Επινόησαν εμφυτευόμενη συσκευή που προκαλεί οργασμό‏ στη γυναίκα με το πάτημα ενός κουμπιού!

Ένα ιατρικό εμφύτευμα που προκαλεί οργασμό στη γυναίκα με το πάτημα ενός κουμπιού επινόησαν καναδοί επιστήμονες, οι οποίοι ελπίζουν ότι με τη βοήθειά του μπορεί να αντιμετωπιστεί η ψυχογενής ανοργασμία.

Ένα ιατρικό εμφύτευμα που προκαλεί οργασμό στη γυναίκα με το πάτημα ενός κουμπιού επινόησαν καναδοί επιστήμονες, οι οποίοι ελπίζουν ότι με τη βοήθειά του μπορεί να αντιμετωπιστεί η ψυχογενής ανοργασμία.

Το εμφύτευμα αποτελείται από μία μικρή γεννήτρια (έχει μέγεθος λίγο μικρότερο από ένα πακέτο τσιγάρα) που τοποθετείται κάτω από το δέρμα των γλουτών και από ηλεκτρόδια που συνδέονται με τα νεύρα των εσωτερικών γεννητικών οργάνων.

Η γεννήτρια εκπέμπει χαμηλής συχνότητας ηλεκτρικό ρεύμα που διεγείρει τα νεύρα και προκαλεί οργασμό, αναφέρουν τα ΝΕΑ.

Απώτερος στόχος των ερευνητών είναι να λειτουργεί το εμφύτευμα με τηλεχειριστήριο, αν και η έρευνά τους δεν έχει φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο.

Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας είναι ο δρ Τζιμ Πφάους, καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Concordia, στο Μόντρεαλ, ο οποίος ειδικεύεται στην νευροβιολογία της σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Όπως εξήγησε στο επιστημονικό περιοδικό «New Scientist», μερικές γυναίκες νιώθουν φόβο για τις ακούσιες εκδηλώσεις της ερωτικής διέγερσης.

Οι εκδηλώσεις αυτές, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η αύξηση του καρδιακού ρυθμού και η εφίδρωση των χεριών, ελέγχονται από ένα τμήμα του νευρικού συστήματος που λέγεται συμπαθητικό και η λειτουργία του οποίου δεν εξαρτάται από τη θέλησή μας.

Ο φόβος που νιώθουν αυτές οι γυναίκες, τις κάνει να θέλει να διακόψουν το αίτιο της διέγερσης, δηλαδή την ερωτική επαφή, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να έχουν οργασμό.

Αν και η ψυχοθεραπεία είναι η μέθοδος εκλογής για να βοηθηθούν αυτές οι γυναίκες, ο δρ Πφάους εκτιμά ότι το νέο ιατρικό εμφύτευμα θα μπορούσε να είναι ένα πρόσθετο βοήθημα.

Ο δρ Πφάους και οι συνεργάτες του έχουν ήδη υπογράψει συμφωνία με μία εταιρεία ιατρικών ειδών για την παραγωγή του εμφυτεύματός τους, ενώ υπολογίζουν να αρχίσουν δοκιμές σε εθελόντριες έως το τέλος του χρόνου.

Δεν αποκλείουν επίσης το ενδεχόμενο η συσκευή τους να μπορεί να βοηθήσει και άντρες με ανάλογο πρόβλημα - κάτι που επίσης θα πρέπει να διερευνηθεί σε κλινικές μελέτες.

Οι διαταραχές οργασμού στις γυναίκες είναι πολύ συχνές στις γυναίκες. Υπολογίζεται ότι το 10-15% των γυναικών ουδέποτε είχαν οργασμό, ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι περισσότερες από μία στις τρεις δεν είναι ικανοποιημένες από τη συχνότητα των οργασμών τους.

Η ψυχογενής ανοργασμία χαρακτηρίζεται από αδυναμία επίτευξης οργασμού ή σημαντική δυσκολία στην επίτευξη του οργασμού για ψυχολογικούς λόγους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ