Με κάθε επιφύλαξη και προσοχή δείτε δάσκαλοι, γονείς και φυσικά έφηβοι αυτό το δύσκολο θέμα της 15χρονης Amanda Todd, που δεν άντεξε τον εκβιασμό και τον εξευτελισμό μέσω διαδικτύου

Μέρες προβληματιζόμουν αν θα ανεβάσω αυτό το φριχτό θέμα με την κοπέλα που αυτοκτόνησε από το cyber bullying που δεχόταν για χρόνια. Σήμερα αποφάσισα να το βάλω όλο στο blog μου προειδοποιώντας ότι είναι σκληρό αλλά εξαιρετικά χρήσιμο για γονείς, παιδιά δάσκαλους και όλους μας που υφίστανται παρενόχληση στο διαδίκτυο. Αύριο μάλιστα θα έχω και σχετική συνέντευξη!                  

Τον υπεύθυνο για την τραγική ιστορία της Αμάντα Τοντ, της 15χρονης Καναδής που αυτοκτόνησε, έχοντας πέσει θύμα διαδικτυακού bullying, κατονόμασαν οι «Anonymous».


H ακτιβιστική ομάδα κατήγγειλε ότι ένας 32χρονος άνδρας από το Βανκούβερ ήταν ο βασικός δράστης του εκφοβισμού που οδήγησε τη νεαρή κοπέλα στην απελπισία και τελικά στην απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή της.
Πριν από έναν μήνα η Αμάντα Τοντ είχε δημοσιεύσει στο YouTube ένα βίντεο-έκκληση στο οποίο διηγείτο πώς όταν ήταν μικρότερη ένας άγνωστος την είχε έπεισε να αποκαλύψει το στήθος της σε web cam.



Έναν χρόνο μετά είχε λάβει ένα μήνυμα από έναν άνδρα στο Facebook, ο οποίος την απειλούσε ότι εάν δεν εμφανιζόταν και στον ίδιο γυμνή, τότε θα έστελνε τη φωτογραφία από την κάμερα στους γονείς και τους φίλους της.

Ο άγνωστος άνδρας γνώριζε τα πάντα για την κοπέλα και σύντομα έστειλε τη γυμνή φωτογραφία της σε φίλους και γονείς.

Η Αμάντα άρχισε να υποφέρει από άγχος και κατάθλιψη, που την οδήγησαν στην κατανάλωση ναρκωτικών και αλκοόλ.

Παρά το γεγονός ότι άλλαξε σχολείο, ακόμα και πόλη, οι επιθέσεις συνεχίστηκαν, και μάλιστα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές της.

Η ιστορία της προκάλεσε σοκ και συγκίνηση. Στη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκε τελετή στη μνήμη της 15χρονης κοπέλας στην Βρετανική Κολούμπια, πέντε ημέρες μετά τον θάνατο της κοπέλας.

«Δεν έχω κανένα. Χρειάζομαι κάποιον. Το όνομά μου είναι Αμάντα Τοντ» έγραφε η τελευταία κάρτα που έδειξε η κοπέλα στο βίντεο στο YouTube, την τελευταία της προσπάθεια να κρατηθεί από κάπου.

Η ομάδα Anonymous έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ενός άνδρα (διεύθυνση και όνομα) από το Βανκούβερ, λέγοντας ότι αυτός ήταν που ασκούσε το bullying στην Αμάντα Τοντ.

Σύμφωνα με την ομάδα, ο 32χρονος άνδρας πραγματοποιούσε δημοσιεύσεις και σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας.

Τώρα δέχεται απειλές από ανθρώπους που υπόσχονται να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο του κοριτσιού.

Η οικογένεια της 15χρονης είχε κάνει έκκληση για πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του δράστη του bullying.

Το εθνικό κέντρο κατά της εκμετάλλευσης των παιδιών cubertip.ca είχε πει ότι είχε λάβει μια πληροφορία από κάποιον πολίτη ότι φωτογραφίες της Αμάντα Τοντ κυκλοφορούσαν στο Διαδίκτυο.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ