Ποιός είπε ότι η Αυστραλία θέλει Έλληνες ταξιτζήδες;;; λάθος !!! Λέει η Ελληνοαυστραλή πρέσβης και διέψευσε ότι τάχα μου εκατοντάδες πήγαν πέρσι μετανάστες εκεί: μόνο 15 !

Τη φόρα κατάφερε να "κόψει" σε όσους έσπευσαν να αναζητήσουν μία... εργασιακή "Γη της Επαγγελίας" στη μακρινή Αυστραλία η ανακοίνωση της αυστραλιανής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Τη φόρα κατάφερε να "κόψει" σε όσους έσπευσαν να αναζητήσουν μία... εργασιακή "Γη της Επαγγελίας" στη μακρινή Αυστραλία η ανακοίνωση της αυστραλιανής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες είχε δημιουργηθεί, από δημοσιεύματα σε μερίδα του τύπου, η εντύπωση πως η Αυστραλία περιμένει με "ανοιχτές αγκάλες" όσους Έλληνες αυτοκινητιστές επιθυμούν να μεταναστεύσουν και να εργαστούν εκεί ως οδηγοί ταξί. Κάτι τέτοιο τελικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς τα δημοσιεύματα που ανέφεραν κάτι τέτοιο είναι "ανακριβή" και δημιουργούν "λανθασμένες εντυπώσεις και προσδοκίες", σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρεσβείας της Αυστραλίας.

"Το επάγγελμα των αυτοκινητιστών οδηγών ταξί δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο ειδικοτήτων που προβλέπει το υφιστάμενο πρόγραμμα μετανάστευσης της Αυστραλίας", υπογραμμίζεται, ενώ με την ίδια ανακοίνωση η πρεσβεία της Αυστραλίας ξεκαθαρίζει πως ούτε η λύση της φοιτητικής βίζας μπορεί να ισχύσει για τη μετανάστευση των αυτοκινητιστών, καθώς αυτή είναι προσωρινή και ισχύει μόνον για άτομα που έχουν γίνει δεκτά για σπουδές πλήρους φοίτησης σε εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές και το κόστος διαβίωσής τους.

"Δυστυχώς, ανακριβή δημοσιεύματα για τα προγράμματα μετανάστευσης της Αυστραλίας έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα προσδοκίας, που είναι αβάσιμο. Αναφορές για μεγάλη αύξηση Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία δεν τεκμηριώνονται από τα στοιχεία, που δείχνουν ότι λιγότερες από 15 βίζες για επαγγελματική μετανάστευση εκδόθηκαν σε Έλληνες υπηκόους, το 2011", δηλώνει η πρεσβευτής της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Τζέννυ Μπλούμφιλντ.

"Η κυβέρνηση και ο λαός της Αυστραλίας κατανοούν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες και είναι έτοιμοι να συνδράμουν, με κάθε δυνατό τρόπο, στην προσπάθεια της Ελλάδας να ανασυντάξει την οικονομία της. Σε αυτή την προσπάθεια όμως, πρέπει να υπάρξει ακριβής πληροφόρηση και πλήρης κατανόηση των δυνατοτήτων και ευκαιριών που υπάρχουν", καταλήγει η κα Μπλούμφιλντ.

Πηγή: www.emea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ