Χανιά: Έσωσαν μέσα από τον σύγχρονο Καιάδα τον σκελετωμένο σκύλο

Την περασμένη Δευτέρα 3/12 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» ενημερώθηκε, ότι  στην περιοχή Στόμιο του Δήμου Κισσάμου κοντά στο Ελαφονήσι μέσα σε μια  σπηλιά και σε μεγάλο βάθος υπάρχει εγκλωβισμένο αλλά ακόμα ζωντανό  ένα μικρόσωμο κυνηγόσκυλο.

Την περασμένη Δευτέρα 3/12 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» ενημερώθηκε, ότι  στην περιοχή Στόμιο του Δήμου Κισσάμου κοντά στο Ελαφονήσι μέσα σε μια  σπηλιά και σε μεγάλο βάθος υπάρχει εγκλωβισμένο αλλά ακόμα ζωντανό  ένα μικρόσωμο κυνηγόσκυλο.

Ψάχνοντας τα μέλη του συλλόγου έμαθαν, ότι αυτή η σπηλιά χρησιμοποιείται από τους ντόπιους ως σύγχρονος Καιάδας, καθώς εκεί πετούν τα άρρωστα ή τα ανεπιθύμητα ζώα ζωντανά για να πεθάνουν αργά και βασανιστικά…

Μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», όπως εξηγεί στο www.zoosos.gr η πρόεδρος του σωματείου Νατάσα Μπομπολάκη, αν και η απόσταση από την πόλη μέχρι το Στόμιο είναι μεγάλη, πήγαν εκείνη τη μέρα επί τόπου, για να δούν με τα μάτια τους αυτό που τους περιέγραφαν…

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία  Καστελίου  ανταποκρίθηκε άμεσα στο  κάλεσμά τους και όλοι βρέθηκαν στην είσοδο της σπηλιάς - κάτω από καταρρακτώδη βροχή - για να απεγκλωβίσουν  το σκελετωμένο σκυλί.

Η δυσοσμία  μέσα στην σπηλιά ήταν απερίγραπτη,  αφού εκεί οι κάτοικοι πετούν, όπως είπαμε, και ζώα  και  κάθε  άλλο αντικείμενο, το οποίο θέλουν να ξεφορτωθούν.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής κόντρα στις αντίξοες συνθήκες και με σχετικό ρίσκο  κατέβηκαν  με σκάλα μέσα στο σπήλαιο για να βρουν το ζώο.

Η προσπάθεια τους δεν  στέφθηκε με επιτυχία  διότι το  σκυλί  φοβισμένο  βρήκε  κάποια  διέξοδο μέσα  στην σπηλιά, η οποία επικοινωνεί με τη θάλασσα, και εξαφανίστηκε. Τελικά αφού του έβαλαν τροφή και μετά από δύο ώρες επίπονων προσπαθειών όλοι μαζί εθελοντές και πυροσβέστες αποχώρησαν.

Την επόμενη ημέρα μέλη του φιλοζωικού με παγίδα και κατάλληλη τροφή και πάλι μαζί με την Πυροσβεστική πήγαν στο σπήλαιο και κατόρθωσαν να ανασύρουν από αυτόν τον Καιάδα αυτό το πλάσμα, που βλέπετε στις φωτογραφίες, το οποίο τώρα περιθάλπουν, ενώ στη  συνέχεια θα μεταφερθεί στο  καταφύγιο  της Κωστούλας Στούπη στα Νεροκούρου, η οποία προσφέρθηκε να το βοηθήσει.


















Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» με επιστολή, που έστειλε στον Δήμο Καστελίου, ζητάει  να τοποθετηθεί σκάρα πάνω από το στόμιο  της σπηλιάς.

Η είσοδος αυτού του σύγχρονου Καιάδα, στον οποίο έχουν βρει μαρτυρικό θάνατο δεκάδες είδη ζώων πρέπει να κλείσει, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στα πουλιά, τα οποία μένουν εκεί. Και η καλύτερη λύση είναι η τοποθέτηση σχάρας.   

Αυτό το έγκλημα διαρκείας που συμβαίνει εκεί για δεκαετίες αποδεικνύει τη βαρβαρότητα και τον αμοραλισμό των ανθρώπων, που το πράττουν. Οι ενέργειες τους αυτές σίγουρα ξεπερνούν τη λογική και τα όρια της ηθικής, που είναι απαραίτητα, για να μην αποκτηνωθούμε.

Πηγή: zoosos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ