Αποκλειστικό: Bfresh όνομα & πράγμα: Η ελληνική «επανάσταση» στο αναψυκτικό: Ο Βασίλης Ρουμπής από προπονητής τένις, έγινε πρωτοπόρος της homemade λεμονάδας & του βύσσινου με πικραμύγδαλο!

Ήρθαν για να φέρουν «επανάσταση» στον χώρο των αναψυκτικών! Με την ιδέα του «homemade», συνδυάζοντας δηλαδή τους χυμούς από φρέσκα ελληνικά φρούτα, δικό τους νερό και χωρίς πρόσθετα υλικά ή συντηρητικά, όπως ακριβώς θα κάναμε σπίτι μας, τα αναψυκτικά Bfresh, ήρθαν για να μείνουν και να γοητεύσουν με τους γευστικούς συνδυασμούς που προσφέρουν.

Ήρθαν για να φέρουν «επανάσταση» στον χώρο των αναψυκτικών! Με την ιδέα του «homemade», συνδυάζοντας δηλαδή τους χυμούς από φρέσκα ελληνικά φρούτα, δικό τους νερό και χωρίς πρόσθετα υλικά ή συντηρητικά, όπως ακριβώς θα κάναμε σπίτι μας, τα αναψυκτικά Bfresh, ήρθαν για να μείνουν και να γοητεύσουν με τους γευστικούς συνδυασμούς που προσφέρουν.


Από τη σπιτική λεμονάδα με πιπερόριζα μέχρι το βύσσινο με πικραμύγδαλο ή το πράσινο τσάι με μήλο, όλες οι γεύσεις που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής από τη bfresh προσφέρουν μια ασυνήθιστα φρέσκια, δροσιστική και φυσική γευστική απόλαυση στον ουρανίσκο σας! 
Το eirinika.gr επικοινώνησε με τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από αυτήν την επιτυχία, τον ιδιοκτήτη κ. Βασίλη Ρουμπή, αποσπώντας του μικρά μυστικά γύρω από τη μοναδική επιτυχία που σημειώνουν τα προϊόντα bfresh. Συνέντευξη στην Ειρήνη Νικολοπούλου.
Σημείωμα από την Ε.Ν.
Δοκίμασα τυχαία τα bfresh σε κάποιο νησί, μετλα τα βρηκα σε μια καφετέρια στην Πελοπόννησο και άρχισα να αναζητώ τον δημιουργό αυτή της τόσο πρωτότυπης φυσικής συνταγής για αναψυκτικό. Μάλιστα είπα «επιτέλους«, όταν έμαθα ότι είναι ελληνικά! Τόσα χρόνια κανένας δεν είχε σκεφθεί να δημιουργήσει μια σειρά αναψυκτικών από τα χιλιάδες χιλιάδων φρούτων που παράγει η ελληνική γη. Πάντα με τρέλαινε επίσης ότι είμαστε κλασικοί παλαιομοδίτες.  Το  bfresh είχε όλο το «πακέτο»: Εξαιρετικό, καλάισθητο, ειδικό ποτήρι για το σερβίρισμά του, πολύ μοντέρνες συνταγές π.χ. συνδυασμό πικραμύγδαλο με βύσσινο και το πιο σπουδαίο, χωρίς ζάχαρη! Έτσι μπήκα στον φίλο μου το... Ίντερνετ και οδηγήθηκα στην ανακάλυψη της εταιρείας e-bottle. Ρώτησα ποιος καλός κύριος έφτιαξε αυτά τα υπέροχα αναψυκτικά και ότι δεν θα τη γλίτωνε χωρίς συνέντευξη!


***********
Ειρήνη Νικολοπούλου: Πώς και πότε γεννήθηκε μια τόσο φρέσκια ιδέα;
Βασίλης Ρουμπής: Ξεκίνησα την επιχειρηματική μου δραστηριότητα το 2007 εξοπλίζοντας χώρους εστίασης με φίλτρα νερού και μηχανήματα που έδιναν την δυνατοτητα να παράγεται φιλτραρισμένο και ανθρακούχο νερό. Η πρώτη σκέψη , ήταν το πως θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε τους χυμούς από φρέσκα ελληνικά φρούτα με το νερό που παράγεται από τον εξοπλισμού μας και να δημιουργήσουμε φρέσκα αναψυκτικο χωρίς συντηρητικά και προσθετα οπως ακριβώς θα τα φτιάχναμε σπίτι μας.
Χρειάστηκαν 4 χρονια διαδρομής και πειραματισμών ώστε στην έκθεση horeca το 2012 να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τα πρώτα δείγματα σπιτικού αναψυκτικού. Τα σχόλια για την προσπάθεια μας ήταν ενθαρρυντικά, με αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά να λανσάρουμε επισημά το bfresh σπιτικο αναψυκτικο το οποίο και σερβίρεται σε βαζάκι.


ΕΝ: Πόσο φυσικοί, πόσο ‘’αληθινοί’’, πόσο πραγματικά φρέσκοι είναι οι χυμοί σας; Τι περιέχουν δηλαδή;
ΒΡ: Το bfresh λέγεται  σπιτικό αναψυκτικο γιατί το παρασκευάζουμε οπως ακριβώς θα το φτιάχναμε σπίτι μας. Πλένουμε τα φρέσκα λεμόνια, τα στίβουμε ενα ενα στο χερι, προσθέτουμε γλυκαντικές , κάνουμε ενα βρασμό, γεμίζουμε σε γυάλινη φιάλη έτσι απλα εντελώς φυσικά χωρίς να παρεμβαίνουμε τεχνητά στο προϊόν μας.
ΕΝ: Γνωρίστε μας με τις γεύσεις σας και τον τρόπο με τον οποίο προτείνετε να σερβίρονται.
ΒΡ: Αυτή την στιγμή η γκάμα μας περιλαμβάνει τη σπιτική λεμονάδα με πιπερόριζα, η οποία σερβίρεται με ανθρακούχο νερό και 2 φέτες λεμονιού, πράσινο τσάι ρόδι, πράσινο τσάι μήλο, βύσσινο με πικραμύγδαλο τα οποία και σερβίρονται με απλο νερό.
ΕΝ: Είναι όντως χωρίς ζάχαρη όλοι σας οι χυμοί; Εμπεριέχουν κάποια γλυκαντική ουσία;
ΒΡ: Στην προσπάθεια μας να παράγουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα, εναρμονισμένοι με τα πρότυπα  της υγιεινής διατροφής αντικαταστήσαμε τη ζάχαρη με φυσικές γλυκαντικές οπως οι γλυκοζίτες στεβιολης (στέβια). Τα προϊόντα έχουν λίγες θερμίδες διότι περιέχουν μόνο τα φυσικά σάκχαρα  των φρούτων , ιδιαίτερα το λεμόνι καταναλώνεται και απο ανθρώπους που προσέχουν λόγω υγείας την διατροφή τους.


ΕΝ:  Πώς καταλήξατε στην ιδέα να το σερβίρουν σε βαζάκια;
ΒΡ: Χρειαζόμασταν ένα τρόπο να αναδείξουμε την καινοτομία του bfresh  και να πληροφορήσουμε τον καταναλωτή για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Επιλέξαμε το βαζάκι διότι παραπέμπει σε σπιτικο και το εκτυπώσαμε αναγράφοντας τις σχετικές πληροφορίες .Το αποτέλεσμα ήταν ελκυστικό, καταφέραμε με το βαζάκι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των καταναλωτών και  με την ποιότητα του προϊόντος μας να κερδίσουμε την προτίμηση τους.
ΕΝ: Πού διανέμονται τα Bfresh;
ΒΡ: Τα bfresh διανέμονται σε επιχειρήσεις εστίασης.
ΕΝ: Σε Super Market μπορεί να τα βρει κάποιος;
ΒΡ: Η  πολιτική μας είναι να μην τοποθετηθούμε σε super market , αν κάποιος καταναλωτής θέλει bfresh  για το σπίτι του , μπορεί να το ζητήσει από την επιχείρηση εστίασης που το δοκίμασε.


ΕΝ: Μαθαίνουμε ότι έχετε ζήτηση και στο εξωτερικό, είστε έτοιμοι να ανταποκριθείτε;
ΒΡ: Η αλήθεια είναι οτι από την πρώτη στιγμή που λανσάραμε το bfresh  υπάρχει ζήτηση για εξαγωγές.Πρόσφατα δημιουργήσαμε  σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής στην Χαλκιδα, οπου μας δίνεται η δυνατοτητα να εξελίσσουμε καθημερνά τα προϊόντα μας και να κινηθούμε προς αυτά την κατεύθυνση.
ΕΝ: Ποια είναι τα επόμενα βήματα για την Bfresh;
ΒΡ: Υπάρχει έμπνευση και πολλές ιδέες οι οποίες θα υλοποιηθούν και θα παρουσιαστούν τα προσεχή χρόνια. Αισθάνομαι τυχερός γιατί προσελκύω ανθρώπους που μοιράζονται το όραμα μου και ελπίζω το bfresh να γίνει αγαπητό  και στο εξωτερικό.


ΕΝ: Εάν κάνετε έναν απολογισμό, πιστεύετε πως άξιζε η προσπάθεια σας αυτή;
ΒΡ: Ήμουν προπονητής τένις , δεν είχα καμία σχέση με επιχειρήσεις . Η προσπάθεια είναι πολυετής και αναλογιζόμενος οτι ξεκίνησα από το απολυτο μηδέν,  κάθε μέρα αξίζει .
ΕΝ: Κάνετε πειράματα για νέες γεύσεις;
ΒΡ: Το μόνο που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι πως τα καλυτέρα έρχονται!!!!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ