Το περιστασιακό σεξ βοηθά στην αυτοεκτίμηση τους άνδρες - Ικανοποίηση από τη ζωή, καταπολεμούν το άγχος και την κατάθλιψη!

Επί μακρόν έχει συνδεθεί με ενοχές και συναισθηματική στεναχώρια, αλλά μια νέα μελέτη σημειώνει πως, το περιστασιακό σεξ μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι ως επί το πλείστον –για να λέμε και την αλήθεια- είναι άντρες.

Επί μακρόν έχει συνδεθεί με ενοχές και συναισθηματική στεναχώρια, αλλά μια νέα μελέτη σημειώνει πως, το περιστασιακό σεξ μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι ως επί το πλείστον –για να λέμε και την αλήθεια- είναι άντρες.



Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι, για εκείνους που ήταν έτοιμοι για όλα, το περιστασιακό σεξ σχετιζόταν με υψηλότερη αυτοεκτίμηση και ικανοποίηση από τη ζωή, καταπολεμώντας το άγχος και την κατάθλιψη. Σε γενικές γραμμές, εκείνοι που έλαβαν την μεγαλύτερη ικανοποίηση ήταν και εκείνοι που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και σαν σεξιστές, χειραγωγοί, καταναγκαστικοί και ναρκισσιστές, αναφέρει το Capitalhealth.gr

Τα συμπεράσματα αντλήθηκαν από τη συμμετοχή στη μελέτη 370 φοιτητών, οι οποίοι ρωτήθηκαν για τα σεξουαλικά τους συναισθήματα, την ευημερία τους, καθώς και τη συμπεριφορά τους για μια περίοδο εννέα μηνών. Ρωτήθηκαν για τις απόψεις τους σχετικά με το περιστασιακό σεξ, πόσες φορές είχαν κάνει one night stand, αλλά και το επίπεδο της σεξουαλικής τους επιθυμίας.

Εκείνοι που είχαν επιδοθεί και απολαύσει περιστασιακό σεξ, ονομάστηκαν από τους επιστήμονες ως «sociosexual». Οι άνθρωποι αυτοί (το 42% των συμμετεχόντων), ανέφεραν υψηλότερα ποσοστά αυτοεκτίμησης και χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης σε σύγκριση με όσους δεν είχαν πάει με κανέναν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εννέα μηνών.

Μια θεωρία είναι πως, η υψηλή sociosexuality μπορεί να αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα έναντι σε οποιεσδήποτε δυνητικά επιζήμιες (συναισθηματικά κυρίως) συνέπειες του περιστασιακού σεξ, επιτρέποντας την πρόσβαση ενδεχομένως και σε πιθανά οφέλη της, σημειώνουν οι ερευνητές.

Η επικεφαλής της μελέτης, Zhana Vrangalova, από το Πανεπιστήμιο Cornell, είπε: «Η μελέτη αυτή σίγουρα φαίνεται να δείχνει ότι, το περιστασιακό σεξ μπορεί να είναι κάτι πολύ καλό για ανθρώπους που είναι ανοιχτοί σε μια τέτοια συμπεριφορά, αλλά πάνω από όλα πρέπει κανείς να λαμβάνει όλα τα ασφαλιστικά μέτρα που θα τον κάνουν την επόμενη ημέρα να μη μετανιώνει για την ενέργειά του αυτή».

Η Δρ Vrangalova σημειώνει επίσης ότι: «οι άνδρες που επιδίδονται σε τέτοιες συμπεριφορές είναι συνήθως εξωστρεφής, αναζητούν την αίσθηση της ελευθερίας, είναι παρορμητικοί, δεν επενδύουν σε ρομαντικές σχέσεις και είναι πολύ πιθανό να έχουν απατήσει επανειλημμένα τις συντρόφους τους. Η σωματική τους διάπλαση είναι συνήθως ζηλευτή, ενώ είναι σεξιστές και νάρκισσοι».

Ωστόσο, τονίστηκε στην έρευνα πως, τα ευρήματα δεν υποδηλώνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν το περιστασιακό σεξ από ότι μια σταθερή σχέση, μια και η ψυχολογική φθορά από άτομο σε άτομο είναι πολύ και σημαντικά διαφορετική. Στο άλλο άκρο υπάρχουν και εκείνοι που μια τέτοια νύχτα μπορεί να τους προκαλέσει κατάθλιψη ή ακόμα να οδηγήσει και σε σκέψεις αυτοκτονίας.

Τέλος, οι μελέτες έχουν αποδείξει πως, οι άντρες λαμβάνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από το περιστασιακό σεξ από ότι οι γυναίκες, ενώ οι τελευταίες έχουν διπλάσιες πιθανότητες στον οργασμό εφόσον η συνεύρεση είναι μέρος μιας σχέσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ