Πετρούνιας, Μιλλούση, Τσολακίδης: Tο χρυσό και τα χάλκινα που πέτυχαν οι αθλητές μας στο Παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, «πέταξε» τον...αετό του ψηλότερα από τον καθένα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Λα Ρος Σιρ-Ιόν στη Γαλλία. Χάλκινο πήραν η Μιλλούση και ο Τσολακίδης

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, «πέταξε» τον...αετό του ψηλότερα από τον καθένα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Λα Ρος Σιρ-Ιόν στη Γαλλία. Χάλκινο πήραν η Μιλλούση και ο Τσολακίδης.



Μάλιστα γενικότερα η ελληνική αποστολής δεν...νήστεψε και επιστρέφει από τη Γαλλία με τρία μετάλλια, καθώς εκτός του χρυσού του Πετρούνια, πήραν χάλκινο μετάλλιο ο Βασίλης Τσολακίδης στο δίζυγο και η Βάσω Βάσω Μιλλούση στη δοκό, σε μια διοργάνωση όπου οι Έλληνες πρωταθλητές παρουσίασαν για πρώτη φορά τα καινούργια προγράμματά τους.

Στους τελικούς οργάνων της Κυριακής, τη θριαμβευτική αρχή έκανε για τα ελληνικά χρώματα ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους με 15,666 βαθμούς, ισοβαθμώντας στην κορυφή με τον Ρώσο Ντενίς Αμπλιάζιν.

«Η πραγματική επιτυχία είναι ότι ‘έβγαλα’ το πρόγραμμά μου χωρίς πτώση, για δύο μέρες στην σειρά, παρά την κούραση. Αφού κατάφερα κάτι τέτοιο, μπορώ να το κάνω ακόμα καλύτερα σε κάθε άλλον αγώνα. Χαίρομαι φυσικά και για το χρυσό μετάλλιο, αν και θα προτιμούσα να ανέβαινα μόνος μου στο βάθρο. Αν απέφευγα το βήμα στην προσγείωση, μπορεί οι κριτές να μου έβαζαν 16,000, που είναι εκπληκτικός βαθμός. Ήταν όμως τόσο πιασμένα τα πόδια μου, που... έλιωσαν, δεν άντεξαν! Στο Κότμπους, όπου θα μεσολαβεί ρεπό μεταξύ προκριματικού και τελικού, θα προσπαθήσω να ‘κολλήσω’ και την έξοδο» τόνισε ο 23χρονος πρωταθλητής μας που πήρε λίγο χαμηλότερο βαθμό σε σχέση με τον προκριματικό του Σαββάτου, εξαιτίας ενός μεγάλου βήματος προς τα πίσω κατά την έξοδό του, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να ξεκινήσει το 2013 με τη μεγαλύτερη δυνατή διάκριση.

Την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ο Αργεντινός Φεντερίκο Μολινάρι με 15,500 β., ενώ την τετράδα των φιναλίστ έκλεισε ο Πορτορικανός Τόμι Ράμος με 15,200 β.

«Η παρουσία του Λευτέρη στη διοργάνωση ήταν πέρα από τις προσδοκίες μας. Άντεξε την επιβάρυνση και ‘έβγαλε’ επί δύο συνεχόμενες ημέρες ένα απίστευτο πρόγραμμα, με πολύ δύσκολη έξοδο και αρχική αξία 7,00. Στον τελικό δεν είχε τόσο καλή προσγείωση, αλλά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνισή του. Την ερχόμενη εβδομάδα στο Κότμπους θα έχει σκληρό ανταγωνισμό και θα ζοριστεί κι άλλο από πλευράς φυσικής κατάστασης, πιστεύω όμως ότι θα αντέξει. Ο Λευτέρης βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στον ένα μήνα που μεσολαβεί, θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες» τόνισε ο προπονητής του Πετρούνια, Δημήτρης Ράφτης.

«Χάλκινος» ο Τσολακίδης στο δίζυγο

Στο δίζυγο, ο Βασίλης Τσολακίδης κατέλαβε την 3η θέση με 15,166 βαθμούς, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, που όμως επίσης δεν ήταν ανάλογη της εκπληκτικής εκτέλεσής του στον προκριματικό του Σαββάτου, και αυτό του στοίχισε το χρυσό μετάλλιο.
Σ’ έναν τελικό όπου και οι τέσσερις φιναλίστ πήραν χαμηλότερες βαθμολογίες συγκριτικά με το Σάββατο, λόγω της κόπωσής τους, νικητής αναδείχθηκε ο Ιάπωνας Ριοχέι Κάτο (15,500 β.), μπροστά από τον Ουκρανό Ολέγκ Βερνιάγεφ (15,433 β.), ενώ 4ος έμεινε ο Γάλλος Χαμιλτόν Σαμπό (13,900 β.).

Στο βάθρο και η Μιλλούση



Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε και η Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, όπου πλασαρίστηκε 3η με 13,133 βαθμούς, Μάλιστα η ελληνίδα πρωταθλήτρια σε σχέση με τους Πετρούνια και Τσολακίδη πραγματοποίησε καλύτερη εμφάνιση στον κυριακάτικο τελικό σε σχέση με τον προκριματικό.
Δεν απέφυγε όμως ορισμένα λαθάκια, όπως ένα βήμα προς τα εμπρός κατά την προσγείωσή της, που της στοίχισαν πολύτιμους βαθμούς.

Όπως και να έχει πάντως έδειξε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενώ είχε και θαυμάσια ψυχολογία καθώς οι Γάλλοι διοργανωτές της έκαναν την τιμή να ακουστεί ο «Ζορμπάς» την ώρα που εκτελούσε το πρόγραμμά της, ακριβώς όπως είχε συμβεί μία ημέρα νωρίτερα με τον Τσολακίδη.

Μπροστά από την Ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισαν οι Ιταλίδες Καρλότα Φερλίτο (14,300 β.) και Βανέσα Φεράρι (13,733 β.), ενώ εκτός μεταλλίων έμεινε η Ρωσίδα Ξένια Αφανάσιεβα (13,066 β.).

«Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η Βάσω αρχίζει τη χρονιά με ένα μετάλλιο, σ’ έναν τόσο δύσκολο αγώνα. Είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα για φέτος και ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια. Τώρα στρέφουμε το βλέμμα στο Κότμπους, όπου προσδοκούμε να έχουμε ακόμα καλύτερη παρουσία» τόνισε ο προπονητής της Μιλλούση Κώστας Σιούτης.


Επόμενος αγωνιστικός «σταθμός» για τους ‘Ελληνες πρωταθλητές της ενόργανης θα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους στη Γερμανία (21-24 Μαρτίου), όπου θα δώσουν τον δεύτερο και τελευταίο διεθνή αγώνα προετοιμασίας τους ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Μόσχας (17-21 Απριλίου).


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ