Λανς Άρμστρονγκ στην Όπρα Γουίνφρευ: Ναι πήρα αναβολικά‏

Στην παραδοχή πως χρησιμοποιούσε απαγορευμένες αναβολικές ουσίες κατά τη διάρκεια της άλλοτε ένδοξης αθλητικής σταδιοδρομίας του προχώρησε ο διάσημος ποδηλάτης Λανς Άρμστρονγκ, στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στην Όπρα Γιούνφρεϊ, όπως αποκάλυψαν στην εφημερίδα New York Times δύο πηγές που έχουν γνώση του τι ειπώθηκε κατά τη συνέντευξη. Η συνέντευξη αναμένεται να προβληθεί την Πέμπτη.

Ο Άρμστρονγκ έχει απογυμνωθεί από τους επτά τίτλους του Tour de France που κέρδισε κατά την πολυετή καριέρα του. Ωστόσο, μέχρι πρότινος ο ίδιος αρνούταν πως χρησιμοποίησε παράνομα σκευάσματα, παρά τις σχετικές καταγγελίες πρώην συναθλητών του.

Παρά ταύτα, άγνωστο παραμένει το κατά πόσον αποκαλυπτικός ήταν ο Άρμστρονγκ αναφορικά με το πρόγραμμα λήψης αναβολικών όπου συμμετείχε, το οποίο έχει περιγραφεί από τις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ ως το πιο εξελιγμένο και καλά οργανωμένο σχέδιο ντόπινγκ στην ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού.


Η παραδοχή πως χρησιμοποιούσε παράνομες ουσίες ενδέχεται να είναι μονάχα το πρώτο βήμα για τον άλλοτε σπουδαίο ποδηλάτη, καθώς δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί από καταθέσεις εναντίον ισχυρών αξιωματούχων που είχαν γνώση, ή πιθανώς διευκόλυναν το όλο πρόγραμμα ντόπινγκ.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα σχέδια του κ. Άρμστρονγκ, τους οποίους επικαλούνται οι Times, ο ποδηλάτης προτίθεται να καταθέσει εναντίον αξιωματούχων της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας, αλλά όχι κατά άλλων αθλητών.

Η συνεργασία του Άρμστρονγκ με τις Αρχές δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην άρση ή τη μείωση του δια βίου αποκλεισμού που του έχει επιβληθεί από όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα.

www.kathimerini.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ