7 γυναικείες συνήθειες που ΠΡΕΠΕΙ να υιοθετήσετε κι εσείς οι άντρες-Και δεν θέλω ου...!

Παραδεχτείτε πως οι γυναίκες έχουν σε πολλά σημεία δίκιο και αποδεχτείτε το γεγονός πως θα σας κάνει ουσιαστικά καλό να υιοθετήσετε μερικές από τις συνήθειές τους.

Παραδεχτείτε πως οι γυναίκες έχουν σε πολλά σημεία δίκιο και αποδεχτείτε το γεγονός πως θα σας κάνει ουσιαστικά καλό να υιοθετήσετε μερικές από τις συνήθειές τους. Ακόμα και αν είστε πεισματάρης και ξεροκέφαλος και δύσκολα αποδίδετε το δίκιο στο κορίτσι σας, ακολουθούν από το clickatlife.gr 7 καθημερινές συνήθειες που μόνο αν τις ακολουθήσετε κι εσείς θα καταλάβετε πως τελικά, έχει –αν όχι πάντα- πολλές φορές δίκιο.



Ξεπεράστε τον εαυτό σας και τα στερεότυπα και εφαρμόστε τα παρακάτω και θα εκτιμήσετε λίγο περισσότερο τη γυναικεία σοφία.

1. Πλένετε το πρόσωπό σας πριν πέσετε για ύπνο

Μπορεί να μην βάζετε make-up και να μην ταλαιπωρείτε το πρόσωπό σας με ρουζ και σκιές ματιών, αλλά και μόνο ότι το αγγίζετε ασυνείδητα και συνειδητά κατά τη διάρκεια της ημέρας, σημαίνει  ότι το φορτώνετε με βακτήρια που καλό θα ήταν να τα ξεφορτώνεσετε πριν πέσετε για ύπνο, γιατί αλλιώς τους δίνετε την ευκαιρία να κλείσουν τους πόρους της επιδερμίδας και να μην έχετε το καθαρό δέρμα που έχει η σύζυγος την επόμενη μέρα. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τα αρωματικά σαπούνια και έλαια που χρησιμοποιεί εκείνη. Αρκεί κάτι που να κάνει κάποιου είδους σαπουνάδα!

2. Ζυγίζεστε καθημερινά

Μπορεί σε εσάς να μοιάζει εμμονική συνήθεια, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ελέγχει κάποιος το βάρος του γνωρίζοντας καθημερινά την πορεία των κιλών του. Για την ακρίβεια είναι αποτελεσματικότερος τρόπος για τους άντρες, αφού δεν φοράνε συχνά στενά ρούχα που θα δείξουν άμεσα τις αλλαγές στο σώμα τους και μέχρι να φτάσετε στο σημείο να αλλάξετε τρύπα στη ζώνη θα έχει προχωρήσει αρκετά η κατάσταση. Ελέγχετε καθημερινά τα κιλά σας πάνω στη ζυγαριά και δεν θα χρειαστεί να τρέχετε και να μη φτάνετε μια βδομάδα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.
 
3. Κουβαλάτε πάντα μαζί σας αντισηπτικό

Θυμηθείτε όλες τις φορές που είσαστε με φίλες σας και βγάζουν το αντισηπτικό για να καθαρίσουν τα χέρια τους και δεν χάνετε την ευκαιρία να καθαρίσετε κι εσείς τα δικά σας. Αυτές οι φίλες λοιπόν, δεν είναι υποχόνδριες, αλλά έχουν γνώση πως τα βακτήρια και οι μολύνσεις είναι το μόνο εύκολο να συμβεί όταν κυκλοφορείτε στην πόλη και έρχεστε σε επαφή με εκατοντάδες επιφάνειες. Καθαρίζετε συχνά τα χέρια σας με αντισηπτικό που περιέχει τουλάχιστον 60% οινόπνευμα και προστατεύστε τον εαυτό σας από περιττές μολύνσεις.

4. Τρώτε φυτικές ίνες

Μπορεί οι άντρες να αγαπούν το κρέας, αλλά καλά θα κάνουν να αρχίσουν να το συνοδεύουν με μερικά λαχανικά, φασόλια και προϊόντα ολικής άλεσης για να λαμβάνουν τις απαραίτητες φυτικές ίνες που χρειάζεται ο οργανισμός. Το ενδιαφέρον είναι πως οι φυτικές ίνες δεν προσφέρουν μονάχα καλή εντερική λειτουργία, αλλά βοηθούν στην απώλεια βάρους, τη διατήρηση της χοληστερίνης σε χαμηλά επίπεδα  και ρίχνουν το ρίσκο εμφάνισης στο μέλλον στυτικής δυσλειτουργίας, που είναι σίγουρα κάτι που αφορά ιδιαίτερως και πρωτίστως όλους τους άντρες.
 
5. Κάντε παρέα με τους φίλους σας

Μπορεί να παίζετε μπάλα κάθε Δευτέρα με τους φίλους σας, αλλά αυτό δεν αρκεί. Οι γυναίκες όταν βγαίνουν με τις φιλενάδες τους μιλάνε για όσα τις απασχολούν, συζητούν τα προβλήματά τους και αυτό είναι που τις κάνει ουσιαστικά πιο υγιείς. Έρευνα που έγινε σε άτομα ηλικίας άνω των 70, στην Αυστραλία, έδειξε πως το δείγμα που είχε μεγαλύτερο κύκλο φίλων ζούσε κατά μέσο όρο 7 χρόνια περισσότερο.
Μπορεί λοιπόν, οι άντρες να δυσκολεύονται να εκφραστούν με τους φίλους τους και η μπάλα να μοιάζει να είναι ο μοναδικός λόγος να βρεθούν όλοι μαζί, αλλά θα νιώσετε καλύτερα να αρχίσετε να μιλάτε λίγο περισσότερο για όσα σας απασχολούν.

6. Απολαύστε ένα ζεστό μπάνιο

Μια φορά στο τόσο, μην κάνετε ένα σκέτο ντους, αλλά δοκιμάστε να δείτε, τι είναι αυτό που κάνει το κορίτσι σας να μιλάει τόσο απολαυστικά για ένα ζεστό αφρόλουτρο και να ανακλύψετε οι ίδιοι τί είναι αυτό που  την κάνει να μυρίζει τόσο όμορφα και να διατηρεί το δέρμα της απαλό για εσάς.
Ακόμα όσο και αν διστάζετε και όσο κοριτσίστικο και αν ακούγεται, δοκιμάστε μερικά άλατα στο μπάνιο σας και μην το πείτε σε κανέναν. Αρκεί που εσείς θα έχετε ανακαλύψει τον τρόπο να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο και με λιγότερες ρυτίδες, αφού αυτές σίγουρα δεν αρέσουν σε κανέναν.
 
7. Παρακολουθήστε ομαδικά μαθήματα γυμναστικής

Το ότι γυμνάζεστε είναι εξαρχής πολύ καλό. Αυτό που κάνει όμως τις φίλες σας να επιμένουν στη γυμναστική δεν είναι τόσο τα αποτελέσματα, όσο το κίνητρο της ομάδας, που το γνωρίζετε καλά όσοι συνηθίζετε να παίζετε μπάλα, μια φορά την εβδομάδα με τους φίλους σας. Εαν η γυμναστική σας εστιάζει στην άρση βαρών και το τρέξιμο, δοκιμάστε ένα ομαδικό μάθημα αεροβικής ή γίογκας, καθώς θα βρείτε ενδιαφέρον σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, που είναι αυτό της ομάδας, ενώ παράλληλα θα γυμνάσετε με ένα διαφορετικό τρόπο τους μύες σας, που επίσης θα σας κάνει καλό. Τέλος, έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδειξε πως όσοι γυμνάζονταν με παρέα, απελευθέρωναν μεγαλύτερες ποσότητες ενδορφίνης, που πρόκειται για την ορμόνη που ευθύνεται για την καλή διάθεση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ