Οι φίλοι του Michael Jackson δικαιώθηκαν: Το FBI διέψευσε και επίσημα, μέσω του CNN, ότι ο MJ πλήρωσε εκατομμύρια για να φιμώσει δεκάδες αγόρια που κακοποιήθηκαν

Μια ταμπλόιντ του Λονδίνου έγραψε την Κυριακή ότι «μυστικά αρχεία του FBI αποκαλύπτουν ότι ο Μάικλ Τζάκσον πλήρωσε εκατομμύρια για να φιμώσει δεκάδες αγόρια που κακοποιήθηκαν».

Μια ταμπλόιντ του Λονδίνου έγραψε την Κυριακή ότι «μυστικά αρχεία του FBI αποκαλύπτουν ότι ο Μάικλ Τζάκσον πλήρωσε εκατομμύρια για να φιμώσει δεκάδες αγόρια που κακοποιήθηκαν».



Η ιστορία ανακυκλώθηκε γρήγορα σε όλα την μέσα μαζικής ενημέρωσης ανά τον κόσμο, ίσως εν μέρει λόγω της δίκης της οικογένειας Τζάκσον για το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον κατά της εταιρείας διοργάνωσης συναυλιών και της πρόσφατης απόπειρας αυτοκτονίας της έφηβης κόρης του Τζάκσον.

Ένας δικτυακός τόπος μπορεί να απολαύσει μια απότομη αύξηση στην επισκεψιμότητα – η οποία μπορεί να μεταφραστεί σε διαφημιστικά έσοδα – με ένα εντυπωσιακό τίτλο.

Όμως δημοσιογράφοι και άλλοι που έχουν παρακολουθήσει από κοντά τις αντιφάσεις και τις νομικές μάχες γύρω από τον ποπ σταρ βρήκαν την περιγραφή της κυριακάτικης εφημερίδας SundayPeople που επικαλείται τα αρχεία του FBI αμφισβητήσιμη.

«Ανακυκλωμένες εκθέσεις ταμπλόιντ»

“Τίποτα από αυτά δεν είναι καινούργιο  και δεν υπήρχε καμία εμπλοκή του FBI”, δήλωσε στο CNN ο ρεπόρτερ Ειδικών Ερευνών Drew Griffin. «Ακούγεται λίγο σαν ανακυκλωμένες εκθέσεις ταμπλόιντ πριν από 20 χρόνια.” Ο Griffin είδε και υπέβαλε έκθεση σχετικά με το ίδιο υλικό πριν από περισσότερο από μια δεκαετία με την ιδιότητα του τοπικού δημοσιογράφου του Λος Άντζελες. “Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτά που ισχυριζόταν (σημ. το ταμπλόιντ) δεν ήταν στα αρχεία του FBI,”δήλωσε ο Tom Mesereau, ο δικηγόρος που υπερασπίστηκε με επιτυχία τον Τζάκσον για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών σε μια μακρά δίκη το 2005. “Το FBI έκλεισε την έρευνα. Ακούγεται σαν ένα μάτσο απόλυτης ανοησίας. ” Η δημοσιογράφος Diane Dimond, η οποία δεν είναι υπερασπιστής του ποπ σταρ, επιτέθηκε επίσης στο άρθρο της Sunday People.

«Είναι προφανές ότι η εφημερίδα πήρε αυτή την παλιά ιστορία και την επεξεργάστηκε ώστε να φαίνεται νέα, προσθέτοντας αριθμούς – 24 αγόρια πληρώθηκαν 35 εκατομμύρια δολάρια από τον Μάικλ Τζάκσον», είπε η Dimond.

“Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο για να στηρίξει τον εν λόγω ισχυρισμό ότι ο Τζάκσον έκανε πολλές πληρωμές.” Το βιβλίο της Dimond με τίτλο «Να προσέχεις ποιον αγαπάς: η υπόθεση του Μάικλ Τζάκσον από μέσα” παραθέτει με λεπτομέρειες την κάλυψή της για τις καταγγελίες περί παράνομων σχέσεων του Τζάκσον με αγόρια.

Η έκθεση του ταμπλόιντ δημοσιεύθηκε σε μια κρίσιμη στιγμή για την οικογένεια Τζάκσον, καθώς η αγωγή της για το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον κατά της εταιρείας διοργάνωσης συναυλιών μπήκε στη 10η εβδομάδα και ενώ η κόρη του Τζάκσον, η Πάρις, δεχόταν θεραπείες μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας. “Τα αρχεία θα αποθαρρύνουν επίσης, τα παιδιά του Τζάκσον, Πρινς, 16, Πάρις, 15, και τον 11χρονο Μπλάνκετ, τα οποία δεν έχουν ακόμη συμβιβαστεί με την απώλεια του πατέρα τους”, δήλωσε η Sunday People.



Οι Griffin, Dimond και Mesereau δείχνουν τον Paul Barresi, πρώην ηθοποιό ταινιών πορνό που έχασε την άδεια ιδιωτικού ντετέκτιβ του για χάλκευση στοιχείων, ως το πρόσωπο που κατείχε το υλικό που δημοσιεύθηκε στη SundayPeople. Περιελάμβανε την ηχογράφηση μιας συνέντευξης που έγινε από τον Jim Mitteager, έναν δημοσιογράφο με έδρα τις ΗΠΑ με ένα ζευγάρι που εργαζόταν ως σεφ στο ράντσο του Μάικλ Τζάκσον τη Neverland Ranch. Ο Mitteager άφησε την ταινία στον Baressi όταν πέθανε από καρκίνο το 1997.

«Ο Barresi δεν έκρυβε όλα αυτά τα χρόνια ότι είχαν περιέλθει στην κατοχή του ταινίες του Mitteager και ότι περιελάμβανε μια μακρά συνέντευξη με τον Φίλιππο και Στέλλα LeMarque, πρώην ζευγάρι εργαζομένων που έμενε στη Neverland”, δήλωσε η Dimond. «Συζήτησε για τις ταινίες και το περιεχόμενό τους μαζί μου σε αρκετές περιπτώσεις»

Ο Griffin είπε ότι ο Barresi του έδωσε επίσης πρόσβαση στο υλικό πριν χρόνια. Περιλάμβανε κείμενα που ο Barresi έγραψε όταν εργαζόταν για τον τώρα ντροπιασμένο ερευνητή διασημοτήτων Anthony Pellicano. Ο Pellicano εκτίει 15ετή ομοσπονδιακή ποινή φυλάκισης για υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και καταδίκες για εκβιασμούς.

Ο Πορνοστάρ έγινε υπεύθυνος ιδιωτικός ντεντέκτιβ

“Από τότε που ο Barresi έχασε την άδειά του, μπορώ να φανταστώ ότι είχε οικονομικό πρόβλημα”, δήλωσε η Dimond. «Η καλύτερη εικασία μου είναι ότι το έγγραφο του Ηνωμένου Βασιλείου προσέφερε στον κ. Barresi αρκετές χιλιάδες δολάρια για τα αντίγραφά του από τα παλιά αρχεία του Pellicano.” Όταν το CNN κάλεσε τον Barresi την Τρίτη για να τον ρωτήσει αν πούλησε τα υλικά στην εφημερίδα, ο ίδιος απάντησε: «Δεν έχω κανένα σχόλιο και αυτό είναι το μόνο που έχω να πω»

Αλλά πριν ακόμη το ερώτημα τεθεί, ρώτησε αν ο δημοσιογράφος ήθελε να μάθει πόσες φορές είχε κάνει σεξ σε μια αιώρα. Εξήγησε ότι ήταν μια κοινή ερώτηση που του κάνουν εξαιτίας της καριέρας του στα πορνό. Οι ταινίες του Barresi, με τίτλους όπως «Παντρεμένοι άνδρες με άνδρες στο πλάι του» και «Δερμάτινες αρκούδες και χάσκυ με απαλό στήθος,» κέρδισαν το βραβείο των Κριτικών X-Rated για την καλύτερη σκηνή «ομαδικής ψηλάφισης» το 1985 και μπήκαν στο GayVN του Hall of Fame το 2008.



Ο Barresi, τώρα 60 ετών, αποσύρθηκε από την επιχείρηση πορνό για να επικεντρωθεί περισσότερο στην ερευνητική εργασία του, αλλά τα αρχεία από το δικαστήριο δείχνουν ότι δεν ήταν τόσο επιτυχής σε αυτό το έργο. Απέκτησε άδεια ιδιωτικού ντετέκτιβ στην Καλιφόρνια το 2009, αλλά την έχασε τρία χρόνια αργότερα. Υπέγραψε μια «υπό όρους ρύθμιση» με το κράτος παραδεχόμενος ότι επινόησε μια έκθεση σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών μιας πρώην φίλης του ώστε να την κάνει να χάσει τη δουλειά της στο νοσοκομείο το 2011. Ομοσπονδιακά αρχεία δικαστηρίου δείχνουν επίσης ότι ο Barresi και η σύζυγός του υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης για το κεφάλαιο 7 το 2010.

Το ταμπλόιντ στηρίζει την ιστορία

Ένας εκπρόσωπος της Sunday People δεν θα επιβεβαίωνε ότι ο Barresi ήταν η πηγή τους ή εάν πλήρωσαν για να έχουν πρόσβαση στην ιστορία του, αλλά η αλήθεια είναι πως τη στήριξε.

«Το άρθρο μας δηλώνει ξεκάθαρα ότι έχουμε δει αντίγραφα των εκθέσεων, τηλεφωνικές καταγραφές και συνεντεύξεις που διενεργήθηκαν από έναν πράκτορα που εργαζόταν για τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Anthony Pellicano ο οποίος είχε προσληφθεί από τον Μάικλ Τζάκσον», δήλωσε ο Rupert Smith σε ένα e-mail με το CNN. «Τα αρχεία κατασχέθηκαν από το FBI, όταν ο ίδιος ο Pellicano ερευνήθηκε το 2002. Τα έγγραφα στη συνέχεια έγιναν μέρος των αρχείων του FBI για τον Τζάκσον (με κωδικό CADCE MJ-02463 και 01046 CR)»

Στην πραγματικότητα, το FBI κυκλοφόρησε αρχεία που συλλέχθηκαν για τον Μάικλ Τζάκσον τον Δεκέμβριο του 2009, έξι μήνες μετά το θάνατό του. Τα περισσότερα από αυτά σχετίζονται με την υποστήριξη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ερευνών της Καλιφόρνια για καταγγελίες κακοποίησης παιδιών κατά του καλλιτέχνη. Η αστυνομία του Λος Άντζελες, η οποία ερευνούσε τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών εναντίον του Τζάκσον, κάλεσε το γραφείο του FBI του Λος Άντζελες το Σεπτέμβριο του 1993 για να προτείνει ο οργανισμός να ερευνήσει μια «πιθανή ομοσπονδιακή παράβαση εναντίον του Τζάκσον, σχετικά με τη μεταφορά ανηλίκου εντός της πολιτείας για ανήθικους σκοπούς (Mann Act) », έγραφε ένα έγγραφο. Ο εισαγγελέας της Κομητείας του Λος Άντζελες δεν άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του Τζάκσον, αλλά ο τραγουδιστής είχε φτάσει σε εμπιστευτικό οικονομικό διακανονισμό με τον κατήγορο το 1993, Jordan Chandler και τον πατέρα του, αφού ο τελευταίος κατέθεσε μήνυση. Φήμες τότε έλεγαν ότι οι Chandlers πήραν από 16 εκατομμύρια δολάρια και 20 εκατομμύρια δολάρια από την ασφαλιστική εταιρεία του Τζάκσον. Η υπόθεση Chandler έγινε ένα βασικό μέρος της υπόθεσης της κατηγορούσας αρχής όταν ο Τζάκσον δικάστηκε και αθωώθηκε για παρενόχληση μια δεκαετία αργότερα, στην κομητεία της Santa Barbara της Καλιφόρνια.

Ο Mesereau, ο οποίος εξέτασε τις 330 σελίδες που εξέδωσε το FBI, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν τα έγγραφα που επικαλέστηκε η εφημερίδα ότι είχαν συμπεριληφθεί στους φακέλους.

Το CNN εξέτασε επίσης τα αρχεία τα οποία παραμένουν ακόμη στην ιστοσελίδα του FBI, και δε βρήκε καμιά αναφορά  σε άλλες εξοφλήσεις από τον Τζάκσον.Κανένα από τα αρχεία δε συνέπιπτε με αυτά που ανέφερε η εφημερίδα.«Μπορείτε να φανταστείτε τι θα μπορούσε να είχε κάνει ο εισαγγελέας στην Santa Barbara με αυτές τις πληροφορίες, αν τις είχαν πραγματικά», δήλωσε ο Mesereau. Ο Phillip LeMarque πράγματι κατάθεσε, λέγοντας στο δικαστήριο ότι μια φορά αντιλήφθηκε τον Jackson να αγγίζει τον τότε παιδί ηθοποιό Macaulay Culkin, ενώ εργαζόταν, όπως αυτοαποκαλείται ως μάγειρας και του Τζάκσον “majordomo” για περίπου 10 μήνες το 1991.

Ο Culkin, ο δεύτερος μάρτυρας που κλήθηκε προς υπεράσπιση του Τζάκσον, αρνήθηκε ότι έγιναν οποιεσδήποτε ανάρμοστες χειρονομίες από τον Τζάκσον.

Η ενοχή του Τζάκσον είναι «αβάσιμη»

Ο Barresi εκπροσώπησε τους LaMarques σε μια προσπάθεια να πουλήσει την ιστορία τους σε διάφορα ελαφρά μέσα μαζικής ενημέρωσης, είπε ο Mesereau. Ο LeMarque παραδέχτηκε στη δίκη ότι προσπάθησε να βγάλει χρήματα από την ιστορία του κι ακόμη κι ότι συνάντησε τον Barresi, ο οποίος του υποσχέθηκε 100.000 δολάρια από τον κίτρινο Τύπο, ίσως και περισσότερο, εάν η ιστορία ήταν ακόμη πιο πικάντικη (βρώμικη).

«Άρχισε να κάνει την ιστορία όλο και πιο γραφική καθώς η τιμή ανέβαινε» είπε ο Mesereau, αναφερόμενος στο Phillip Lamarque.

«Ήταν αλήθεια ότι του είπε η πληρωμή μπορεί να ήταν υψηλότερη αν το χέρι του κυρίου Τζάκσον ήταν μέσα στο παντελόνι Culkin;», ρώτησε ο Mesereau κατά τη διάρκεια της κατ’αντιπαράθεση εξέτασης. “Αυτό είναι ό, τι είπα,” είπε ο LeMarque. Ο Barresi συζήτησε τη συμφωνία του με τον LaMarques σε μια συνέντευξη για ένα ντοκιμαντέρ «Frontline» στο PBS το 1994. “Ο λόγος για τον οποίο ήθελα να τους βοηθήσω ήταν ότι μου υποσχέθηκε ένα ποσοστό από αυτό που έκαναν», είπε ο Baressi. «Δεν ήμουν σε κάποια σταυροφορία για να οδηγήσω κάποιον στη δικαιοσύνη. Είτε ήταν ένοχος είτε ήταν αθώος ο Μάικλ Τζάκσον, σε εκείνο το σημείο αυτό ήταν ασήμαντο. Το ενδιαφέρον μου ήταν αυστηρά για τα χρήματα, όπως ήταν το δικό τους, θα ήθελα να προσθέσω»

Διαβάστε εδώ το άρθρο του CNN

Πηγή: http://mjacksontruth.wordpress.com

Σχετικά άρθρα:

Ο Μάικλ Τζάκσον είχε δώσει μέχρι και 35 εκ. δολάρια στα αγοράκια που κακοποιούσε για να «κρατά το στόμα τους κλειστό» - Τι αναφέρουν έγγραφα του FBI


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ