Τυφλός Παραολυμπιονίκης βρήκε την όρασή του με μικροτσίπ!

Ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν χάσει την όρασή τους δίνει ο 55χρονος Τιμ Ρέντις, κάτοχος 40 μεταλλίων στους Παραολυμπιακούς αγώνες

Ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν χάσει την όρασή τους δίνει ο 55χρονος Τιμ Ρέντις, κάτοχος 40 μεταλλίων στους Παραολυμπιακούς αγώνες.


Όπως αναφέρει το healthpost.gr, o αθλητής που άρχισε να χάνει σταδιακά την όρασή του στα 31 του χρόνια μπορεί και πάλι να δει τα αγαπημένα του πρόσωπα, χάρη σε ένα μικροτσίπ 3 χιλιοστών.Στα 38 του χρόνια ο κολυμβητής έχασε τελείως την όρασή του όμως δεν το έβαλε κάτω και διέπρεψε στον αθλητισμό. Πριν λίγο καιρό αποφάσισε να συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές για το πρώτο εμφυτεύσιμο μικροτσίπ, υποβλήθηκε σε 10ωρη επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Οφθαλμιατρικό Νοσοκομείο στο Τύμπινγκεν της Γερμανίας, η οποία στέφθηκε με επιτυχία. 
Το εμφύτευμα αντικαθιστά λειτουργικά τα κύτταρα της περιοχής που έχουν υποστεί εκφύλιση και τοποθετείται κάτω από την επιφάνεια του αμφιβληστροειδούς. Για να λειτουργήσει στη συνέχεια συνδέεται ασύρματα με εξωτερική μπαταρία, που ενεργοποιεί την ανίχνευση των ακτίνων του φωτός και τις μετατρέπει σε ηλεκτρικούς παλμούς που αποστέλλει μέσω του οπτικού νεύρου στον εγκέφαλο.










Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ