Εφαρμογή Cate στα κινητά σας για να μην σας πιάνουν στα πράσα όταν ... είστε άπιστοι

  Λογισμικό που εγκαθίσταται σε έξυπνα τηλέφωνα επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν με τον εραστή ή την ερωμένη τους χωρίς τον κίνδυνο να γίνουν αντιληπτοί.  

 

Λογισμικό που εγκαθίσταται σε έξυπνα τηλέφωνα επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν με τον εραστή ή την ερωμένη τους χωρίς τον κίνδυνο να γίνουν αντιληπτοί.

 «Ου μοιχεύσεις» λέει η έκτη από τις 10 εντολές που παρέδωσε ο Θεός στον Μωυσή. Ασφαλώς, όπως και οι υπόλοιπες εννέα, έχει καταπατηθεί κατά κόρον από τους ανθρώπους.

Στην Ελλάδα η μοιχεία ήταν ποινικό αδίκημα έως το 1982, επισύροντας ποινή φυλάκισης ενός έτους. Σήμερα, αν και... αποποινικοποιημένη, η απιστία εξακολουθεί να θεωρείται μία από τις πιο κατακριτέες πράξεις και συνήθως «τιμωρείται» με χωρισμό (ή διαζύγιο, στην περίπτωση του γάμου).

Μέχρι πρόσφατα όσοι διατηρούσαν «παράνομο» δεσμό ήταν υποχρεωμένοι να παίρνουν δεκάδες προφυλάξεις για να μην πιαστούν στα πράσα.

Τώρα πλέον αρκεί να κατεβάσουν μια εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο: ακούει στο όνομα CATE (Κέιτ) και φιλοδοξεί να γίνει η πιο... πιστή φίλη των απανταχού απίστων.

Δεν είναι γυναίκα αλλά λογισμικό, το οποίο εγκαθίσταται σε έξυπνα κινητά τηλέφωνα και επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν με τον εραστή ή την ερωμένη τους χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, ακόμη και αν το τηλέφωνο πέσει σε... λάθος χέρια (του συζύγου ή του συντρόφου τους).

 

Τα κάνει «αόρατα». Η εφαρμογή CATE (αρκτικόλεξο που σχηματίζεται από τις λέξεις Call And Text Eraser, ελληνιστί: σβηστήρι κλήσεων και μηνυμάτων) κάνει τα μηνύματα και τις κλήσεις που προέρχονται από έναν συγκεκριμένο αριθμό κυριολεκτικά... αόρατα.


Η CATE, γνωστή και ως «εφαρμογή της απιστίας», δημιουργεί στο κινητό τηλέφωνο ένα μυστικό αρχείο καταγραφής κλήσεων, SMS και MMS που αποστέλλονται από έναν προκαθορισμένο αριθμό, ο οποίος ανήκει στο «κρυφό» πρόσωπο που βρίσκεται στη ζωή του κατόχου της συσκευής.


Καμία ένδειξη της «αμαρτωλής» επικοινωνίας δεν είναι ορατή στο τηλέφωνο. Ακόμη και αν κάποιος πάρει στα χέρια του τη συσκευή και αρχίσει να ψάχνει τα εισερχόμενα μηνύματα ή το αρχείο κλήσεων, δεν πρόκειται να ανακαλύψει οποιοδήποτε ίχνος του επίμαχου αριθμού.


Οταν ο κάτοχος του κινητού που αντιστοιχεί στον εν λόγω αριθμό τηλεφωνεί ή στέλνει μηνύματα στο τηλέφωνο που έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή, εκείνο δεν χτυπά ούτε ειδοποιεί ότι ελήφθη μήνυμα.

Οι κλήσεις και τα μηνύματα μπορεί να ανακτηθούν μόνο από τον ιδιοκτήτη της συσκευής, ο οποίος πρέπει να πληκτρολογήσει έναν κωδικό πρόσβασης και να πατήσει το πλήκτρο της κλήσης για να μπει στην εφαρμογή.


Οι εμπνευστές της εφαρμογής συνιστούν στους χρήστες να μην αποθηκεύσουν στις επαφές τους τον «κρυφό» αριθμό τηλεφώνου.

Υπάρχει, βέβαια, και το... παλιό κόλπο: μπορούν να τον καταχωρίσουν χρησιμοποιώντας ένα «αθώο» όνομα (π.χ. «ξάδερφος Νίκος» ή «Κώστας από τον Στρατό»). Διαφορετικά, θα βρεθούν σε δύσκολη θέση όταν η σύντροφός τους τούς ρωτήσει «ποια είναι αυτή η Σούλα που βρήκα στο κινητό σου;»!


Αν η εφαρμογή είναι απενεργοποιημένη, τα μηνύματα και οι κλήσεις λαμβάνονται κανονικά. Οταν ο κάτοχος της συσκευής ανοίξει την εφαρμογή και ενεργοποιήσει την επιλογή stealth mode (κρυφή λειτουργία), μπλοκάρονται αυτομάτως όλες οι κλήσεις και τα μηνύματα που προέρχονται από τον προκαθορισμένο αριθμό.

Ο χρήστης μπορεί να τα δει ανά πάσα στιγμή πληκτρολογώντας τον κωδικό του. «Είναι σαν να έχετε ένα χρηματοκιβώτιο μέσα στο τηλέφωνό σας, του οποίου την ύπαρξη γνωρίζετε μόνον εσείς», λένε οι δημιουργοί του λογισμικού.


Σε αντίθεση με τις άλλες εφαρμογές, η CATE δεν εμφανίζεται με μορφή εικονιδίου στην οθόνη του smartphone, διασφαλίζοντας ότι όποιος πάρει στα χέρια του το τηλέφωνο δεν θα ανακαλύψει ποτέ την - κατά κυριολεξία - απάτη.

Επιπλέον, αν ο σύντροφος του χρήστη εμφανιστεί την ώρα που εκείνος διαβάζει ένα «παράνομο» μήνυμα, αρκεί ένα στιγμιαίο κούνημα του τηλεφώνου για να εξαφανιστεί η εφαρμογή (και το μήνυμα) στο δευτερόλεπτο!


Υπηρεσίες όπως αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις ημέρες μας, όπου ανθεί το φαινόμενο του sexting. Πρόκειται για την ανταλλαγή φωτογραφιών, βίντεο ή γραπτών μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου μέσω κινητών τηλεφώνων ή μέσω του Ιντερνετ. Ποιος θα ήθελε να πιαστεί στα πράσα από τον σύντροφό του (ή από τους γονείς του) την ώρα που στέλνει ή λαμβάνει τέτοιο υλικό;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάνει θραύση στις γυναίκες!

Η εφαρμογή CATE για συσκευές Android πωλείται προς 4,1 ευρώ (υπάρχει και δωρεάν έκδοση, η οποία όμως προβάλλει συνεχώς διαφημίσεις).

Η διάθεσή της μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Play Store άρχισε στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου και ήδη έχει κατέβει περισσότερες από 10.000 φορές σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, χιλιάδες χρήστες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσουν τις αντίστοιχες εφαρμογές για τηλέφωνα iPhone και BlackBerry, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες εντός του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία που πουλάει την εφαρμογή, το 70% των έως τώρα αγοραστών είναι γυναίκες.

«Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι γυναίκες απατούν περισσότερο από ό,τι οι άνδρες. Μπορεί, όμως, να υποδηλώνει ότι υπάρχουν πολλοί άνδρες που κατηγορούν τις φίλες τους ότι τους απατούν κάθε φορά που αυτές μιλούν με κάποιον άλλον», δήλωσε ο Τζέι Λεοπάρντι, στέλεχος της εταιρείας που διαθέτει την CATE. «Οι γυναίκες αυτές έψαχναν έναν τρόπο να προστατευθούν από τον έλεγχο των συζύγων ή των φίλων τους», πρόσθεσε.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα Play Store έχει κατακλυστεί από ενθουσιώδεις κριτικές χρηστών που κατέβασαν την εφαρμογή και - προφανώς - τη δοκίμασαν στην πράξη. «Τη λατρεύω». «Πρέπει να την κατεβάσετε όλοι». «Σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας ημέρας. Μιας ημέρας όπου δεν θα μπορείτε πια να μας κατασκοπεύετε, ύπουλες γυναίκες!» είναι μερικά από τα σχόλια.

Για πολλούς χρήστες. Η εφαρμογή απευθύνεται καταφανώς σε όσους διατηρούν «παράνομο» δεσμό.

Στον ιστότοπό της (Cateapp.com) εικονίζεται μια γυναίκα με κόκκινα εσώρουχα, ενώ το σλόγκαν με το οποίο λανσάρεται είναι το εξής: «Η αγάπη είναι τυφλή και φροντίζουμε να παραμείνει έτσι!».

Ωστόσο ο Νιλ Ντεσάι, ιδιοκτήτης της εφαρμογής, επιμένει ότι η χρήση της δεν είναι αθέμιτη: «Είναι μια εφαρμογή που προστατεύει την ιδιωτικότητα. Εξ ορισμού αυτό έχει και θετική και αρνητική πλευρά».

Παρά το γεγονός ότι, όπως παραδέχεται, «μπορεί να τη χρησιμοποιήσουν όσοι απιστούν ή ακόμη και οι έμποροι ναρκωτικών», η εφαρμογή έχει και άλλες χρήσεις. «Μπορεί να την κατεβάσουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες ή δικηγόροι, οι δραστηριότητές των οποίων βασίζονται στην εμπιστευτικότητα».

Ο Νιλ Ντεσάι υποστηρίζει ότι η CATE θα περιορίσει τους καβγάδες μεταξύ των ζευγαριών. Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστεί ότι η εφαρμογή του μπορεί να συμβάλει στη... μείωση της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς ορισμένοι άνδρες χτυπούν τις συντρόφους τους όταν ανακαλύπτουν ή υποπτεύονται ότι τους απατούν.

Η ιστορία και οι παγίδες

Ο Νιλ Ντεσάι, ιδιοκτήτης της εφαρμογής CATE, είναι ο μόνος που δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει, καθώς - όπως παραδέχεται δημόσια - δεν είχε ποτέ κοπέλα ή ερωμένη!

Ο 25χρονος Αμερικανός είναι φοιτητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Μπέιλορ του Τέξας που ιδρύθηκε από την Εκκλησία των Βαπτιστών - η οποία μάλλον δεν... εγκρίνει την απιστία.

Δεν είναι, όμως, ο δημιουργός της εφαρμογής. Την αγόρασε αντί 17.500 δολαρίων από έναν αστυνομικό στο Μαϊάμι, ο οποίος αποφάσισε να την κατασκευάσει βλέποντας τον γάμο ενός συναδέλφου του να καταρρέει: η σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο όταν ανακάλυψε τον παράνομο δεσμό του διαβάζοντας τα SMS που του είχε στείλει η ερωμένη του.

Ο Ντεσάι αντιλήφθηκε αμέσως το «χρυσωρυχείο» που είχε αποκτήσει και αναζητούσε εναγωνίως κεφάλαια για να μπορέσει να διαθέσει εμπορικά την εφαρμογή.

Πριν από λίγους μήνες εμφανίστηκε στο «Shark Tank», ένα αμερικανικό ριάλιτι σόου για νέους επιχειρηματίες οι οποίοι παρουσιάζουν δημοσίως την ιδέα τους με στόχο να προσελκύσουν χρηματοδότηση από επενδυτές που βρίσκονται στο τηλεοπτικό πλατό.

Ο ίδιος ζητούσε 50.000 δολάρια. Ωστόσο, παρά την κριτική που δέχθηκε για τη «μειωμένης ηθικής» εφαρμογή του, κατάφερε να φύγει από το στούντιο με 70.000 δολάρια στην τσέπη.

Χρειάζεται προσοχή. Στην εφαρμογή υπάρχουν δύο παγίδες που μπορεί να καταστρέψουν τα σχέδια του χρήστη. Τα μηνύματα και οι κλήσεις που λαμβάνονται μέσω της CATE μπορεί να μη φαίνονται στο κινητό, εμφανίζονται όμως στον λογαριασμό του τηλεφώνου (εάν υπάρχει ανάλυση κλήσεων). Φροντίστε, λοιπόν, να τον εξαφανίσετε από το γραμματοκιβώτιο αν δεν θέλετε να αποκαλυφθείτε.

Επιπλέον, η CATE, εκτός από το να... υποθάλπει τους άπιστους, μπορεί να συμβάλει στο να πιαστούν στα πράσα! Εγκαθιστώντας κρυφά την εφαρμογή στο τηλέφωνο του συντρόφου του, ο καχύποπτος σύζυγος μπορεί να δημιουργήσει ένα κρυφό αρχείο με τις κλήσεις και τα μηνύματα που ανταλλάσσονται μέσω της συσκευής, τα οποία μπορεί να ανακτηθούν ακόμη και αν τα πρωτότυπα διαγραφούν.

Πώς λειτουργεί

1. Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα του κινητού σας (Play Store για τηλέφωνα Android και, σύντομα, AppStore για τηλέφωνα iPhone και BlackBerry App World για τηλέφωνα BlackBerry) και κατεβάστε την εφαρμογή CATE (διατίθεται προς 4,1 ευρώ, ή δωρεάν στην έκδοση με διαφημίσεις).

2. Μετά τη λήψη, απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας για 30 δευτερόλεπτα. Κατόπιν ανοίξτε το ξανά.

3. Για να ανοίξετε την εφαρμογή, πηγαίνετε στο πληκτρολόγιο του κινητού σας και σχηματίστε τον αριθμό 4444 (ή 5555 για τη δωρεάν έκδοση της εφαρμογής). Κατόπιν πατήστε «Κλήση».

4. Για περισσότερη ασφάλεια, αλλάξτε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης, ορίζοντας τον δικό σας μέσω της λειτουργίας Secret Number (μυστικός αριθμός).

5. Από το μενού του Secret Number μεταβείτε στην επιλογή Add/Edit Contacts (προσθήκη/επεξεργασία επαφών). Επιλέγοντας τη λειτουργία All Contacts (όλες οι επαφές) η εφαρμογή θα φορτώσει όλες τις επαφές σας κι εσείς θα επιλέξετε ποια ή ποιες από αυτές θα χρησιμοποιήσετε για την «κρυφή» σας επικοινωνία.

6. Η λειτουργία Add New (προσθήκη νέου αριθμού) σας επιτρέπει να προσθέσετε αριθμούς που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα επαφών.

7. Για να λειτουργήσει η εφαρμογή θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή Stealth Mode (κρυφή λειτουργία). Βεβαιωθείτε ότι το πράσινο λαμπάκι της εφαρμογής είναι αναμμένο. Στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο Minimize App (ελαχιστοποίηση της εφαρμογής), προκειμένου η εφαρμογή να μην είναι ορατή. Προσοχή: εάν πιέσετε το πλήκτρο Close App (απενεργοποίηση της εφαρμογής) η εφαρμογή θα κλείσει και η κρυφή λειτουργία θα τερματιστεί. Ετσι, τα «αμαρτωλά» μηνύματα που λαμβάνετε θα είναι ορατά στον καθένα.

8. Για να δείτε τα μηνύματα ή τις κλήσεις που έγιναν από τον αριθμό που έχετε προκαθορίσει μεταβείτε στη λειτουργία Retrieve Calls And Texts (ανάκτηση κλήσεων και μηνυμάτων).

Πηγή: tanea.gr 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ