Ιαπωνία: Έφτιαξαν αυτοκίνητο που κινείται... μόνο του! (φωτό - βίντεο)

Ο γνωστός ιαπωνικός όμιλος τεχνολογίας Hitachi αποκάλυψε ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα το οποίο δεν χρειάζεται τη βοήθεια του… οδηγού! Το αυτοκίνητο αφήνει τον έναν και μοναδικό επιβάτη, που μπορεί να φιλοξενήσει, σε όποιο σημείο θέλει αυτός και στη συνέχεια φεύγει μόνο του!

Ο γνωστός ιαπωνικός όμιλος τεχνολογίας Hitachi αποκάλυψε ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα το οποίο δεν χρειάζεται τη βοήθεια του… οδηγού! Το αυτοκίνητο αφήνει τον έναν και μοναδικό επιβάτη, που μπορεί να φιλοξενήσει, σε όποιο σημείο θέλει αυτός και στη συνέχεια φεύγει μόνο του, αναφέρει το Newsbeast.gr!



Το αυτοκίνητο, το οποίο ονομάζεται Ropits (Robot for Personal Intelligent Transport System) αποκαλύφθηκε στην πόλη Tsukuba. Επιπλέον, το Ropits έχει σχεδιαστεί για να ακολουθεί πορεία μόνο πάνω στα πεζοδρόμια και μπορεί να προγραμματιστεί από ένα tablet PC, το οποίο φυσικά είναι εφοδιασμένο με τους κατάλληλους χάρτες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, το Ropits διαθέτει GPS καθώς και αισθητήρες απόστασης με λέιζερ για να εντοπίζει και να αποφεύγει τα διάφορα εμπόρια που βρίσκονται γύρω του.

Φυσικά, επειδή ούτε η ισορροπία είναι δουλειά του επιβάτη, το ρομπότ έχει ειδικό αισθητήρα για να μπορεί να κινείται πάνω σε ανώμαλο έδαφος.

 
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο επιβάτης το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιλέγει τον προορισμό μέσω μιας οθόνης αφής που βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο. Σε περιπτώσεις κινδύνου, ο επιβάτης μπορεί να πάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας ένα μοχλό ελέγχου. Άραγε το Ropits ανοίγει το δρόμο για τα μελλοντικά ταξί στις μεγαλουπόλεις;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ