικά με παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ. Μεταξύ αυτών, ο προπονητής της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, Χρ. Ιακώβου, ο οποίος ανέφερε πως το 2007 δεν μπορούσαν να βρουν τα σκευάσματα που ήθελαν στην ελληνική αγορά. "Ο γιατρός της ομάδας δεν μπορούσε να τα βρει και έτσι ρώτησα ένα γνωστό μου. Η πρώτη δόση ήρθε κανονικά. Στη δεύτερη δόση, κανείς δεν γνώριζε τι είχε μέσα το κουτί και αν ήταν σωστό".

Και ο Βαλέριος Λεωνίδης που τότε δια τελούσε προπονητής υποστήριξε πως οι αθλητές λάμβαναν και λαμβάνουν μόνο συμπληρώματα διατροφής ενώ η Ολυμπία Τόκκα ανέφερε: "ακόμα δεν το εχω χωνέψει. Μου έχει στοιχίσει στη ζωή μας και στο άθλημα".

«Δεν ήθελα να φύγω με αυτόν τον λεκέ, αγωνιστικά ξαναγεννήθηκα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της άρσης βαρών Χρήστος Ιακώβου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ