Αποσύρει και η ελληνική ΙΚΕΑ τα κεφτεδάκια από τα καταστήματα της!

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, έπειτα από την αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε κρέας αλόγου και σε κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ Τσεχίας, η ελληνική IKEA με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι για προληπτικούς λόγους σταματά η διάθεση του προϊόντος στα καταστήματα της επιχείρησης.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, έπειτα από την αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε κρέας αλόγου και σε κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ Τσεχίας, η ελληνική IKEA με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι για προληπτικούς λόγους σταματά η διάθεση του προϊόντος στα καταστήματα της επιχείρησης.


«Σχετικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ότι σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Τσεχία εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ, θα σας ενημερώσουμε υπεύθυνα σχετικά με το θέμα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων ελέγχων. Μέχρι τότε έχει σταματήσει η πώληση των σχετικών προϊόντων για προληπτικούς λόγους» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην σελίδα στο Facebook εταιρείας και δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.

 Νωρίτερα τη Δευτέρα, η αλυσίδα επίπλων ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να πωλεί το εν λόγω προϊόν στα 17 υποκαταστήματά της στη Σουηδία.

Ο Γιόσεφ Ντούμπεν, εκπρόσωπος της τσεχικής κτηνιατρικής υπηρεσίας, η οποία επέχει επίσης ρόλο εθνικού φορέα ελέγχου τροφίμων, επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι βρέθηκε DNA αλόγου σε συσκευασίες που περιέχουν 1 κιλό κατεψυγμένα κεφτεδάκια Koettbullar, που παράγει η σουηδική αλυσίδα τροφίμων Dafgard.

Η IKEA Σουηδίας ανέφερε ότι «οι δικοί της έλεγχοι δεν αποκάλυψαν ίχνη κρέατος αλόγου», αλλά εξαιτίας των «ανησυχιών μεταξύ των καταναλωτών» σταματάει τις πωλήσεις του προϊόντος στη χώρα.

Δεν έχει δοθεί ακόμη στην δημοσιότητα κάποια ανακοίνωση από την έδρα του ομίλου σχετικά με το εάν οι θυγατρικές της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής πώλησης επίπλων και άλλων οικιακών ειδών παγκοσμίως θα σταματήσουν να πωλούν το προϊόν και στις άλλες χώρες όπου η IKEA έχει υποκαταστήματα.

Η IKEA ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν δεν οδήγησαν στην εύρεση ίχνους κρέατος αλόγου στη Φινλανδία και στη Νορβηγία, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης στις χώρες αυτές.

Πάντως, η ιταλική θυγατρική της IKEA ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση του προϊόντος στα υποκαταστήματά της.  Εκπρόσωπος της ιταλικής IKEA ανέφερε στο Reuters ότι «σταματήσαμε να πωλούμε στην Ιταλία τα κεφτεδάκια αυτού του σουηδού παραγωγού».

«Τα κεφτεδάκια μας πρέπει να παρασκευάζονται από βοδινό και χοιρινό. Θα κάνουμε ελέγχους για να διαπιστώσουμε την ενδεχόμενη παρουσία DNA» πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ