Ανακαλύφθηκε η πρωτεΐνη που φουσκώνει τους μυς και σας κάνει Σβαρτζενέγκερ σε νεαρή ηλικία!

Βρήκαν και απομόνωσαν μία ξεχωριστή πρωτεΐνη η οποία, όπως εξηγούν, προκαλεί υπερτροφία (φούσκωμα) στους μυς, αν συνδυαστεί με έντονη σωματική άσκηση.

Μία σημαντική ανακάλυψη για το χώρο της υγείας αλλά και του bodybuilding έκαναν Αμερικανοί ερευνητές…

Βρήκαν και απομόνωσαν μία ξεχωριστή πρωτεΐνη η οποία, όπως εξηγούν, προκαλεί υπερτροφία (φούσκωμα) στους μυς, αν συνδυαστεί με έντονη σωματική άσκηση.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας paraskenogr.,ερευνητές του Ινστιτούτου Καρκίνου Dana-Farber, του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και της Κλινικής Mayo ανακάλυψαν την πρωτεΐνη, με την ονομασία PGC-1 α-4, η οποία ανιχνεύεται στους σκελετικούς μυς τόσο των τρωκτικών όσο και των ανθρώπων.
 
Ωστόσο, το εντυπωσιακό είναι ότι η PGC-1 α-4 είναι σχεδόν πανομοιότυπη με μια άλλη πρωτεΐνη, την PGC-1 α, η οποία είναι γνωστό ότι αυξάνει την αντοχή έπειτα από αερόβια άσκηση.
 
«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι δύο πρωτεΐνες που προέρχονται από το ίδιο γονίδιο ρυθμίζουν τις επιδράσεις και των δύο τύπων άσκησης» σχολίασε ο Χορχέ Ρούας συγγραφέας της μελέτης και τόνισε ότι «Θα ήταν συναρπαστικό να βρίσκαμε τρόπο να αυξήσουμε τα επίπεδα αυτής της πρωτεΐνης»
 
Αρχικά η PGC-1 α-4 αυξάνει τη δραστηριότητα μιας άλλης πρωτεΐνης, της IGF1, η οποία προάγει την αύξηση των μυών και από την άλλη, καταστέλλει τη δράση της πρωτεΐνης μυοστατίνης, η οποία λειτουργεί σαν φρένο στην αύξηση των μυών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ