Κρατήστε την ανάσα σας και πάμε για βουτιά στην πιο βαθιά πισίνα του κόσμου - Έχει βάθος 40 μέτρα και βρίσκεται στην πόλη Μοντεγκρότο Τέρμε στην Ιταλία! (φωτό)

Ονομάζεται Deep Joy και έχει βάθος 40 μέτρα! Είναι η πιο βαθιά πισίνα του κόσμου και βρίσκεται στην πόλη Μοντεγκρότο Τέρμε στην Ιταλία!

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/09/21/1411314290602_wps_12_Y_40_The_Deep_Joy_The_wor.jpg

Οι απίστευτοι χώροι της μεγαλύτερης πισίνας του κόσμου σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα Εμμανουέλε Μποαρέτο και βρίσκονται στο κενοδοχείο Terme Millepini.



Είναι ανοικτή για το κοινό από τον Ιούνιο και για αν αποκτήσετε εικόνα από το πόσο βαθιά είναι μπορείτε να συγκρίνετε το βάθος όσο ένα 12όροφο κτίριο ή εννέα διώροφα λεωφορεία το ένα πάνω στο άλλο.



Η θερμοκρασία του νερού είναι από 32 έως 34 βαθμούς.

Οι επισκέπτες και όσοι δεν φοβούνται τα βάθη μπορούν να κάνουν ακόμα και scuba diving, αφού στον βυθό της η πισίνα έχει ακόμα και σπηλιές για ερασιτέχνες καταδύτες.



Κάτω από το νερό υπάρχει ένα είδος τούνελ το οποίο είναι διαφανές και επιτρέπει σε όσους δεν θέλουν να κολυμπήσουν να χαζέψουν την πισίνα.







Επίσης υπάρχει στην ταράτσα και χώρος για ηλιοθεραπεία.



Η πισίνα είναι ανοικτή όλο το χρόνο και εκτός από τις καταδύσεις μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και άλλες δραστηριότητες όπως aqua fitness, watsu και ειδικές δραστηριότητες για έγκυες.







Για να αποκτήσει κανείς την αίσθηση του πόσο βαθιά είναι η συγκεκριμένη πισίνα την συγκρινουμε με μερικά από τα πιο γνωστά μνημεία του κόσμου:

Το άγαλμα του Ιησου στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο έχει ύψος 38 μέτρα
Το Αγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη έχει ύψος περίπου 45 μέτρα

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη εξωτερική πισίνα του κόσμου είναι στην Χιλή.

πηγη: DailyMail

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ