Story of the day: Γεννήθηκε Ντέιβιντ, έκανε καριέρα στο ράγκμπι, αλλά τώρα λέγεται Ντέμπορα και πολεμάει τους Ταλιμπάν-Η ιστορία της τρανσέξουαλ που κέρδισε το σεβασμό όλων στον Αγγλικό στρατό (φωτό)

Ο Ντέιβιντ έκανε καριέρα ως παίκτης του ράγκμπι, αλλά κάποια στιγμή κατάλαβε πως μέσα του έκρυβε τόσα χρόνια μια γυναίκα. Έτσι εκ της... τέφρας του αναδύθηκε η Ντέμπορα Πένι.

Ο Ντέιβιντ έκανε καριέρα ως παίκτης του ράγκμπι, αλλά κάποια στιγμή κατάλαβε πως μέσα του έκρυβε τόσα χρόνια μια γυναίκα. Έτσι εκ της... τέφρας του αναδύθηκε η Ντέμπορα Πένι.

Η 47χρονη έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ που όχι μόνο ξεπέρασε τον κοινωνικό ρατσισμό ή δεν εξετράπη στην αγορά του πληρωμένου έρωτα, αλλά αντιθέτως μπήκε με τιμή στον αγγλικό στρατό και πλέον τον υπηρετεί στην πρώτη γραμμή του πυρός, στα πεδία του Αφγανιστάν.

Η Πένι έχει πολεμήσει εναντίον των Ταλιμπάν με αυταπάρνηση και αυτό δεν μπορούν παρά να το παραδεχθούν όλοι οι στρατιώτες της μονάδας της. Υπηρετεί πλέον ως γυναίκα και μάλιστα είναι εξπέρ στην αποσυναρμολόγηση και εξουδετέρωση αντίπαλων βομβών. Αρμοδιότητα που απαιτεί γερά νεύρα και κουράγιο, κάτι που και στα δύο έχει πάρει άριστο βαθμό.


Υψηλόβαθμο στέλεχος του βρετανικού στρατού μιλώντας στην Daily Mail αναφέρει πως, «η αλήθεια είναι ότι η παρουσία της ήταν ένας νεοτερισμός, αλλά πλέον έχει γίνει αποδεκτή. Φοράει τη στολή του στρατιώτη, έχει γυναικείο κούρεμα και λειτουργεί φυσιολογικά με την υπόλοιπη ομάδα. Στην πραγματικότητα η Ντέμπι έδειξε μπόλικο κουράγιο με το να αλλάξει εντελώς τη ζωή της και μάλιστα με δραματικό τρόπο και καταφέρνει να επιβιώνει σε έναν κόσμο που είναι φτιαγμένος από άντρες για... άντρες».

Η υπηρεσίες που προσφέρει η Ντέμπι είναι ουσιαστικής και ζωτικής σημασίας, καθώς τα εδάφη του Αφγανιστάν είναι γεμάτα από βόμβες, σπαρμένες από τους Ταλιμπάν. Αυτή τη στιγμή 9.000 γυναίκες υπηρετούν στον βρετανικό στρατό λειτουργώντας με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και οι άνδρες, όμως η περίπτωση της Ντέμπι είναι τελείως διαφορετική».

Να σημειωθεί πως μέχρι το 2000 οι γκέι εκδιώχνονταν από τον στρατό, αλλά η δικαστική νίκη τριών γκέι και λεσβιών που είχαν εκδιωχθεί από το βρετανικό Ναυτικό, άλλαξε άρδην τα πράγματα. Το 2008 ο Γιαν Χάμιλτον έγινε ο πρώτος τρανσέξουαλ που κατάφερε να μπει στον στρατό.



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ