Γαρίδες με μουστάρδα & χυμό λεμονιού από τα χεράκια της Αργυρώς!


Υλικά συνταγής

  • 500γρ γαρίδες γίγας χωρίς κέλυφος Kallimanis
  • 100γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 100γρ ελαιόλαδο
  • 1 συμπυκνωμένος ζωμός λαχανικών
  • 40γρ πιπεριές κόκκινες σε λεπτές ροδέλες
  • 40γρ πιπεριές πράσινες σε λεπτές ροδέλες
  • 15γρ χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 100γρ νερό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός


Εκτέλεση Προετοιμασία:
Βγάζουμε τις γαρίδες από τη συσκευασία και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.

Οι γαρίδες έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν την ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε καλά τις γαρίδες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο,  το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να γυαλίσουν.
Κατόπιν προσθέτουμε το ζωμό και το νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί ο ζωμός και βράζουμε για ακόμα 2’.

Τοποθετούμε τις γαρίδες και τις αλατίζουμε ελαφρώς από πάνω.

Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για 2’ ακόμα. Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα.   Ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Tip:  Σερβίρουμε το πιάτο για μεζέ ή συνοδεύουμε το με ρύζι και πράσινη σαλάτα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ