Ένα ταξίδι με το λάουτο του Χρήστου Ζώτου σήμερα 16 Μαρτίου στο Κέντρο Βιωματικής Μουσικής - Μαρίζα Κωχ

Μια βραδιά με τον μεγάλο δάσκαλο του λαούτου Χρήστο Ζώτο διοργανώνει το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 8.30μ.μ. στην αίθουσα του Εργαστήριου της οδού Προπυλαίων στο ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ- ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ

ΈΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΥΤΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΤΟΥ
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012
ώρα 8.30μ.μ.
στο ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ- ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ


Ο μεγάλος δάσκαλος του λαούτου θα μας παρουσιάσει το ξεχωριστό αυτό μουσικό όργανο, που ξεκίνησε από την Μεσοποταμία και κατέκτησε όλη την Ευρώπη. Το λαούτο, ένα όργανο κατά κανόνα συνοδευτικό, μετατρέπεται στα χέρια του μοναδικού Χρήστου Ζώτου σε όργανο σολιστικό χαρίζοντας μας μοναδικά δείγματα από το ρεπερτόριο της Στεριανής  Ελλάδα.

Στη βραδιά θα συμπράξουν φωνητικά η Μαρίζα Κωχ και κλαρίνο θα παίξει ο Θωμάς Δρόσος.  


Θα ακολουθήσει κέρασμα Σαντορινιού κρασιού προσφορά της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

 

Κέντρο Βιωματικής Μουσικής

Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία

Προπυλαίων 31, Ακρόπολη 11742 (Μετρό: Στάση Ακρόπολη)

Είσοδος: €8,00/ Ελεύθερη είσοδος για τα παιδιά

Κρατήσεις θέσεων: 210-9227687

 

Σύντομο Βιογραφικό του Χρήστου Ζωτου

 

Ο Χρήστος Ζώτος γεννήθηκε στην Κανδήλα Αιτωλιακαρνανίας. Κατάγεται από οικογένεια μουσικών. Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε βιολί. Δύο χρόνια μετά τον κέρδισε το λαούτο. Μαθήτευσε κοντά στον Γεράσιμο Λάλο. Στην εφηβική του ηλικία έπαιζε και τραγουδούσε επαγγελματικά μαζί με τον μεγάλο παραδοσιακό τραγουδιστή Τάκη Καρναβά. Παίζοντας επί σειρά ετών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και σε χώρες της  Μεσογείου εξελίσσει την τεχνική μου με τρόπο μοναδικό μετατρέποντας το λαούτο από συνοδευτικό όργανο σε σολιστικό. Σταθμοί  στην  πορεία  του  αποτελούν  οι συνεργασίες  με  τον  περίφημο  Ιρακινό ουτίστα   Μουνίρ  Μπασίρ  και  τον  σολίστα του  κλαρίνου Βασίλη  Σαλέα.

Από το 1982 διατηρεί τη  δική του σχολή λαούτου και λαϊκής μουσικής στην Αθήνα, ενώ  παράλληλα  διδάσκει  στην  Σχολή  Βυζαντινής  και  Παραδοσιακής  Μουσικής «Σίμων Καρά». Έχει διδάξει επί δέκα χρόνια στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, καθώς και στο Ωδείο Αθηνών. Για την προσφορά του στην διάδοση της ελληνικής μουσικής έχει λάβει περισσότερες από 15 τιμητικές διακρίσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ