Ο καλύτερος σοκολατο -πορτοκαλένιος χαλβάς με σιμιγδάλι για να σας γλυκάνω κι απόψε!

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι


 
Από το gastronomos.gr

Υλικά

400γρ.σιμιγδάλι χονδρό 240γρ.ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο  
 
Σιρόπι
 
400γρ.ζάχαρη
800γρ.νερό
ξυλάκια κανέλας 
ξύσμα πορτοκάλι 
χυμός από δύο πορτοκάλια 
τις φλούδες από τα πορτοκάλια που τις χρησιμοποιούμε για ντεκόρ
1 βανίλια
 
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το σιμιγδάλι τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 30 λεπτά.Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά για το σιρόπι αφού ζεσταθεί αφαιρούμε τα ξυλάκια κανελας τις φλούδες  και το αδειάζουμε στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι . Ανακατεύουμε εώς ότου σωθεί το νερό και μείνει ένα σφιχτό μείγμα.Αδειάζουμε σε μία φόρμα της αρεσκείας μας ή σε ατομικά φορμάκια,αφήνουμε να κρυώσει,ξεφορμάρουμε. *250 γρ σοκολάτα και 50 γρ. βούτυρο τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ