Δείτε πού θα φάτε το καλύτερο αρνίσιο σουβλάκι καλαμάκι στην Αθήνα!

Τον τελευταίο καιρό στην Αθήνα έχουν πληθύνει τα σουβλατζίδικα που πειραματίζονται με νέες γεύσεις και σερβίρουν τα πάντα σε καλαμάκι. Όχι πάντα πετυχημένα, αλλά δεν είναι κακό να πειραματίζεσαι και να προσπαθείς. Αν έχεις όρεξη να ψάξεις μπορείς να βρεις από κοκορέτσι μέχρι κοντοσούβλι και ψαρικά, αλλά και vegetarian καλαμάκια που ξεπερνούν τα όρια του μεταμοντέρνου.

Τον τελευταίο καιρό στην Αθήνα έχουν πληθύνει τα σουβλατζίδικα που πειραματίζονται με νέες γεύσεις και σερβίρουν τα πάντα σε καλαμάκι. Όχι πάντα πετυχημένα, αλλά δεν είναι κακό να πειραματίζεσαι και να προσπαθείς. Αν έχεις όρεξη να ψάξεις μπορείς να βρεις από κοκορέτσι μέχρι κοντοσούβλι και ψαρικά, αλλά και vegetarian καλαμάκια που ξεπερνούν τα όρια του μεταμοντέρνου.



Από το grekamag.gr

Στο Kalamaki στο Κουκάκι [που κάνει και ρίμα] πήγαμε για το αρνίσιο καλαμάκι που στην αρχή ο Θανάσης [ο φωτογράφος] μας το είχε συστήσει ως σουβλάκι προβατίνας. Το σουβλάκι προβατίνας μας είχε ενθουσιάσει ως ιδέα και ίσως να είχε και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά και το αρνί δεν το βρίσκεις εύκολα σε καλαμάκι, έτσι πήγαμε να το δοκιμάσουμε.


Souvlaki bar-8

Souvlaki bar-7

Souvlaki bar-6

Souvlaki bar-9

Το μαγαζί είναι φτιαγμένο με γούστο και χωρίς πολλά και περιττά, είναι όσο πρέπει μοντέρνο για σουβλατζίδικο. Εκτός από το αρνίσιο καλαμάκι σερβίρει και μοσχαρίσιο, με μανιτάρια, με χαλούμι, μπιφτέκι γαλοπούλας και φυσικά τα κλασικά χοιρινό και κοτόπουλου [μπούτι].

Ο Αντώνης, ο ιδιοκτήτης, ήθελε να φτιάξει ένα μαγαζί σε μια γειτονιά που δεν έχει άλλα παρόμοια. Να μπορεί κάποιος που περνάει να φάει κάτι στα γρήγορα, ή να καθίσει και να το ευχαριστηθεί. Επέλεξε το Κουκάκι και πριν από τρία καλοκαίρια το Kalamaki Bar άρχισε να λειτουργεί. Το βρίσκεις στο σημείο που τελειώνει το ιστορικό τρίγωνο, στον πεζόδρομο της Δράκου, στο Κουκάκι, δύο λεπτά από το σταθμό Συγγρού-Φιξ. Εκεί που φτάνει ο τουρίστας, αλλά θα πάει και ο κάτοικος της περιοχής. Το μαγαζί έχει γίνει και στέκι για τους θεατές του Ηρωδείου που μετά τις παραστάσεις το επισκέπτονται για φαγητό και το κρατάνε ανοιχτό μέχρι αργά.

«Η ιδέα εξαρχής, ήταν να σερβίρουμε τα πάντα σε καλαμάκι», λέει ο Αντώνης. «Θέλαμε να φτιάξουμε όσα περισσότερα είδη γινόταν. Μέχρι και θαλασσινά σκεφτήκαμε και λουκουμάδες. Γενικά, είμαι πολύ ανοιχτός σε ιδέες αλλά τα κάνω όλα σταδιακά. Φέρνω κάτι στο μαγαζί, παρατηρώ τις αντιδράσεις του κόσμου και ή το κρατάω ή το αλλάζω. Δοκιμάζω συνέχεια καινούρια πράγματα που μου φέρνουν οι προμηθευτές μου γιατί θέλω να ξέρω τι κυκλοφορεί στην αγορά και να διαμορφώνω το μενού μου ανάλογα». Όσο τρώγαμε μας έκανε εντύπωση ότι οι τηγανητές πατάτες ήταν αληθινές, φρέσκιες και πολύ νόστιμες. Μεγάλο προσόν για ανάλογο μαγαζί. Επίσης, έρχονται μέσα σε μια μεταλική σέσουλα από αυτές που σου έβαζε όσπρια παλιά ο μπακάλης και είναι και πολύ όμορφα σερβιρισμένες. «Προσπαθώ να φέρνω στο μαγαζί ό,τι καλύτερο σε ποιότητα κυκλοφορεί» εξηγεί. «Οι πατάτες μου δεν είναι μόνο φρέσκιες αλλά και Κύπρου», λέει περήφανα. «Το κρέας μου το προμηθεύομαι από τον κρεοπώλη της γειτονιάς. Ρώτησα κι έμαθα ότι ο συγκεκριμένος δεν αγοράζει κρέατα από εργοστάσια, αλλά τα φέρνει απευθείας από την Καρδίτσα. Αυτό σημαίνει κρέας καθαρό και ποιοτικό. Τα μπιφτέκια που σερβίρω τα φτιάχνει ο ίδιος κρεοπώλης και την γαλοπούλα την παίρνω από το καλύτερο ίσως κρεοπωλείο στην Αθήνα, το Δέκα στην Βάρη. Η προσπάθεια που κάνουμε φαίνεται, γιατί όταν κάποιος δοκιμάσει, βλέπει τη διαφορά. Μπορεί το κόστος να είναι μεγαλύτερο, αλλά δεν με νοιάζει. Πιστεύω ότι ο πελάτης τελικά θα εκτιμήσει την ποιότητα. Πολλές φορές μου έχουν πει ότι είμαι λίγο ακριβός, αλλά μόλις δοκιμάσουν αλλάζουν αμέσως γνώμη. Κι εκτός από καλό κρέας έχουμε και τα μυστικά μας στην προετοιμασία του. Τώρα τελευταία σκεφτόμαστε να βάλουμε και προβατίνα και βουβάλι, κι αν αρέσει θα τα κρατήσουμε». [σημ: Αμήν!]

Souvlaki bar-5

Souvlaki bar-4

Souvlaki bar-3

Souvlaki bar-2

Κι επειδή το καλό κρέας θέλει και καλό ψήστη, ο Αντώνης μας ενημέρωσε ότι ο «καλτ ψήστης» του, είναι και σεφ και όταν έχει χρόνο κάνει τις τσαχπινιές του στα πιάτα.

Το αρνίσιο καλαμάκι ήταν νόστιμο και τρυφερό, άξιζε την επίσκεψη και δικαιώθηκε και ο Θανάσης [κι ας έστειλε για άλλο κρέας], το καλαμάκι χαλούμι σαν ψητό χαλούμι [αν σ’ αρέσει το χαλούμι είναι Ok], το καλαμάκι μανιταριών καλύτερα απ’ ό,τι ακούγεται.

«Σύντομα θα βάλουμε κεμπάπ με Φιλαδέλφεια, να έρθετε να δοκιμάσετε», μας λέει την ώρα που φεύγουμε από το μαγαζί, χορτασμένοι. Σίγουρα θα ξαναπάμε.

Souvlaki bar-10

Kalamaki Bar, Δημητρακοπούλου και Δράκου 15, Κουκάκι, τηλ: 2110171862

Κείμενο: Μαρίνα Πετρίδου
Φωτογραφίες: Θανάσης Καρατζάς


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ