Ο master της κουζίνας, Γιάννης Λουκάκος, μας μαγειρεύει κοτόπουλο σοτέ με μουστάρδα και μανιτάρια! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το www.yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής


ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες ( 30' )

  • Για το κοτόπουλο σοτέ
    • 80 γρ.ελαιόλαδο
    • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
    • 800 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε φέτες
    • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα τέσσερα και σοταρισμένα
    • 150 γρ.κρασί λευκό
    • 350 γρ. ζωμό κοτόπουλο
    • 100 γρ.μουστάρδα
    • 80 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
    • 5 γρ.μαιντανό, ψιλοκομμένο
    • 2 γρ.θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια το κοτόπουλο σοτέ

Αλατίστε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.

Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και πετάξτε τα λίπη.

Βάλτε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα μανιτάρια, αλατίστε και σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέστε το κρεμμύδι και συνεχίστε το σοτάρισμα με προσοχή ώστε να μαγειρευτεί το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει χρώμα.

Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήστε με το κρασί και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. Προσθέστε το ζωμό και σιγοβράστε μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο.

Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τη μουστάρδα,το βούτυρο και τα βότανα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν με τη σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι αραιή μπορούμε να την βράσουμε για λίγη ώρα χωριστά από το κοτόπουλο ώστε να συμπυκνωθεί στην πυκνότητα που επιθυμούμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ