Aυτός είναι αντρας!! Σαουδάραβας απαίτησε να κατέβει αεροσυνοδός από αεροσκάφος επειδή δεν συνοδευόταν!

Ένας Σαουδάραβας απαίτησε να εγκαταλείψει μία αεροσυνοδός το αεροσκάφος, στο οποίο είχε επιβιβασθεί, επειδή δεν την συνόδευε κάποιος άνδρας συγγενής της.

Ένας Σαουδάραβας απαίτησε να εγκαταλείψει μία αεροσυνοδός το αεροσκάφος, στο οποίο είχε επιβιβασθεί, επειδή δεν την συνόδευε κάποιος άνδρας συγγενής της.



Η αεροσυνοδός, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, περιέγραφε στους επιβάτες τα συστήματα ασφαλείας και τη σωστή συμπεριφορά τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όταν σηκώθηκε ένας επιβάτης και ζήτησε από την κοπέλα να βγει από το αεροπλάνο. Σύμφωνα με την σαουδαραβική εφημερίδα Οκάζ, ο πιστός μουσουλμάνος είπε: «Αντιτίθεμαι στην απογείωση αυτού του αεροσκάφους, αν δεν το εγκαταλείψουν προηγουμένως όλες οι γυναίκες, που ταξιδεύουν χωρίς άρρενα συγγενή μαζί τους».

Το ισλαμικό Δίκαιο προβλέπει στη Σαουδική Αραβία να ταξιδεύουν οι γυναίκες μόνον με τη συνοδεία του άνδρα τους ή ενός στενού συγγενή τους. Ένας θρησκευτικός ηγέτης, τον οποίο συμβουλεύεται όμως ο βασιλιάς Αμπντουλάχ, έχει αποφανθεί υπέρ του περιορισμού αυτής της απαγόρευσης και εξαίρεσε τα αεροπορικά ταξίδια, εφόσον παραλαμβάνονται οι γυναίκες στον προορισμό τους από άνδρες συγγενείς.

Η αεροπορική εταιρεία δεν πείστηκε από την επιχειρηματολογία του επιβάτη και κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες τον κατέβασαν με τη βία μαζί με το γιο του από το αεροσκάφος. Το τελευταίο απογειώθηκε τελικά με δύο ώρες καθυστέρηση από την πόλη Ντσίντα με προορισμό το Νταμάμ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ