Πασχαλινό σοκολατένιο αυγό: Αντί να το αγοράσετε μπορείτε να το φτιάξετε με τις οδηγίες του Κων. Μουζάκη!

Πεντανόστιμο πασχαλινό αυγό σαν αγορασμένο με την διαφορά ότι είναι από τα χεράκια σας!

Υλικά

σοκολάτα υγείας ή γάλακτος ή λευκή 1/2 κιλό + 50 γραμμάρια για ντεκόρ
ζάχαρη 300 γραμμάρια
νερό 3 κτσ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Ετοιμάζουμε ενα μπεν μαρι, για να λιώσουμε την σοκολάτα.
-σε ένα άλλο κατσαρολάκι τοποθετούμε την ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να γίνει καραμέλα.
-απλώνουμε σε διάφορα σχήματα την καραμέλα σε αλουμινόχαρτο κλαι το αφήνουμε να κρυώσει
-έχουμε ετοιμάσει τις ειδικές θύκες για τα αυγά με λιωμένο βούτυρο, με ένα πινέλο και το αλείφουμε ομοιόμορφα παντού.
-έχουμε ετοιμάσει την σοκολάτα (λιωμένη), και την ανακατεύουμε όπως είναι μέσα στην μπασίνα.
-περιχύνουμε την σοκολάτα μέσα στην αυγουλοθήκη και κλείνουμε το άλλο καπάκι αυγού, και το αναποδογυρίζουμε συνεχώς μέχρι να πάει παντού η σοκολάτα στα τοιχώματα.
-το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 λεπτά, και το ξανα αναποδογυρίζουμε πάλι με τον διο τρόπο.
-αυτό θα το κάνουμε καμμία 10 φορές μέχρι να πάει παντου η σοκολάτα και να παγώσει.
-το αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες να στεγνώση καλά
-το βγάζουμε από την κατάψυξη και το τοποθετούμε πάνω στον πάγκο μας.
-αρχίζουμε να χτυπάμε ελαφρά το καπάκι από πάνω και σιγά σιγά ξεκολάμε τις δυο αυγοθήκες.
-το αυγό είναι έτοιμο και το τοποθετούμε σε μια βάση.
-ρίχνουμε λιωμένη σοκολάτα της αρεσκίας μας και βάζουμε και τις καραμέλες για ντεκορ.
-έτοιμο....
 

Who is Who

Ο Μουζάκης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 29/01/1978 και μεγάλωσε στις περιοχές του Ψυχικού, Αμπελόκηπους, Κολωνάκι, Αργυρούπολη- Ελληνικό.

Τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς, τρείς γενιές τώρα παράδοση στην ποιότητα και στην Ελληνική Μεσογειακή Κουζίνα. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν ο παππούς που τον δίδαξε.

Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε στη 1992-1994 ΚΕΤΕΚ ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας Γαλάτσι-Αθήνα και σεμινάρια παραδοσιακής Κουζίνας.

Μετά το τέλος των σπουδών του εκτός από διάφορες επαγγελματικές εμπειρίες που είχε στην Αθήνα σε χώρους εστίασης, είχε ιδιόκτητο κατάστημα στην Ζάκυνθο Αρτοζαχαροπλαστείο - catering - τροφοδοσίες σκαφών αναψυχής και ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων και ιδιοκτησία κατάστημα στην Ακαδημίας 34 Κολωνάκι Αρτοζαχαροπλαστείο-catering και ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων. Σεφ σε δεξιώσεις και κέτερινγκ σε διάφορα κτήματα, βίλλες.

Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η Μεσογειακή παραδοσιακή, Ελληνική Κουζίνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ