Εξοχικός περίπατος στο Τατόι, παραλιακός ως την Γλυφάδα ή αρχαιολογικός μπροστά απο το Ηρώδειο; Οι πιο hot διαδρομές με ποδήλατο στην Αθήνα την Κυριακή!

Σαββατοκύριακο με λιακάδα σχεδόν επιβάλλεται. Φορτώνουμε τα ποδήλατα στο μετρό ή στο αυτοκίνητο – ανάλογα με το πόσο μακρινός είναι ο προορισμός – και φύγαμε για ορθοπεταλιές.

Σαββατοκύριακο με λιακάδα σχεδόν επιβάλλεται. Φορτώνουμε τα ποδήλατα στο μετρό ή στο αυτοκίνητο – ανάλογα με το πόσο μακρινός είναι ο προορισμός – και φύγαμε για ορθοπεταλιές. Ζώντας βέβαια σε μια πόλη (ουσιαστικά ) χωρίς ποδηλατόδρομους, το σενάριο εξόρμηση για ποδήλατο και καφέ μπορεί να αποδειχτεί σπαζοκεφαλιά, ειδικά όταν στην παρέα υπάρχουν πρωτάρηδες και παιδιά.

Τα πάρκα όμως (ο Εθνικός Κήπος, το Πεδίον του Άρεως, το Πάρκο Τρίτση, η Ακαδημία Πλάτωνος κ.λπ. ) είναι κλασικές και σίγουρες λύσεις. Άσε που μετά μπορείς να στρώσεις κι ένα ωραιότατο πικ νικ.
Για κάτι ακόμα πιο περιηγητικό, την κάνουμε για παραλία. Ξεκινώντας π.χ. από το Καλλιμάρμαρο ή τα πόδια της Ακρόπολης, μέσω των πεζόδρομων της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, της Αποστόλου Παύλου και της Ερμού κατευθυνόμαστε προς τα Πετράλωνα. Από εδώ ακολουθώντας την οδό Θεσσαλονίκης από την κάτω πλευρά, δηλαδή την ήπιας κυκλοφορίας διαδρομή παράλληλα με τις γραμμές του ηλεκτρικού, μπορούμε να φτάσουμε ως τη θάλασσα, στις Τζιτζιφιές.

Και γιατί όχι, να συνεχίσουμε παραλιακά για όσο μας κάνει κέφι, προς Γλυφάδα ή προς Πειραιά. Άλλωστε εδώ υπάρχει και το αβαντάζ του τραμ στο οποίο δέχονται ποδήλατα (όπως και στο μετρό και τον ηλεκτρικό ) και μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπους όταν κουραστούμε.

Προτιμάς κάτι ακόμα πιο εξοχικό; Πιάσε Κτήμα Τατοΐου, ακολούθησε τη διαδρομή προς τη λίμνη Κιθάρα τραβώντας πεντάλ ανάμεσα σε πεύκα και κουμαριές κι άσε το σάουντρακ στο τραγούδι των πουλιών και τη θέα στο λεκανοπέδιο να σε ταξιδέψει, ενώ το αποσμητικό Noxzema θα σε κρατάει φρέσκια.
 

Πηγή: www.athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ