Οι 8 ανερχόμενες startups στην τεχνολογία μέσα το 2013

Η ψηφιακή εκπαίδευση είναι ο τομέας που προσφέρει τις περισσότερες προοπτικές για τις startups το 2013, σύμφωνα με άρθρο του γνωστού site Mashable. Καθώς η ανεργία και η υποαπασχόληση "χτυπάει" τις δυτικές οικονομίες, οι άνθρωποι αναζητούν να εκπαιδευθούν σε νέα πράγματα και να αποκτήσουν νέες ικανότητες, δημιουργώντας συνεχώς νέο "χώρο" για περισσότερους "παίκτες" στον εν λόγω τομέα.

Η ψηφιακή εκπαίδευση είναι ο τομέας που προσφέρει τις περισσότερες προοπτικές για τις startups το 2013, σύμφωνα με άρθρο του γνωστού site Mashable. Καθώς η ανεργία και η υποαπασχόληση "χτυπάει" τις δυτικές οικονομίες, οι άνθρωποι αναζητούν να εκπαιδευθούν σε νέα πράγματα και να αποκτήσουν νέες ικανότητες, δημιουργώντας συνεχώς νέο "χώρο" για περισσότερους "παίκτες" στον εν λόγω τομέα.


 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας emea.gr, ο τομέας των πληρωμών θα συνεχίσει να βρίσκεται σε άνοδο και φυσικά ο τομέας των εφαρμογών σε κινητές συσκευές, στον οποίο όμως οι επενδυτές πρώτου γύρου θα αναζητήσουν περισσότερο "συμπαγή" business models. Τέλος, ανοδικά θα συνεχίσουν και ορισμένα υφιστάμενα trends, ενώ αναμένεται πως θα συνεχισθεί η ενασχόληση με social και οπτικό περιεχόμενο.
 
Στο ίδιο άρθρο του, το Mashable δημοσιεύει και τη λίστα των οκτώ startups που αναμένεται να ξεχωρίσουν στο 2013.
 
Το Pocket, μία εφαρμογή που επιτρέπει την αποθήκευση video, φωτογραφιών και κειμένου, στη φορητή συσκευή του χρήστη για ανάγνωση... αργότερα όταν θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο, αναμένεται μέσα στον νέο χρόνο να προχωρήσει στη δυνατότητα αποθήκευσης περιεχομένου που προσφέρεται επί πληρωμή (paywalled content) μέσα από συνεργασίες με τρίτα sites.
 

To Treehouse ακολούθησε την "τρέλα" για τον προγραμματισμό που "εξαπλώθηκε" σε όλο το 2012 και προσφέρει βιβλιοθήκες εκπαιδευτικών videos για ανάπτυξη εφαρμογών σε web και φορητές συσκευές. Μέσα στο 2013 η εφαρμογή αναμένεται να καταλήξει σε συμφωνίες με ολόκληρες ομάδες προγραμματιστών από συγκεκριμένες εταιρείες, ώστε να εμπλουτίσει το περιεχόμενό της, ενώ πιθανό θεωρείται να εντάξει και δυνατότητα "matching" μεταξύ φοιτητών και εργοδοτών, καθώς ήδη στα profiles των χρηστών καταγράφονται ορισμένες από τις δυνατότητές του.
 
Η Duolingo χαρακτηρίζεται ως μία "δυνατή" startup στον τομέα της εκπαίδευσης, καθώς προσφέρει ένα εύληπτο περιβάλλον χρήσης, ενώ έχει κατασκευαστεί ως ένα "οικοσύστημα", καθώς επιτρέπει στους χρήστες που τη χρησιμοποιούν για να μάθουν μία ξένη γλώσσα να εξασκηθούν μεταφράζοντας για πελάτες ιστοσελίδες.
 
Μέσα στο 2013 προβλέπεται "απογείωση" του Storenvy - ή κάποιας ανάλογης εφαρμογής - η οποία επιτρέπει τη δημιουργία ψηφιακών "βιτρινών" με τα προϊόντα ενός φυσικού καταστήματος, οι οποίες  προσελκύουν τους χρήστες να τα αγοράσουν ή να τα "αγαπήσουν", επηρεάζοντας έτσι τα αντικείμενα που βλέπουν στις επόμενες επισκέψεις τους.
 
Καθώς το Snapguide δέχεται μεγαλύτερη προβολή και τα online εγχειρίδια πρακτικών συμβουλών και οδηγιών γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, η συγκεκριμένη εφαρμογή-social network που φιλοξενεί από συνταγές μέχρι τεχνολογικές συμβουλές αναμένεται να γίνει ο κυρίαρχος "παίκτης" στον χώρο των tips και των "how-to's".
 
To Gumroad επιτρέπει σε καλλιτέχνες ή συγγραφείς να πουλήσουν τις δημιουργίες τους στους fans ή τους "followers" τους απευθείας μέσω της εφαρμογής, παρακάμπτοντας τα καθιερωμένα sites ηλεκτρονικού εμπορίου. Παρότι η εφαρμογή απευθύνεται μόνο σε ψηφιακό περιεχόμενο και όχι φυσικά προϊόντα, προβλέπεται να συνεχίσει ανοδικά στο 2013, καθώς είναι "φιλική" και προς τις φορητές συσκευές.
 
Το Branch είναι ένα site που φιλοδοξεί να δημιουργήσει "ποιοτικές" συζητήσεις μεταξύ των χρηστών των social networks, ενώ μπορεί να αποτελέσει και πηγή πληροφόρησης. Καθώς οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές και κάποιος μπορεί να συμμετάσχει μόνο μετά από πρόσκληση, αποφεύτεαι ο κίνδυνος κάποιος επιτήδειος να "χαλάσει" τη συζήτηση. Προς το παρόν το site βρίσκεται σε beta στάδιο, ωστόσο ο αρθρογράφος του Mashable προβλέπει πως στο μέλλον οι συνομιλητές του Branch θα μνημονεύονται ως ειδικοί πάνω στα ζητήματα που συζητούν.
 
Τέλος, το Medium είναι μία πλατφόρμα που επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα του "24ωρου κύκλου των ειδήσεων", καθώς μέσα στην ημέρα δημοσιεύονται συνεχώς νέες ειδήσεις, με αποτέλεσμα να "χάνονται" ορισμένες ποιοτικές δημοσιεύσεις ενός blog, για παράδειγμα. Η πλατφόρμα αυτή καταχωρεί τα posts όχι χρονολογικά αλλά ανά θεματική κατηγορία, ενώ ένα ειδικό κουμπί επιτρέπει στην υπηρεσία να εντοπίζει και να προτείνει στον αναγνώστη το περιεχόμενο που πραγματικά τον ενδιαφέρει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ