Ο σεφ μας, Κωνσταντίνος Μουζάκης μας δείχνει πώς να φτιάχνουμε γευστική και λαχταριστή λιωμένη σοκαλετένια πουτίγκα!!!

Μάθετε πώς μπορείτε εύκολα, γρήγορα και απλά να φτιάξετε λιωμένη, σοκολατένια πουτίγκα ακολουθώντας τις οδηγίες του Κ. Μουζάκη!

Μάθετε πώς μπορείτε εύκολα, γρήγορα και απλά να φτιάξετε λιωμένη, σοκολατένια πουτίγκα ακολουθώντας τις οδηγίες του Κ. Μουζάκη!


ΥΛΙΚΑ

300 ml Γάλα
75 g σοκολάτα κουβερτούρα
λίγη βανίλια
100 g Ζάχαρη
100 g Βούτυρο
150 g Αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας Κακάο σε σκόνη
Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
    
Για τη σάλτσα:
3 κουταλιές    Κακάο σε σκόνη
50 g    Μαύρη ζάχαρη
300 ml    ζεστό νερό
βούτυρο για το στρώσιμο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε ένα ταψί το περνάμε με λιωμένο βούτυρο . Σε μια κατσαρόλα μικρή τοποθετούμε μέσα το γάλα, σπάζοντας μέσα κομματάκια σοκολάτας και τα τοποθετούμε μέσα στο γάλα. Λιώνουμε τη σοκολάτα, ενώ ανακατεύοντας απαλά το γάλα με την σοκολάτα και στο τέλος τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Προσθέστε το άρωμα βανίλιας. Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα την ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν πολύ και τέλος προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτα και γάλα και τα ανακατεύουμε καλά και τέλος  προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο μέσα στο μείγμα με το γάλα και την σοκολάτα  δίνουν το καλύτερο γάλα σοκολάτα και χτύπησαν με ένα μίξερ χειρός μέχρι να μαλακώσει. Το τοποθετούμε μέσα στο ταψί- φόρμα και περιμένουμε να φτιάξουμε την σάλτσα.
Εκτέλεση για την σάλτσα.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κακάο και την ζάχαρη, προσθέτοντας και ανακατεύοντας με μια κουτάλα ξύλινη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη.
ΠΡΟΣΟΧΗ  Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη, αλλά μην ανακατεύετε.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180C.
Όσο το ψήνουμε και 5 λεπτά πριν το βγάλουμε θα ακουμπήσουμε την κορυφή και θα δούμε ότι είναι ξηρό και ελαφρώς θα το πιέσουμε προς τα μέσα και θα επιστρέψει...ρίχνουμε από πάνω άχνη ζάχαρη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα..


Το who is who του Κων/νου Μουζάκη

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(ChefClub of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και PastryChef στο IEK ΞΥΝΗ


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ