Καταγγέλουν εγκληματική αμέλεια γιατρών

Συγκλονίζει η τραγωδία με τον θάνατο ενός αγοριού μόλις έντεκα μηνών, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ύστερα από επέμβαση βουβωνοκήλης.

Συγκλονίζει η τραγωδία με τον θάνατο ενός αγοριού μόλις έντεκα μηνών, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ύστερα από επέμβαση βουβωνοκήλης.


Συντετριμμένοι οι γονείς του βρέφους μιλούν για εγκληματική αμέλεια και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Καταπέλτης είναι και η ιατροδικαστική έκθεση που κάνει λόγο για «ιατρικό λάθος».
Την ίδια ώρα, η διοίκηση του νοσοκομείου, με ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί την απόφασή της να αναστείλει την άσκηση των καθηκόντων του γιατρού που έκανε την πρώτη επέμβαση στο άτυχο αγοράκι, ενώ διατάχθηκε και κατεπείγουσα ΕΔΕ. Να σημειωθεί ότι το βρέφος υποβλήθηκε συνολικά σε τρεις επεμβάσεις πριν καταλήξει.
Η κηδεία του έγινε χθες μέσα σε κλίμα οδύνης και συντριβής, με τους γονείς του να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για τον θάνατο του παιδιού τους. Πρόκειται για οικογένεια βιοπαλαιστών -έχει ακόμα δύο παιδιά- που διαμένει στις εργατικές κατοικίες της Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου.
Η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής έγινε από τον καθηγητή της ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μανόλη Μιχαλοδημητράκη, ο οποίος τόνισε ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει προηγηθεί ιατρικό λάθος.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλοδημητράκη, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από νέκρωση εντέρου, περιτονίτιδα και στραγγαλισμό εντέρου μετά από χειρουργική επέμβαση. Το πρόβλημα φέρεται να προέκυψε κατά το στάδιο της συρραφής στην πρώτη επέμβαση, με αποτέλεσμα να υπάρχει εισχώρηση του εντέρου. Σε ερώτηση αν αυτό οφείλεται σε «αστοχία» του υλικού, ο κ. Μιχαλοδημητράκης απάντησε: «Τα ράμματα δεν ήταν κινέζικα. Μια χαρά ήταν».
Πηγή: ethos.gr-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑΚΗ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ