Αποτρίχωση με κερί, με χαλάουα με μηχανή ή με laser; Ενημερωθείτε για τις δημοφιλέστερες μεθόδους αποτρίχωσης για να μην μείνετε στην... τρίχα!

Το καλοκαιράκι πλησιάζει και οι ετοιμασίες για παραλία έχουν ήδη ξεκινήσει για όσους θέλουν να είναι στην… τρίχα και φέτος. Νούμερο ένα προτεραιότητα για τις γυναίκες (και για αρκετούς άνδρες), πέρα από ένα καλλίγραμμο κορμί είναι και η αποτρίχωση σώματος.

Το καλοκαιράκι πλησιάζει και οι ετοιμασίες για παραλία έχουν ήδη ξεκινήσει για όσους θέλουν να είναι στην… τρίχα και φέτος. Νούμερο ένα προτεραιότητα για τις γυναίκες (και για αρκετούς άνδρες), πέρα από ένα καλλίγραμμο κορμί είναι και η αποτρίχωση σώματος.



Για τις γυναίκες, η αποτρίχωση αφορά κατά κύριο λόγο τις περιοχές της γάμπας, των μηρών και του μπικίνι, ενώ οι άνδρες συνηθίζουν να αφαιρούν την αντιαισθητική τριχοφυΐα κατά κύριο λόγο από την πλάτη, αλλά και από τους μηρούς αν ασχολούνται με κάποιο σχετικό άθλημα (π.χ. κολύμβηση, πόλο κτλ.) και το πρόσωπο (στην περιοχή των "μήλων").

Ποιες είναι όμως οι διαθέσιμες μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε – άνδρες και γυναίκες – να ξεφορτωθούμε την τριχοφυΐα στο σώμα, πέραν του κλασσικού ξυραφιού το οποίο ναι μεν αποτελεί μια γρήγορη λύση αλλά «σκληραίνει» την τρίχα και πρέπει να το κάνετε κάθε μέρα;

Αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα

Είναι από τις πλέον αποτελεσματικές και ασφαλείς μεθόδους, καθώς οι τρίχες δεν ξαναβγαίνουν για τουλάχιστον είκοσι μέρες. Ιδιαίτερα οικονομική αν αποφασίσετε να την εφαρμόσετε μόνοι σας στο σπίτι, ενώ αν επιλέξετε να την κάνετε σε κάποιο ινστιτούτο υπολογίστε ότι θα πληρώσετε περί τα 30€ για πλάτη, 40€ για πόδια, 20€ για μπικίνι και 15€ για μασχάλες. Είναι αρκετά επώδυνη την πρώτη φορά, ιδιαίτερα για τους άνδρες, ενώ συχνά δημιουργεί κοκκινίλες στο δέρμα οι οποίες διαρκούν από μερικές ώρες μέχρι και δύο με τρεις ημέρες.

Αντίστοιχης λογικής είναι και η χαλάουα, ένα μείγμα το οποίο απλώνεται σε χλιαρό δέρμα και έπειτα τραβιέται, όπως το κερί, αποσπώντας απότομα τις τρίχες. Χρησιμοποιείται για αποτρίχωση σώματος, αλλά και προσώπου και είναι μια αρκετά οικονομική μέθοδος, ενώ τα αποτελέσματά της διαρκούν περίπου δεκαπέντε ημέρες. Στα συν, ότι λόγω των φυσικών συστατικών της δεν προκαλεί αλλεργίες. Στα πλην, το γεγονός ότι το ίδιο κομμάτι χρησιμοποιείται για αποτρίχωση σε διάφορα μέρη του σώματος, έτσι αν υπάρχει π.χ. ένα μολυσμένο σημείο στο γόνατο και προχωρήσει η αποτρίχωση στον μηρό, τα μικρόβια της μόλυνσης μεταφέρονται.



Και στις δύο περιπτώσεις, δεν θα πρέπει να εκτεθούν τα σημεία στον ήλιο τουλάχιστον για ένα 24ωρο έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης πανάδων στο δέρμα. Αν η αποτρίχωση γίνει στο πρόσωπο, τότε συνίσταται η εφαρμογή αντηλιακής κρέμας.

Αποτρίχωση με λέιζερ

Γίνεται μόνο σε κέντρα αισθητικής με έμπειρο προσωπικό στον χειρισμό του μηχανήματος και συνιστάται για γυναίκες ή άντρες με αυξημένη τριχοφυΐα. Η μέθοδος στοχεύει στην καταστροφή του βολβού της τρίχας στον θύλακα, ώστε να μη μπορεί να δημιουργηθεί και να φυτρώσει νέα τρίχα και απαιτεί περί τις πέντε με έξι συνεδρίες για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η διαδικασία είναι σχετικά ανώδυνη, ενώ οι πρώτες τρίχες ξαναβγαίνουν μετά από δύο περίπου μήνες.

Το βασικό μειονέκτημα της μεθόδου είναι το πολύ υψηλό κόστος της. Αν και εξαρτάται από την περιοχή που θα επιλέξετε να αποτριχώσετε, για μία συνεδρία λέιζερ στα πόδια, υπολογίστε περίπου 120€. Επίσης, αν έχετε τατουάζ δεν μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως επίσης και αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή (π.χ. αντιβίωση), αν παίρνετε αντισταμινικά για αλλεργίες ή αν έχετε κάποια δερματική ασθένεια.

Αποτριχωτικές κρέμες

Ιδανικές για αποτρίχωση της «τελευταίας στιγμής», οι εν λόγω κρέμες περιέχουν χημικές ουσίες που «καίνε» τις τρίχες και τις αποδυναμώνουν, οπότε σε λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή τους, οι τρίχες μαλακώνουν και ύστερα απομακρύνονται από το δέρμα με την χρήση μιας απλής σπάτουλας. Σημειώστε όμως, ότι όπως συμβαίνει και με το ξυράφι ή την ξυριστική μηχανή, οι τρίχες δεν αφαιρούνται από τη ρίζα, άρα η τριχοφυΐα επανέρχεται την επόμενη ημέρα.

Η θυλακίτιδα και τι να προσέξετε

Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί η αποτρίχωση να προκαλέσει θυλακίτιδα. Πρόκειται για μια μόλυνση του θύλακα της τρίχας, η οποία προκαλείται από τον ερεθισμό των νευρικών απολήξεων της επιδερμίδας. Το σύμπτωμα είναι η εμφάνιση μικρών σπυριών ή κοκκινίλων στην περιοχή που έγινε η αποτρίχωση. Επίσης, θυλακίτιδα προκαλείται και όταν οι τρίχες που ξαναβγαίνουν «γυρίζουν» και δεν μπορούν να περάσουν στο εξωτερικό της επιδερμίδας. Αν οι τρίχες… επιμένουν να είναι μέσα, τότε συνίσταται η χορήγηση κορτιζονούχας αλοιφής. Αν και μετά την εφαρμογή της αλοιφής, τα συμπτώματα επιμείνουν, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε δερματολόγο. Αν η θυλακίτιδα επιμείνει και εμφανίζεται κάθε φορά μετά την αποτρίχωση, η μόνη εναλλακτική που έχετε είναι το λέιζερ.

*Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες το Ινστιτούτο Αισθητικής Tormalina’s Beauty.

Πηγή: www.in2life.gr - Νικόλας Γεωργιακώδης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ